duminică, 1 ianuarie 2023

UN AN NOU NU ADUCE SCHIMBĂRI, ADUCE ȘANSE

SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA 
 Nimeni nu va veni să te salveze sau să te schimbe. 
Viața ta este rezultatul deciziilor tale. 
Ești singurul răspunzător pentru ceea ce trăiești acum. Un an nou nu aduce cu el decât șanse și oportunități. Exact ca anii care au trecut și la începutul cărora (ne-)am făcut aceleași promisiuni de mai bine, de altceva.

Faptul că ieri a fost 2022 și ca azi e 2023 nu schimbă absolut nimic. Astăzi suntem exact ca ieri, cu aceleași bucurii sau frustrări, cu același optimism sau pesimism. Doar că euforia noului ne împiedică să vedem asta. 

O noapte de revelion nu schimbă nimic. Mai ales dacă am folosit-o să facem lucruri pe care le facem o dată pe an, adică să mâncăm, să ne bucurăm pentru că bubuie cerul de focuri de artificii, să bem, și să ne distrăm ca și cum atunci, în acea noapte, am primit dezlegare să facem ce nu facem de obicei.

Noaptea de revelion este doar un marcaj care face o trecere, ea nu aduce nimic. Este ca și cum trecem dintr-o țară în alta. Vama este acel marcaj care ne arată că trecem pe alt teritoriu. Dar viața și comportamentul nostru nu se schimbă doar pentru că am intrat pe alt tărâm. Vom fi și vom face aceleași lucruri de până acum.
Să ne imaginăm că viața noastră e alta doar pentru că e alt an, pentru că am băut șampanie, am mâncat și ne-am distrat, e un semn clar de imaturitate, un semn de desprindere de realitate și o sursă de frustrări pentru viitor.

Adică, hai să ne gândim la începutul anului trecut: ne-am bucurat că s-a terminat 2021, și am întrat în 2022, ca și cum acolo nu mai existau problemele pe care am refuzat să le vedem și să le rezolvăm.
Ce mișto că e un an nou, ducă-se pe pustii vechile probleme!

Iar după ce a trecut euforia sărbătorilor, ne-am trezit în aceleași situații vechi, cu aceleași obiceiuri vechi și aceleași comportamente care ne-au dus acolo de unde am sperat să scăpăm odată cu artificiile de la miezul nopții. Aceleași persoane care ne creează disconfort, același loc de muncă unde nu ne simțim valorizați, aceeași relație toxică ce ne consumă viața și energia, aceeași neîmplinire pe care o simțim, aceeași lipsă de sens și de împlinire cu care ne-am obișnuit și cu care am conviețuit și până atunci.

Aici avem 2 variante: să facem ceea ce am făcut până acum și să avem aceleași rezultate, sau să ne maturizăm odată și să gândim logic: "măi, am văzut ce am primit făcând ce am făcut, și nu-mi place, nu sunt fericit. Hai să încerc altceva pentru a primi ceva diferit până acum".
A sta și a înjura anul că el ne-a făcut nefericiți (și nu deciziile noastre), e un semn de imaturitate emoțională și un comportament de copil. Doar atunci când înțelegem că noi ne creăm viața, nou ne-o modelăm, se va schimba ceva, cu adevărat, la noi.Nu altcineva este de vină pentru nefericirea noastră, noi am decis să rămânem acolo unde nu ne mai este bine și să inventăm scuze de genul "dar e foarte greu, ce știi tu!?... ție ți-e ușor sa vorbești... nimeni nu suferă ca mine!...".
Nu ne ține nimeni cu forța într-o situație.

Știi de ce suntem frustrați și furioși? Pentru ca, la un moment dat, ne dăm seama cât timp și câtă viață am irosit găsind scuze și nu rezolvări.

Doar atunci când ne săturăm de scuze, lamentări, frustrări, furii, boli și neîmpliniri, atunci când CU ADEVĂRAT ne-a ajuns suferința (și nu doar în cuvinte, ca să căutăm susținere emoțională), doar atunci vom fi dispuși să facem schimbarea, să tăiem în carne vie și să curățăm puroiul care am permis să se formeze în viața noastră.

Iar pentru asta nu avem nevoie de un moment sărbătorit pentru că așa se face. Avem nevoie să nu ne mai urâm, să nu mai simțim nevoia să ne pedepsim prin nefericire, să ne respectăm suficient de mult încât să ne alegem pe noi, fericirea și bunăstarea noastră. Și toate astea pot fi făcute în orice moment, în orice zi din an.

Adevăratul moment de sărbătoare este acela în care ne alegem pe noi, alegem să facem și să fim tot ce urăm altora cu atâta sârg să fie.
Pentru că un om care se alege pe sine creează precedent, devine exemplu de curaj și lumină călăuzitoare pentru alții.

Nu ceea ce spunem inspiră, ci ceea ce facem.

2023 va fi exact la fel ca până acum dacă nu vom face noi altceva, să nu ne mai mințim singuri!
Iar atunci când vom face schimbarea, indiferent de lună sau de zi, va fi revelion și focuri de artificii în Cer, drept recunoștință pentru curajul nostru de a ne alege.

2023 va fi diferit doar atunci când noi vom fi diferiți. Până atunci...aceeași Mărie cu altă pălărie.

2023 va fi așa cum decidem să fim!

Binețe, Om curajos!

Edith Elisabeta Kadar


Arad, 01.01.2023

 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 
(https://vibratiavindecarii.blogspot.com/2023/01/un-nou-nu-aduce-schimbari-aduce-sanse.html)

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...