joi, 17 decembrie 2015

VERBELE FIINȚĂRII NOASTRE

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *     *     *     *     *     *     *A fi tu însuți este cel mai greu lucru; pentru că presupune să știi cine trebuie să fii, care este calea pe care o ai de urmat și ce metode rezonează cu devenirea ta.

A exista, a supraviețui, a fi - trei verbe care te pot descrie. Dar, oare, care te definește?

EXIȘTI deoarece părinții tăi au avut nevoie de o copie mult îmbunătățită a lor, care să știe să-și folosească abilitățile dobândite în alt mod decât ei, mai eficient, mai constructiv. Existența ta îmbracă fiecare moment cu trăirile și experiențele pe care le ai.

SUPRAVIEȚUIEȘTI atunci când îți duci traiul de la o zi la alta, convins(ă) fiind că nimic bun nu-ți mai poate aduce viața. Supraviețuiești lipsei de bucurie, încrâncenărilor, încăpățânărilor. Știi că supraviețuiești atunci când afirmi cu tărie că ziua de mâine nu-ți mai poate aduce nimic nou, că ești prea bătrân(ă) să mai trăiești bucurii.

EȘTI în momentul în care fiecare minut capătă consistență și formă, atunci când știi cine ești și cât valorezi. Atunci verbul „a fi” este însoțit de adjective: ești vesel, frumos, curios, liniștit, împlinit, fremătând a viață.

Existența este o condiție pentru a fi și a supraviețui. 
Exiști pentru a afla cine ești; altfel supraviețuiești un timp, apoi pleci pentru a te reîntoarce iar și a te reîntâlni cu tine, cu esența ta, cu menirea ta, cu drumul tău spre devenire.

Alege să ieși din modul „supraviețuire” pentru a fi tu cu adevărat, și a da existenței un sens.
Exiști. Dar ești sau doar supraviețuiești?

Binețe, dragă cititorule!

 dr. Edith Kadar
Arad, 17 decembrie 2015


            *    *    *    *    *    *    *

Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.  
Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...