Omul este o ființă socială.
Bunăstarea lui fizică, psihică, emoțională, mentală și sufletească depinde re relațiile pe care le stabilește cu semenii săi. Mai exact, de calitatea acestor relații.
De la naștere și până la moarte învățăm să comunicăm, să ne creăm un mediu în care să ne simțim bine, împliniți din toate punctele de vedere.
Cum ne simțim atunci când totul este în regulă, în armonie? Bine, nu? Suntem plini de viață, sănătoși și doldora de energie.
Dar nu întotdeauna planurile de acasă se potrivesc cu cele din târg, cum bine spune un proverb.
Cum ne simțim când nimic nu ne iese, când parcă toate relațiile noastre - indiferent că este vorba despre planul personal sau despre cel profesional - sunt tensionate, încărcate cu emoții și sentimente negative? Ceva scârțâie și la sănătate, nu?
Emoțiile dau starea mentală. Sunt pozitive, mintea e pozitivă. Ca atunci când ne îndrăgostim. Sunt negative, mintea devine orientată pe pesimism, spre negativ, și începe să își creeze o realitate neagră, iar omul va vedea peste tot doar neîmplinire, trădare, frici, furii, ranchiună, ură, încrâncenare; cei din jur sunt răi, profitori, trădători, nerecunoscători, manipulatori. Iar de aici până la stadiul de victimă neputincioasă, mai e un singur pas. Iar aici încep să apară probleme de sănătate: începând de la oboseala cronică, la nervozitate, depresie, până la psihoze, cancere, boli cronice, etc.
Dar, ce face ca un om să o apuce pe o cale și nu pe alta? De ce unii se pot menține pozitivi și zâmbitori indiferent de încercările vieții și de persoanele pe care le întâlnesc, în timp ce alții, deși au în jur persoane iubitoare, nu pot vedea decât partea întunecată, pesimistă a vieții?
Te invit să deslușim împreună aceste subiecte, povestind despre relații și efectele lor asupra sănătății fizice, psihice, mentale, emoționale și sufletești.
Îți mulțumesc.
dr. Edith Kadar
Arad, 05.11.2017
* * * * * * *
Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.