luni, 30 octombrie 2017

CÂRCOTAȘII, „HOȚII” BUCURIEI CELOR DIN JUR

Ai întâlnit vreodată persoane care au încercat să-ți blocheze bucuria, să-ți destrame optimismul și să-ți strecoare, prin orice mijloace, otrava pesimismului lor?

Sunt convinsă că da.

Indiferent dacă aceștia fac parte din colectivul de lucru, sunt prieteni reali sau virtuali pe paginile de socializare sau sunt persoane apropiate sufletului nostru, ei sunt cei care, cu permisiunea noastră, ne vor aduce norii în optimismul nostru, vor demola orice bucurie a noastră și vor „ucide” orice urmă de zâmbet.

Binețe, dragă cititorule!

Azi îți aduc în atenție un subiect cu care ne confruntăm din ce în ce mai frecvent în viață: cârcotașii, „hoții” bucuriei și a optimismului celor din jur.

Nu uita să pornești și muzica, pentru a te însoți pe calea rândurilor.

                                

Există persoane care ori de câte ori văd vreun semn de manifestare al bucuriei, libertății și seninătății semenilor, vor face tot posibilul să-l strice, să-l murdărească, să-l schilodească, să-l distorsioneze. 

Ei sunt mulțumiți doar atunci când și-au desăvârșit „capodopera” și îi văd pe toți triști. 
Ei doar atunci sunt fericiți, doar atunci sunt mulțumiți când reușesc să distrugă orice urmă de bine din ochii, sufletul și manifestarea „victimelor”.

Aceștia sunt „demolatorii” de bucurii, „ucigașii” zâmbetelor, aducătorii de ploaie în sufletele celor din jur.

Îi cunoști drept „cârcotași”, „pesimiști”, oameni „întunecați”, persoane lipsite de trăire și de...ele însele.

Indiferent ce vei spune, vei cânta, vei scrie, vei posta, vei spune, ei vor fi cei care vor arunca săgeți înveninate în direcția bucuriei tale, și fiecare încercare de a-ți apăra crezul se soldează cu mai multă înverșunare în aruncarea noroiului în fața ta.

Aceștia sunt oamenii care la fiecare poveste a ta despre armonie și înțelegere îți vor vorbi despre despărțirea și divorțul iminent, chestiune doar de timp, în accepțiunea lor.

Sunt cei care la fiecare povestire despre sănătate și însănătoșire îți vor arunca în față iminența morții nedescoperite și neanunțate.

Sunt oamenii care, la fiecare postare veselă despre animăluțe îți vor spune, scrie sau reposta despre moartea, vânătoarea sau gătirea acelor animale ca mâncăruri  pentru burțile lor fericite.

Sunt cei care la orice subiect îți vor vorbi despre opusul a ceea ce ai vrut să transmiți, insistând , chiar dacă încerci să-i aduci pe calea argumentelor logice.

Singura lor bucurie în viață este să-ți demoleze ție bucuria. Hrana sufletului lor sunt tristețea, neputința și lacrimile tale.

Sunt oamenii antonimelor: binele merită rău, bucuria trebuie „ștearsă” cu tristețe, râsul înlocuit cu plâns și trăirea trebuie înlocuită cu „morga” sentimentelor.

Ei se cred spirituali, cu simțul umorului, plini de învățăminte ale vieții și îndreptățiți să-i aducă pe „naivi” în simțiri, pe calea (considerată de ei) dreaptă și reală.
Pentru ei, orice bucurie, cât de mică, a altora e semn de luare razna și batere de câmpi a naivilor vieții.


Cârcotașii se cred (atot)cunoscători ai originii și sensului vieții, și toți cei ce gândesc diferit e musai a fi taxați în consecință. 

Indiferent dacă aceștia fac parte din familia noastră, din colectivul de lucru, sunt prieteni reali sau virtuali pe paginile de socializare, ei sunt cei care, cu permisiunea noastră, ne vor aduce norii în bucuriile noastre, vor demola orice bucurie a noastră și vor „ucide” orice urmă de zâmbet.

Cârcotașii sunt oamenii cu haos în suflet, cu chin în trăire, cu neputință în zâmbet, iar din această cauză nu vor să vadă decât partea întunecată a vieții, jumătatea goală a paharului. 

Sunt oameni cu simțire schilodită și suferindă din cauza altora ca ei, care le-au dat în copilărie sau tinerețe aceeași lecție pe care o aplică și ei apropiaților, și care i-au făcut să creadă că cea mai mare sursă de bucurie este întristarea celorlalți.

Sunt incapabili să vadă jumătatea plină a paharului deoarece privesc lumea prin perspectiva restului de suflet ciobit ce le-a rămas.

Nu încerca să-i aduci în lumina ta pentru că nu se vor opri până nu-ți aduc întunericul lor în trăirea ta.

Lasă-i în plata lor, ignoră-i, evită-i, scoate-i din lista vieții tale și înțelege că nu sunt așa din cauza ta.
Sunt așa din cauza lor, din cauză că acesta e drumul pe care l-au ales.

În fond, pune-ți întrebarea: tu de ce ai ales optimismul, în ciuda încercărilor vieții?
Ai înțeles?

Nu-ți trăda bucuria crezând în întunericul altora!Binețe, dragă cititorule!

 dr. Edith Kadar 
Arad, 30 octombrie 2015

*     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 
(http://vibratiavindecarii.blogspot.com/2016/08/carcotasii-hotii-bucuriei-celor-din-jur.html)

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

10 comentarii:

 1. Buna dimineata , cu mare drag si bucurie de aceasta nesperata intalnire ! Frumoase randuri si frumoasa melodie pentru un inceput de zi, care la Bucuresti e cu soare Edith ! Am avut parte, aproape toata copilaria de asemenea tipare de comportament. La un moment dat, ajunsesem sa cred , ca nu mai vreau sa traiesc, si ca viata nu inseaman nimic. Dupa copilarie, a urmata adolescenta iarasi, care a fost si ea dominata de un asemenea om. Destul de tarziu, am descoperit reteta, pentru evitarea vampirilor emotionali, si mai apoi am reusit sa ma vindec. Ma bucur ca te0am gasit pe aici, si te urmaresc in continuare.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mulțumesc mult,balsam pentru suflet!!!O zi frumoasă!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mulțumesc mult,balsam pentru suflet!!!O zi frumoasă!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna, draga Edith :) !
  Este atat de adevarat ceea ce spui, avem cu totii parte la un moment dat de astfel de vampiri si poate si noi insine / insene ajungem sa actionam astfel la un moment dat :). Eu am insa un mic secret pentru asta, si anume, imi ascult atent mereu acel ceva, ce exista in fiecare dn noi, si atunci actionez in consecinta, adica, evit, ocolesc, parasesc astfel de oameni De regula, intuitia mea percepe foarte bine ce fel de hram poarta numai din simpla prezenta, inainte ca acestia sa actioneze in vreun. Se mai intampla si accidente, anume a cadea in plasa lor, insa asta nu trebuie sa se intample in nici un caz ca in povestea cu ulciorul la izvor :). O zi buna, te iubim mult !

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc mult,a-ti punctat f.bine ,fara prea multe cuvinte,care te departeaza de la ideea in sine,astept cu nerabdare sa mai citesc asemenea articole,va multumesc inca odata!

  RăspundețiȘtergere
 6. Multumesc mult,a-ti punctat f.bine ,fara prea multe cuvinte,care te departeaza de la ideea in sine,astept cu nerabdare sa mai citesc asemenea articole,va multumesc inca odata!

  RăspundețiȘtergere
 7. Foarte adevărat! Mulțumesc frumos!

  RăspundețiȘtergere
 8. Buna draga mea Edith!ai dreptate de mule ori am avut aceasta experienta si mai ales in familie tata acum sora si fratele si cumnata😂sufeream ca bleaga cand imi aruncau cuvinte pline de gelizie si pesimism si dupa ce plecau ramaneam mereu cu intrebarea de ce nu reuseau sa vada bucuria din ceea ce eu faceam sautraiam! Mi-a trebuit mult pana sa inteleg dar multumesc lui Dumnezeu am inteles si ii ignor cum bine zici si le arunc eu acum in fata bucuria mea neconditionata chiar daca imi sunt dragi nu ii mai las sa ma intristeze cu modul lor de a vedea viata!fratele meu mi-a zis sa merg la psiholog ca nu ma aud cum vorbesc?😂😂nu ii mai judec!am inteles si oglinzile si am ascultat multe din filmariletale cu mare drag!am gandit ca in sfarsit cineva care vorbeste pe limba mea!te imbratisez cu tot sufletul si succes in continuare Edith!♥️

  RăspundețiȘtergere
 9. Am întâlnit "hoţi" pe care i-am stimulat eu!

  RăspundețiȘtergere

1.- Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

Mulţumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...