luni, 1 iunie 2020

UNDE PLEACĂ COPILUL DIN NOI?





„Dragă om mare,
m-am gândit să povestim puțin pentru a-ți reaminti câte ceva ce, se pare, ai uitat.

Îți aduci aminte copilăria? 
Îți amintești cum nu aveai nicio grijă, ieșind afară la joacă în fiecare zi, indiferent de vremea de afară? Îți amintești că nu te interesa că plouă sau că ninge, nu conta dacă era caniculă sau ger, ci conta doar bucuria de a fi afară cu prietenii și colegii tăi, nu-i așa?
Îți amintești că totul era o noutate pentru tine, de la frunzele copacilor la trilul păsărelelor, de la forma norilor la ineditul fiecărei zile.

Mai ții minte bucuria pe care ți-o aduceau cele 5 simțuri: mirosul vacanțelor, culorile naturii, gustul mâncării de la bunici, auzul vocilor dragi și textura jucăriilor primite în dar?

Obișnuiai să te bucuri din orice, dar acum ai uitat de toate astea, se pare. Te-ai grăbit să crești pentru că așa ți s-a spus.
Dar cine ți-a cerut să mă lași de mână pe mine, copilul din tine? De ce m-ai abandonat rușinat, încercând să te adaptezi rapid la cerințele celor care și-au părăsit și ei copilul interior, și care s-au autointitulat „adulți”? De ce te jenezi să mai fii vesel, dezinhibat, liber și îndrăzneț?
De ce copilul are voie să facă și să fie orice, dar un adult este judecat și condamnat de către cei ce și-au repudiat copiii din ei, adică societatea?

De ce eviți copilul din tine, bucuria și naturalețea lui, pentru a deveni un adult plin de frici, furii, rigid, închistat și care a uitat cum să râdă?
Cu ce te ajută să fii adult dacă ești atât de nefericit?
Și de ce ți-e frică să mă regăsești pentru a-ți reaminti cine ești și ce poți cu adevărat.

Te pot învăța multe, și poți să redevii fericit.

Este atât de important să fii considerat „adult” încât repudiezi „copilul” din tine?

Te-am urmărit, dragă om mare, și am văzut că nu te descurci deloc fără mine. Aștept plin de răbdare să te trezești, să îți reamintești de mine și să mă chemi să fac parte, din nou, din viața ta.

Semnat: COPILUL DIN TINE”


dr. Edith Kadar 
Arad, 02 iunie 2017

 *     *     *     *     *     *     * 

Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...