Mulți apreciază medicul doar dacă acesta vorbește umil și serviabil cu ei.
"Ce frumos mi-a vorbit medicul, e așa drăguț (ă)!"
Doar că medicul nu are rolul de a te peria și a-ți întreține starea care ți-a generat boala. Rolul lui este de a te ajuta să găsești soluții la situația care te-a adus la el.
În spatele fiecărei boli se află conflicte emoționale puternice, bazate pe frici, furii, ranchiună, vinovăție, rușine, minciună, ură, încrâncenare, iluzie și atașamente grele.
Nu poți ieși din aceste stări dacă medicul sau terapeutul te mângâie pe creștet și îți întreține iluzia că ai procedat bine, doar pentru a te face dependent de el și de tratamentul lui.
Comportamentul și gândirea actuală te-au adus aici, în acest loc al suferinței și al bolii, și nu te pot duce la vindecare.
CEVA CE PROVOACĂ BOALA NU POATE GENERA VINDECAREA!
Ura, frica, etc, nu te pot vindeca! Ele sunt programe ce TREBUIE înlocuite.
Cum?
1.- În primul rând conștientizându-le.
Pentru asta va fi nevoie să renunți la ideea că doar tu ai dreptate și că toți ceilalți s-au coalizat într-o conspirație mondială pentru a te face pe tine, biată victimă, să suferi. Nu ești chiar atât de important, crede-mă. Nimeni nu e.
Viața și planeta merg mai departe și fără mine sau fără tine.
E nevoie să înțelegi că a avea dreptate este o taină personală, și nu ceva ce e musai să fie recunoscut de ceilalți.
A avea dreptate înseamnă a cunoaște adevărul care rezonează cu tine, și nu este o virtute a ego-ului cu care să te împăunezi, să te lauzi și pe care să o fluturi pe la nasul oricui are alte păreri decât tine.
A avea dreptate înseamnă a cunoaște adevărul care rezonează cu tine, și nu este o virtute a ego-ului cu care să te împăunezi, să te lauzi și pe care să o fluturi pe la nasul oricui are alte păreri decât tine.
Să știi că dacă mori cu cineva de gât, realitatea este ca mori, indiferent dacă ai dreptate sau nu. Important e să știi tu, în sinea ta, că ceea ce știi este optim pentru tine.
Tu vrei să trăiești liniștit (ă), sau vrei ca toți să îți cânte în cor oda celui care a murit, dar câtă dreptate a avut!?
2.- După a ce ai conștientizat, va trebui să accepți acel adevăr.
Poți conștientiza că ai greșit, că nu ai avut dreptate, că e nevoie de o schimbare, dar să nu accepți acest lucru din ego, orgoliu și vanitate.
Acceptarea implică toleranță, iertare și multă iubire. Pentru alții, dar mai ales PENTRU TINE!
Sunt întrebată des, cu un ton de reproș "și cum să mă iert pe mine?!", sau „de ce m-aș ierta, am greșit și nu merit să mă iert”.
Niciun medic sau terapeut, sau oricine altcineva nu este de vină că tu ai acceptat situațiile care te-au adus aici. Nimeni nu este țapul ispășitor pentru lipsa temporară de înțelepciune din creierul capului și din inima ta.
Recunoaște și acceptă că ai făcut o greșeală, o eroare de gândire, pentru a opri programul și a-l înlocui cu vindecarea. În fond, dacă nu s-ar fi întâmplat „greșeala”, nu ai fi ajuns să îți dai seama că ai nevoie să schimbi ceva la tine și la gândirea ta.
Și, apoi, de ce nu te-ai ierta, mă rog? Ești parte de Dumnezeu. El nu iartă, nu te iartă? Zi să mori tu! Cine ți-a spus asta? El? Alți oameni? Ego?
Nu te poți vindeca în ură, încrâncenarea de a avea dreptate, ranchiună și încăpățânare. Astea te-au adus aici, au fost „bastonul" pe care te-ai sprijinit până aici. Pentru a te vindeca, e nevoie să dai drumul acestui toiag.
Acceptarea nu este un semn de slăbiciune, ci unul de forță, de putere, de trezire interioară. Este semnul că ai crescut, că te-ai maturizat.
Iar când ajungi să accepți, accepți trecutul, te accepți pe tine. Și atunci apare liniștea sufletească.
Nu-mi cere să îți spun cum să faci asta, altfel îmi bați obrazul că nu sunt medic/terapeut bun. La sufletul tău doar tu ajungi. Restul sunt comportamente de copil răsfățat.
Medicul și terapeutul nu sunt cei care se sacrifică pe ei pentru a-ți fi ție bine. Nu asta e menirea lor.
Rolul lor este să te scoată din zona călduță a confortului și de a te ajuta să îți regăsești calea de care te-ai rătăcit. Restul sunt interpretări personale.
Un terapeut adevărat nu îți întreține iluziile doar pentru a te face dependent(ă) de el și a-ți lua banii.
Să știi că lumea supraviețuiește și merge mai departe și fără tine. Dar nu ar fi mai fain cu tine?
Iar dacă tu te schimbi, cei din jur îți vor urma exemplul.
MEDICUL TRATEAZĂ, OMUL SE VINDECĂ.
Dacă se iubește suficient și dacă vrea să renunțe la beneficiile bolii (atenția celorlalți).
Medicul nu vindecă!
Dar tu, omule, te poți vindeca. Iar când nu știi cum să te tratezi, apelezi la un aspect al tău care poate face asta. Iar acel aspect al tău se numește medic.
Doctorul pe care îl găsești este creația ta, este după chipul și asemănarea ta.
Vei întâlni doar ceea ce ești pregătit să întâlnești și să creezi. Îți place sau nu, medicul/terapeutul pe care l-ai găsit este, manifestă și se comportă așa cum ești tu CU ADEVĂRAT, nu ce vrei să pari, sau susții pe facebook că ești.
Îți place de el și rezonezi cu el, înseamnă că îți place, deja, de tine, și că ai făcut pace cu tine.
Nu îți place, și consideri că se comportă urât? Exact asta faci și tu cu tine. În fond, același medic pe care tu îl hulești este foarte iubit și apreciat de mulți alții.
Medicul și terapeutul sunt creați după chipul și asemănarea a ceea ce ești tu în acel moment. Ei sunt oglinda adevărului care te poate elibera și vindeca.
Nu îți place, și consideri că se comportă urât? Exact asta faci și tu cu tine. În fond, același medic pe care tu îl hulești este foarte iubit și apreciat de mulți alții.
Medicul și terapeutul sunt creați după chipul și asemănarea a ceea ce ești tu în acel moment. Ei sunt oglinda adevărului care te poate elibera și vindeca.
Omule, ești parte de Dumnezeu, ai în tine lumina divină, duhul sfânt, viața. Chiar e mai important să renunți la ele pentru a demonstra că tu ai dreptate și a fi o victimă?
Fii înțelept! Fii cum vrei, dar asumă-ți responsabilitatea pentru ceea ce ești. Fii!
Asta ți-o spune un medic.
Binețe, OM!
dr. Edith Kadar
Arad, 12 septembrie 2018
* * * * * * *
Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.