joi, 28 ianuarie 2016

ȘI PLANETELE SE ALINIAZĂ PENTRU TINE!...(partea a III-a)

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *      *      *     *     *      *     * 


Cititorule, binețe!

Te invit să încheiem povestea alinierii celor cinci planete pe cerul nostru și a beneficiilor pe care le poate aduce pentru toți cei hotărâți să vadă ce este dincolo de suprafața materiei și a materialului.

Îți reamintesc că nicio planetă, aliniere de planete sau alt eveniment astral nu rezolvă probleme de viață în timp ce stăm și așteptăm. 
Nevoia de schimbare e o chemare lăuntrică ce nu poate fi transferată, implantată sau transplantată.

Abia când luăm hotărârea fermă de a fi altfel decât până acum, ne putem folosi de „ușile” pe care ni le deschide Universul pentru a transforma soarta considerată bătută în cuie în destin creat de noi înșine.


În materialele anterioare, „JOCUL DE-A OMUL...ATUNCI CÂND ȘI PLANETELE SE ALINIAZĂ PENTRU TINE (partea I)” (http://vibratiavindecarii.blogspot.com/2016/01/jocul-de-omulatunci-cand-si-planetele.html) și ȘI PLANETELE SE ALINIAZĂ PENTRU TINE!... (partea a II-a) (http://vibratiavindecarii.blogspot.ro/2016/01/si-planetele-se-aliniaza-pentru-tine.html) am vorbit despre oportunități în evoluția noastră, despre șanse oferite de Univers pentru a ușura devenirea noastră în ceea ce este menit pentru noi.

Este vorba despre niște uși pe care Universul - din care suntem parte integrantă, și ale cărui legi ne guvernează - le deschide în plus față de cele existente, pentru ca mai mulți să ajungă să-și înțeleagă menirea, să își accepte esența, să se înțeleagă pe ei. 

Toate informațiile au rolul de a-i ajuta pe cei care își caută calea către ei înșiși. 
Nu sunt răspunzătoare pentru ceea ce înțelege fiecare.

Probabil ai auzit sau ai citit că între 20 ianuarie și 20 februarie, pe cer avem parte de un regal dat de alinierea a cinci planete vizibile cu ochiul liber.
Acestea sunt, în ordinea apariției pe cer ( de la dreapta la stânga): JUPITER - planeta justiției și a spiritualității, MARTE - planeta acțiunii sau/și a războiului; SATURN sau CRONOS sau TIMPUL - planeta lecțiilor de viață sau a karmei; VENUS - planeta pasiunii, plăcerilor, iubirii și talentelor; MERCUR - planeta comunicării și a comerțului.

Pentru a încheia povestea alinierii celor 5 planete, mai avem de vorbit despre VENUS și despre MERCUR.


VENUS, sau Afrodita în mitologia greacă, este a doua planetă de la Soare, fiind situată între Mercur și Pământ. I se mai spune și Luceafărul.

Ca personaj, Venus este diva, este Angelina Jolie, dacă vrei. 
Este acea femeie plină de mister, de feminitate, foarte frumoasă, care poate da impresia de proastă sau gâscă, dar care își cunoaște foarte bine interesele, și le urmărește până ce obține ce vrea. Nu ține cont de comentarii, iar părerile altora despre ea o lasă rece. 
Este femeia cu capul pe umeri, care nu permite emoțiilor să stea în calea rațiunii. Nu înseamnă cu nu iubește sau nu se îndrăgostește, doar că nu se aruncă cu capul înainte, orbește, fără să tatoneze, mai întâi, terenul. 
Este femeia rasată care cizelează totul și rafinează prin simpla ei prezență.

Venus, ca planetă, aduce rafinamentul și diplomația în viața noastră, ajutându-ne să rezolvăm probleme dificile, amânate de multe ori, prin găsirea de soluții prin care se evită conflictele cu eleganță.

Dacă Marte aduce forța brută și mânia iute punătoare de arme în mână, Venus este negociatorul, acea persoană care poate face orice rivali să se împace fără probleme, după câteva fraze bine plasate.

Venus poate aduce în viața noastră iubirea și admirația pentru frumos, pentru toate formele de artă ca manifestare a creației, dar și iubirea de lux, traiul în condiții comode. 
Răspunde de viața conjugală, dar și de cea socială.


Venus guvernează zodia Taurului (21 aprilie - 21 mai) și pe cea a Balanței (22 septembrie - 22 octombrie), influențând, astfel, zona gâtului și rinichii cu glandele suprarenale.

În această perioadă este recomandată mare atenție la aceste zone.
Gâtul poate fi afectat (în plan subtil, ca și cauză emoțională) de minciuni înghițite (amigdalite), de vorbe nespuse din frica de a nu supăra pe cineva (laringite), de termene de predare ce nu pot fi respectate (tiroida) și frica de consecințele care apar în caz de nerespectare de termene limită (tiroidita autoimună Hashimoto).

Zona rinichilor este afectată, la modul general, de toată gama de frici: de neiubire, de singurătate, de însingurare; teama că nu suntem acceptați, că vom fi respinși de familie, partener(ă), colegi de serviciu, societate. Frica de a nu ne îneca în propria viață datorită ștachetei ridicată prea sus de alții pentru noi (chist renal), frica de a nu ne putea păstra și apăra „teritoriul”, adică viața, traiul și pe noi înșine (cistite, uretrite)

Glandele suprarenale sunt „bateriile” organismului, cele care ajută la menținerea energiei organismului ca întreg, dar și sursa nesecată de adrenalină, hormonul secretat în situații de „luptă și fugi”.
„Lupta” permanentă cu noi înșine poate duce la descărcarea „bateriilor” și la senzația de sfârșeală, de oboseală cronică. De aceea, ar fi indicată odihna și relaxarea sub orice formă, pentru a ne putea detașa, cel puțin un timp, de problemele presante. 
Un real ajutor ar fi coacăzul negru (numit și cortizolul natural), sub formă de tinctură, gemoderivat sau tablete. Nu ne rezolvă problemele, dar ne aduc un plus de vigoare.

Venus este exaltată în zodia Peștilor (19 februarie - 20 martie), amplificând calitățile descrise mai sus, dar putând tulbura mult „apele” nativilor din această zodie.

Venus se află în exil în zodiile Berbec (21 martie - 20 aprilie) și Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie), și în cădere în Fecioară ( 23 august - 21 septembrie), ceea ce înseamnă că în această perioadă nativii acestor zodii vor trebui să fie foarte diplomați atunci când își exprimă părerea, altfel vor putea fi pe un „teren minat” care le poate afecta viitorul personal sau profesional.


Ultima dintre cele 5 planete aliniate în această perioadă, care apare deasupra orizontului puțin înainte de răsăritul soarelui, este MERCUR, planeta comunicării și a comerțului, Hermes în mitologia greacă.

El este un personaj pitoresc, e acel unchi drăguț și haios care îi bucură pe nepoței cu tot felul de jocuri și cadouri inventate și construite de el, și care știe să se bage pe sub pielea adulților, strecurându-le în urechi și suflet exact cuvintele mieroase pe care voiau să le audă. Și care niciodată nu pleacă de undeva fără să fi primit, la rândul lui, bani.

Mercur este acea persoană care știe să profite de orice discuție și persoană care îi ieste în cale, fiind un maestru al vorbelor meșteșugite. Fiind un fin cunoscător al psihicului uman, este un comerciant desăvârșit, genul care te lasă fără nici un ban în portofel, vânzându-ți orice, chiar și ce nu ai nevoie, dar lăsându-te cu zâmbetul pe buzele pline de satisfacție și cu sufletul zâmbind pentru că, deși nu l-ai cunoscut, te-a ascultat ca nimeni altul din familie; iar asta face toți banii pe care i-ai dat.


Mercur sau Hermes a fost mesagerul, intermediarul celorlalți zei, cărora le făcea tot felul de comisioane și mici servicii, totul cu beneficii pentru el, desigur. Un maestru al comerțului, îmbogățit prin abilitatea de a-i asculta cu răbdare pe toți și de a le spune ce vor să audă, știind că totul îi va aduce beneficii materiale.
Chiar dacă te lasă fără bani, nu te poți supăra pe el. El știe să se vândă foarte bine.

Mercur, ca planetă, ne înzestrează cu mintea ascuțită, analitică, cu obiectivitate, cei care îl au bine aspectat în tema natală fiind talentați scriitori, jurnaliști, oratori.

Răspunde de sănătatea ochilor, de „vederea” vieții în mod obiectiv; dacă tot ce vedem e doar jumătatea goală a paharului, partea pesimistă a vieții, vederea, la propriu, are de suferit, la fel ca sănătatea ochilor.
Atunci când nu știm cum să ne descurcăm în viitorul apropiat, când nu știm cum va fi ziua de mâine, lăsându-ne copleșiți de perspective sumbre și nu „vedem” rezolvări, apare hipermetropia, adică problemele de citire, trebuind să purtăm ochelari cu plus la dioptrii.
Când nu ne vedem în viitorul îndepărtat datorită unei familii sau a unui partener de viață care ne blochează, sau a unui șef de coșmar, apare miopia, adică probleme la vederea la distanță, trebuind să purtăm ochelari cu minus la dioptrii.

Atunci când vedem „cu ochelari de cal”, doar ceea ce și cât avem chef, refuzând să vedem realitatea cum e ea, apare cataracta.
Glaucomul este rezultatul incapacității de a cerne din sutele de informații primite pe cele care sunt strict utile.


Mercur guvernează două zodii: Gemeni (22 mai - 21 iunie) și Fecioara (23 august - 21 septembrie), și răspunde de funcționarea sistemului nervos, a sistemului respirator, a tubului digestiv (intestin și peritoneu). 

Ar fi indicat ca (și) în această perioadă să facem puțină mișcare, câteva exerciții de respirație, și să nu uităm să mâncăm la timp. O singură masă pe zi, mai ales seara, nu face decât să suprasolicite ficatul pe timpul nopții, ceea ce ar putea duce la vise agitate, coșmaruri, stare de oboseală psihică.

Mercur este mult amplificat, ca efect, în Vărsătorului (22 ianuarie - 18 februarie), iar nativii acestei zodii ar trebui să fie atenți la zona gambelor, a gleznelor.
Este în exil în Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie) și în Pești (19 februarie - 20 martie), iar acești nativi ar trebui să evite conflictele de orice fel, în special verbale.
Mercur este cel mai slăbit în Leu (23 iulie - 22 august) ceea ce avertizează asupra riscului de a rupe legături de iubire din cauză de probleme de comunicare: fie nu spunem ce simțim, fie spunem mai mult decât ar trebui, din teribilism; iar consecințele pot fi iremediabile.


Ca o concluzie, până în 20 februarie Universul ne pune la dispoziție nu una ci cinci „uși” pe care să pășim în cazul în care:
- ne-am hotărât să ne (re)descoperim ca ființe spirituale, să descoperim ce este dincolo de suprafața materiei (JUPITER);
- ne hotărâm să fim atenți la energia noastră pentru a o investi în ceva util și nu să o irosim (MARTE); 
- vrem să mai și găsim răspunsuri la multele întrebări pe care le-am adunat până acum în viața noastră, și hotărâm să ne facem timp pentru noi (SATURN); 
- vrem să aprofundăm și să cizelăm ceea ce am învățat și am înțeles din esența noastră până acum, și dacă am hotărât că merităm puțină iubire (VENUS); 
- vrem să transformăm comunicarea într-un instrument util pentru noi, și nu doar în ceva de suprafață, dacă ne-am hotărât să nu-i mai mințim pe ceilalți, mințindu-ne, de fapt, pe noi înșine (MERCUR).

Alinierea planetelor nu rezolvă nimic în viața noastră!
Nimeni și nimic nu poate face în locul nostru ceva ce nu vrem, ce tot amânăm, ce refuzăm din comoditate sau prea multă lene. 
Momentele astrale, indiferent care ar fi ele, sunt doar niște căi în plus pentru ca cei hotărâți să schimbe ceva să o poată face.
Nu putem schimba ceva la ceilalți; de fiecare dată este vorba despre noi înșine și de valorificarea șanselor pe care NOI le primim.

Dacă nu vrem să facem nimic, să schimbăm ceva în viața noastră, până și Universul se poate alinia, că tot nu ne ajută la nimic.

Momentele astrale ne ajută să înlocuim gălăgia întrebărilor cu liniștea răspunsurilor. Doar că dacă nu se liniștește puțin sufletul, iar mintea nu tace, nu vom putea auzi nici un răspuns.

A fi om poate fi o JOACĂ, dar nu este un simplu JOC; altfel totul se poate transforma în...BĂTAIE DE JOC!

Pregătește-te, îți vine trenul; ai grijă să-l prinzi!

Mulțumescu-ți de însoțire, dragă cititorule, și-ți zic: binețe ție!


 dr. Edith Kadar 
Arad, 27 ianuarie 2016

 *     *      *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...