duminică, 19 februarie 2023

CU SAU FĂRĂ TINE, LUMEA MERGE MAI DEPARTE (Luna Nouă în Pești - 20.02.2023)

SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA 

 Nimeni nu va veni să te salveze sau să te schimbe. 
Viața ta este rezultatul deciziilor tale. 
Ești singurul răspunzător pentru ceea ce trăiești acum. 

 


Paradox: deși mulți oameni nu se cred în stare de ceva important sau măreț, totuși au senzația că fără ei lumea nu s-ar descurca.
Este suficient să ne uităm la frica de moarte a majorității; de fapt nu de moartea propriuzisă se tem oamenii, ci de ideea că viața va ajunge la sfârșit fără ca ei să reușească să facă ceva demn de lăsat în urmă pentru generațiile ce urmează. Faptul că zilele trec și nu văd o schimbare semnificativă în viața lor, o îmbunătățire de orice fel, face ca oamenii să se comporte nu tocmai inspirat, nu întotdeauna rațional. 
Ideea că ei nu contează pentru alții atât cât ar vrea, sau că nu își văd împlinite visurile din copilărie, îi face pe oameni să forțeze puțin rezultatul vieții. „Dacă voi nu mă vreți, eu va vreau!”, pare să devină motto-ul (inspirat din „Alexandru Lăpușneanu”) celor care, în sinea lor, nu se cred suficient de buni pentru ceilalți, pentru viață. Și atunci se apucă să facă multe lucruri pentru a atrage atenția asupra lor. 

Nu uita, vorbim despre cei care, din anumite motive, au uitat că pot face orice, că sunt creatori, și care s-au rătăcit pe drumul vieții ascultând sfaturi „binevoitoare” despre cum nu vor reuși niciodată. 

Când pentru om părerea altcuiva devine mai importantă decât a lui, decât credința că poate reuși orice își propune, el începe, încetul cu încetul, să se anuleze, să înlocuiască bucățile de „pot oricând” cu „nu voi putea niciodată”. Pierzându-se pe el, are senzația că ceilalți sunt mai buni, mai capabili, mai deștepți, mai norocoși. 
Desigur, omul s-ar putea redresa oricând; dar atunci când a pierdut o parte importantă din putere, din credința în el și din visuri, ajunge să piardă contactul cu realitatea, și va începe să-și creeze o realitate paralelă, iluzorie. 
Atunci începe să creadă că ceilalți nu au dreptate, doar el, și începe să îi combată pe cei care nu gândesc la fel. Orice idee care iese din pătratul gândirii lui (în care s-a închis singur) trebuie combătută, iar autorul trebuie aspru criticat. Dacă cineva reușește în viață, sigur a făcut-o pe nedrept, tinde să creadă acest om, și va irosi mult timp și energie pentru a încerca să demonstreze „frauda”, în loc să își folosească acest timp și energie pentru a lucra la el. Și, încetul cu încetul, acest om va ajunge să se dedice din ce în ce mai mult combaterii celorlalți și încercării de a-i opri din drum; cum să reușească alții dacă el nu a putut? Și de aici până la a se crede de neînlocuit nu mai este decât un pas. 

Cu toții am trecut și trecem prin astfel de trăiri. Unii se trezesc mai repede și spun „nu ai dreptate, știu că pot, știu că voi reuși!”, și își văd de drumul lor  neascultându-i pe cei care le vor „binele” și comentează de pe margini. Alții au momentele lor de curaj, dar nu au suficientă putere să creadă în ei tot timpul, și pot claca des atunci când „binevoitorii” le contestă rezultatele. Iar alții vor renunța din start la tot ce au visat, grăbindu-se să le arate celor care nu credeau în ei că au dreptate, nu merită încredere. 

Mă adresez direct ție, om drag: indiferent cum ești, ce crezi și ce faci, viața merge mai departe, iar lumea va continua să existe cu sau fără voia ta, cu sau fără opinia ta, cu sau fără tine! 

Așa cum un fluviu nu poate fi oprit de o piatră sau de mai multe, tot așa nici „fluviul” vieții nu poate fi oprit de opinia ta, de indignarea ta, de invidia ta sau de neaprobarea ta. Faptul că nu ești de acord cu ceva nu înseamnă că acel lucru nu există. 

Viața nu are nevoie de aprobarea ta pentru a curge normal pentru ceilalți. 
Lumea nu are nevoie ca tu să fii de acord cu ceva pentru ca ea să existe. 

Luni, 20.02, e momentul de Lună Nouă în Pești, ultima din ciclul zodiacal. În martie, odată cu Echinocțiul de primăvară (din 20.03), va reîncepe un nou ciclu al vieții odată cu intrarea Soarelui în Berbec. 
Că ești de acord cu cele spuse sau nu, noul ciclu de viață va începe. Cu sau fără tine. 

Natura se descurcă fără tine; tu fără ea, nu.
Lumea merge mai departe fără tine; tu fără ea, nu. 
Oamenii vor continua să existe mult după ce tu nu ești de acord cu gândirea sau comportamentul lor. Totul este o alegere.

Mai multe despre toate acestea voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct transmisă duminică, 19.02.2023, cu începere de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube (https://youtube.com/live/55qpqqIixvw) și pe pagina mea Facebook (https://www.facebook.com/events/1006238273679520/permalink/1006238297012851/). 
Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept!

Edith Elisabeta Kadar
Arad, 19.02.2023 * * * * * * * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...