joi, 24 decembrie 2015

LUNA PLINĂ A CRĂCIUNULUI

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *     *     *     *     *     *     * 


În fiecare lună calendaristică, Luna, sau astrul nopții, sau Selena, își face dansul în jurul Pământului, trecând prin toate fazele ei.

Despre Luna Plină sau Luna Nouă am auzit cu toții.

Dar în decembrie 2015, Luna Plină are o particularitate aparte.

Binețe, dragă cititorule!

Te invit să-mi fii alături pentru o poveste specială. 
Fă-te comod(ă), ia-ți un ceai cald, și hai să începem. Nu uita să pornești muzica.


                           

Cu toții știm sau am învățat câte ceva despre Lună și fazele ei cele mai importante, Luna Plină și Luna Nouă.

Mișcarea de revoluție a astrului nopții în jurul planetei noastre, Terra, durează aproximativ 29,5 zile, ceea ce înseamnă că atât îi trebuie Lunii pentru a reveni în același punct de plecare.

Atunci când, în dansul ei, Luna se interpune între Soare și Pământ, vorbim despre faza de LUNĂ NOUĂ. Atunci, satelitul planetei noastre nu poate fi văzut noaptea, ci doar ziua.

Când Pământul se interpune între astrul zilei și cel al nopții, vorbim despre faza de LUNĂ PLINĂ.

Eclipsele de lună au loc doar în faza de Lună Plină și se petrec aproximativ de două ori în fiecare an.
Eclipsa de soare estre precedată sau urmată la 2 săptămâni de o eclipsă de Lună.

Acestea sunt, în mare, câteva informații generale care te pot ajuta să înțelegi cele ce urmează.Deci, în fiecare lună calendaristică avem și Lună Nouă și Lună Plină.

Că Luna are efecte asupra sănătății fizice, psihice, emoționale și spirituale, s-a observat încă din vremea babilonienilor, iar cercetările făcute de oamenii de știință în ultimele decenii au confirmat ceea ce se bănuia.

Se cunoaște foarte bine efectul Lunii asupra apelor mărilor și oceanelor, generându-se, astfel, mareea cu flux și reflux (creșterea și scăderea nivelului apei).
Aceste informații sunt vitale pentru cei care lucrează în domeniul navigației, și pot fi calculate foarte exact în funcție de zonele de pe glob și de fazele Lunii.

De ce vorbesc despre asta?
Deoarece la naștere corpul uman este alcătuit în proporție de 75% din apă, ajungând ca la maturitate să scadă la 55-60%.

Dacă apa mărilor și a oceanelor este influențată de fazele Lunii, de ce nu s-ar întâmpla același lucru cu apa din organe și din corpul nostru fizic?

Cea mai mare parte a apei nu se află în sânge, ci în interiorul celulelor.
Cele mai hidratate organe sunt rinichii, inima, plămânii și creierul, acestea fiind, deci, și cele mai sensibile și mai expuse efectului astrului nopții.


Se poate înțelege ușor de ce sănătatea și comportamentul nostru pot suferi modificări de-a lungul unei luni calendaristice. Explicația este dată de dinamica apei în interiorul celulelor, de „mareea” internă, de intrarea și ieșirea ei, ceea ce afectează schimbul ionic de substanțe nutritive.

Cu alte cuvinte, în anumite momente, comenzile sunt puțin încurcate, unele organe primesc mai mult, altele mai puțin decât au nevoie, ceea ce explică stările ciudate și schimbătoare. Pentru unii ele sunt imperceptibile, în timp ce pentru alții, mai sensibili, sunt neplăcute.

Tot aici amintesc ciclul menstrual lunar la femei, însoțit de o anumită sensibilitate și irascibilitate la nivel emoțional (deși, în ultimii ani s-a constatat prezența acelorași simptome și la bărbați :D )

În fiecare lună calendaristică avem, deci, o fază de Lună Plină și una de Lună Nouă.

Decembrie 2015 este puțin mai specială din acest punct de vedere.

Dacă faza de Lună Nouă a avut loc în ziua de 11, Luna Plină în decembrie 2015 coincide cu ziua celebrării nașterii pruncului Iisus.

Luna Plină din ziua de Crăciun mai poartă numele de LUNĂ RECE sau LUNA NOPȚII LUNGI, făcând referire la recentul Solstițiu de iarnă din 22 decembrie, când a fost cea mai lungă noapte și cea mai scurtă zi lumină din an. (https://vibratiavindecarii.blogspot.ro/2015/12/solstitiul-de-iarna-renasterea-pasarii.html).


Ultima dată, Luna Plină s-a suprapus cu Crăciunul în anul 1977, iar următorul astfel de eveniment va mai avea loc peste 19 ani, adică în 2034.

Luna Plină are denumiri diferite în fiecare lună calendaristică.
Dacă în noiembrie se numește Luna Castorului, iar în ianuarie va fi Luna Lupului, în decembrie poartă numele de Lună Rece, ca reamintire a faptului că, în emisfera nordică, Soarele se află la cea mai mare distanță față de Pământ.

Simbolic, Luna Rece poate sugera găsirea altor surse pentru „încălzirea” spiritului, pentru alintarea sufletului folosind temperaturile înalte ale iubirii adevărate.

Dacă momentul Solstițiului de iarnă deschide calea oportunităților de schimbare, Luna Plină în ziua de Crăciun subliniază necesitatea regăsirii de sine prin reîntregirea noastră, prin recuperarea bucăților de suflet pe care le-am rătăcit sau le-am cedat de bună voie de-a lungul vieții.


Cercul perfect al Lunii Pline reamintește de întregul care suntem sau ar trebui să fim și de ÎNTREGUL din care facem parte.

Orice boală provine dintr-un suflet schilodit și un spirit uitat sau ignorat, efecte ale materializării excesive a vieții noastre.

Momentul Crăciunului, aflat în imediata apropiere de cel al Solstițiului, deschide larg porțile transformării personale și a transcenderii conștiinței umane.
Luna Plină aduce un plus de energie pentru a redeveni ceea ce am fost dintotdeauna și suntem: un întreg dintr-un ÎNTREG, Universul.

Sau putem considera toate aceste momente doar invenții ale celor cu capul în nori, și să profităm din plin de sărbători pentru a ne îndopa cu mâncare și băutură în exces, povestind apoi tuturor cât de evlavioși și credincioși suntem, iar celor de la spitalul de urgențe că nu am mâncat mai nimic.
Mâncare și băutură poți găsi în fiecare zi. Nu te ghiftuiești doar de sărbători, atunci doar nu o mai faci pe ascuns.

Alegerile în viață ne aparțin.
Noi alegem ce este mai important, dacă punem corpul mai presus de suflet, impulsul de moment mai presus de înțelepciune și vom opta pentru ce vom face în viitor.

Doar că asemenea „aglomerare” de momente catalizatoare pentru devenirea noastră și trezirea conștiinței sunt prea rare pentru a fi ignorate.SOLSTIȚIUL DE IARNĂ + LUNA PLINĂ + CRĂCIUN

Profită și stai în liniște.
Roagă-te așa cum știi, dar fă-o din suflet nu din gură, în timp ce gândurile zboară în altă parte.
Încearcă să meditezi.
Ascultă muzica ce-ți place, citește ce vrei și fă-ți programul după cum îți dictează sufletul tău, nu voința altora.
Poți asculta sau reasculta chiar muzica pe care am atașat-o acestui material, fiind extraordinară pentru a-ți goli mintea de gălăgie.

În fond, despre tine este vorba, despre trăirile și principiile tale și nu ale altora.
Fă ce-ți place.
Plimbă-te, joacă-te și gândește-te la tine, cel/cea din viitor care este așa cum te vrei, cum te-ai visat. Dacă nu știi cum vrei să ajungi, cum crezi că vei reuși?

Vorbește cu tine, cel/cea din trecut și spune cele 4 formule magice:
„IARTĂ-MĂ pentru tot, pentru că nu te-am iubit, pentru că nu am crezut în tine, pentru că nu te-am apărat atunci când alții te-au atacat.
ÎȚI MULȚUMESC că m-ai adus până aici, pentru că fără acest trecut nu aș fi putut ajunge în acest moment al vieții mele.
TE IUBESC pentru ce ești
TE ELIBEREZ de frici, furii, frustrări”.

Poți spune asta în sinea ta până ce vei obține liniștea.Îți pot povesti ce îmi spun mie când mă relaxez, când meditez.
Următorul text îmi aparține, nu l-am luat de nicăieri, ci l-am conceput pentru mine. Dacă te ajută, bine, dacă nu, concepe-ți tu unul.

„Eu sunt acum și aici. 
Nimic din trecutul meu nu mă mai reprezintă. 
Trăiesc în prezent, mă bucur și savurez orice moment petrecut cu mine însămi deoarece pot să mă observ, pot să mă înțeleg, pot să schimb ceea ce nu mă ajută și nu-mi mai folosește.
Nimeni nu poate face nimic în locul meu, și tot ceea ce sunt este rezultatul hotărârilor mele.
Mă accept așa cum sunt pentru că în fiecare moment al vieții sunt cea mai optimă variantă a mea.
Mulțumesc Universului pentru oportunități, Divinității pentru putere și mie pentru voință.
Totul stă în puterea mea pentru a (re)deveni ceea ce sunt eu, de fapt, în esență. Nu pot fi altceva decât ceea ce sunt!

Eu sunt ceea ce sunt! Eu sunt ceea ce sunt! Eu sunt ceea ce sunt!

Mulțumesc! Mulțumesc! Mulțumesc!”

Tu poți face ce vrei. Depinde ce destinație alegi pentru viața ta.
Hotărăște-te. Momentul e acum, iar ușile ți s-au deschis.

Să ai un Crăciun plin de liniște sufletească, de înțelepciune, de iubire și de încredere în tine însuți/însăți!

Binețe îți spun, dragă cititorule! dr. Edith Kadar 
Arad, 24 decembrie 2015

P.S. Am aruncat un ochi aici pentru a-ți da informații corecte:


 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

Niciun fragment nu poate fi scos din text.
Prezentul articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...