duminică, 9 mai 2021

TOTUL ÎN VIAȚĂ SE ÎNTÂMPLĂ CU UN SCOP

SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA!



De (prea) multe ori avem senzația că doar nouă ni se întâmplă niște lucruri neplăcute, și că ceilalți sunt feriți de ele.
Dar uităm că nimic nu este la întâmplare în acest Univers, și că totul este justificat și se petrece dacă și când trebuie. Atât lucrurile plăcute, cât și cele puțin plăcute nouă.

Da, din furie putem întreba de ce avem - noi sau o persoană apropiată - o boală gravă, sau de ce a trebuit să moară cineva drag. Și uităm că toate se întâmplă cu un scop, acela ca sufletul persoanei implicate să învețe o lecție. Nu pentru a ne face pe noi să ne simțim mizerabil.

Binețe, dragă Om!

Te invit să mi te alături, preț de câteva rânduri, la povestea de astăzi.
Nu uita să pornești muzica, și să-mi dai de veste dacă ți-a plăcut sau nu fie lăsându-mi comentarii, fie o apreciere la capătul rândurilor.


Viața ne învață lecții în fiecare secundă a ei. 

Nimic nu e întâmplător, accidental sau coincidență! 

Orice ni se întâmplă are un scop bine definit. 
Este alegerea noastră cum și ce vrem să vedem, ce credem și cum vom proceda în viitor.

Putem alege să evităm sau să omitem să vedem și altceva decât că totul e o eroare a Universului. 
De obicei alegem varianta care ne place, ni se potrivește cu dispoziția din acel moment și cu gradul de prezență a noastră în propria existență.
Putem opta să vedem peste tot semne și semnale, chiar și pe cele care nu sunt ale noastre.
Putem înțelege mesajele, sau le putem interpreta astfel încât să se adapteze după ego-ul nostru.
Sau putem, pur și simplu, să tăcem și să privim cu ochi obiectiv ce ni se întâmplă.

Ca de obicei, totul este o alegere.

În loc să alegem să fim supărați pe viață, pe oameni, pe situații, pe sistem, etc., nu am avea mai mult de câștigat dacă am sta puțin să vedem ce avem de învățat din cele ce ni se întâmplă?

Furia, supărarea, disperarea, dezamăgirea, frica, sunt consumatoare de energie și ocupă atât de mult loc în mintea umană încât blochează accesul la conștiință, la orice „voce” a rațiunii.

Hai să ne imaginăm că am luat o hotărâre neinspirată, iar consecințele ei au fost foarte neplăcute.

În loc să stăm, să vedem unde am greșit, de ce, când, și cum, pentru a nu se mai repeta situația, ne lăsăm invadați de furie, regrete, păreri de rău, mustrări de conștiință pe care nu numai că nu le oprim, dar începem să le hrănim, să le amplificăm, până ce devin atât de mari în ochii noștri încât ne blochează să mai vedem și altceva.


Ca și cum în fața ne-a apărut brusc un obstacol atât de mare încât ochii nu mai pot vedea dincolo de el. Și, în loc să-l ocolim, să-l evităm, să găsim o altă cale, ne oprim și ne plângem de nenorocirea ce s-a abătut peste noi transformându-ne viața în calvar.

Alegerea reacției și a comportamentului în fața acestor probleme apărute ne aparține.

Totul în viață se întâmplă cu un scop: acela de a învăța pentru a deveni mai buni, pentru ca și noi, la rândul nostru, să-i putem învăța pe alții, să-i îndrumăm atunci când vor ajunge în fața unor obstacole (aparent) de netrecut ale vieții.

Nimic nu se întâmplă pentru a ne face pe noi să ne simțim mizerabil, victime sau învinși ai sorții, vieții sau Universului.
Lucrurile nu se întâmplă cu dedicație specială numai pentru noi din partea karmei. Ar fi bine să încetăm să ne mai credem atât de speciali încât să ne imaginăm că totul ni se întâmplă numai nouă.

Nimic nu ni se întâmplă fără ca noi să fi generat acea situație prin hotărârile și deciziile luate de-a lungul anilor.
Dacă vom susține non-stop că noi nu avem nicio vină pentru ce ni s-a întâmplat, ne vom înconjura voit de obstacole ce ne vor împiedica să luăm hotărâri optime pentru devenirea noastră, ca oameni.
Iar dacă nu ne oprim să vedem unde și ce am greșit, vom atrage în viața noastră disperarea, ura și disprețul față de viață.


Și din această stare, cum vor arăta hotărârile pe care le luăm pentru viitor?

Din furie nu poate rezulta calm; din disperare nu se obține înțelepciune. 
Regretele nu generează stare de bine și de deschidere către viitor; mustrările de conștiință nu vor conduce către alegeri inspirate.
Din stările negative rezultă doar trăiri negative, iar hotărârile rezultate nu pot fi decât la fel.

Dar dacă ne-am folosi înțelepciunea, pe care (se presupune că) o avem, putem opri expansiunea furiilor și a regretelor stând și analizând situațiile și dizolvând, astfel, pesimismul. 

Acceptarea situațiilor trecute, a emoțiilor și gesturilor din spatele lor, duce la anihilarea acelor trăiri, la rezolvarea și acceptarea situațiilor neplăcute, și la dizolvarea acelor obstacole care au blocat vederea clară a viitorului.
Doar așa se poate învăța ceva din experiențe, și nu acumulând disperare, nemulțumire, dispreț față de viață, de semeni și de noi înșine, sau învinuind în dreapta și în stânga pentru nenoroc.

Totul în viață se întâmplă cu un scop: acela de a învăța lecția acceptării și a pășirii mai departe, în ciuda obstacolelor reale sau imaginate pe care le întâlnim  pe drumul vieții.

Putem alege între a ne irosi timpul și energia cu furii inutile, care nu rezolvă nimic, sau să vedem care este lecția de învățat și de ce tocmai acum ne-a fost scoasă în cale.

Orice ni se întâmplă are un scop bine definit. 

Nimic nu e întâmplător, accidental sau coincidență. E doar viața ce ne învață lecții în fiecare secundă a ei.

Binețe, dragă cititorule!


dr. Edith Kadar 
Arad, 31 ianuarie 2016

 *     *      *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
 (http://vibratiavindecarii.blogspot.com/2016/07/totul-in-viata-se-intampla-cu-un-scop.html)

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

67 de comentarii:

  1. apreciez foarte mult munca dv ,si eu am trait toate acele stari si pana nu am facut pace cu mine nu am scapat de ele ,si acum ma mai viziteaza cand si cand ,dar cu vin asa pleaca ,multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. numele meu e nela ,in viata de zi cu zi e nevoie sa fim mai buni si intelegatori cu noi insine sa fim atenti cum ne comportam .trebuie sa ai multumim lui dumnezeu si sa ne cercetam sufletul ,interiorul inimi .eu cred in aceasta vindecare spirituala stiu ca nimica din ceea ce se intimpla nu e intimplator ,viata de zi cu zi ne da lecti si noi trebuie sa fim atenti la tot ,trebuie sa ai multumim lui dumnezeu ca e linga noi in fiecare zi ora ,minut ,secunda ,doamne ajuta .imi place acest blog ,bravo .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu celor spuse de dvs.,și aș dori să adaug sau sa reconfirmat faptul că totul se întâmplă pentru bine nostru suprem,însă să nu uităm să ne asumăm ce facem și să fim responsabili și exemple demne de urmat!

      Ștergere
    2. Iti multumesc dragă Edith pentru tot ce mai invatat pînă acum .Am crezut ca am ajuns la 57 de ani și stiu multe dar.....Am văzut că de fapt nu stiu nimic și toată viata mea m-am chinuit și am fost cel rănit tot timpul.Amtrecut prin frf multe necazuri și îl invinuiam de dumnezeu .dupa imi trecea supărarea și ziceam...asta e asa a vrut dumnezeu ca eu sa fiu o victimă...Tu mai ajutat de m-am vindecat și încă mai ma vindec cu fiecare cuvînt pe care îl zici ....Fi binecuvîntată cu multa stima si respect pt tot ce faci și muncești pt noi adica pt mine .Te iubesc mult scumpa doamnă.

      Ștergere
    3. Nu am prea multe cuvinte de spus in acest moment…sunt recunoscatoare pt ca am citit acest articol si incep sa inteleg lucruri pe care le descopar incet, incet, fiind la inceput de drum. Multumesc!

      Ștergere
  3. Asa cum eu cred ca nimic nu e întâmplător, tot asa de prompt a venit către mine exact acest mesaj si nu altul, într-o perioadă tensionată din viața mea! Mulțumesc încă o dată Universului!

    RăspundețiȘtergere
  4. EU MA CONFRUNT CU O SITUATIE DESTUL DE TRISTA...AM 47 DE ANI SI AM TRECUT PRIN MULTE INCERCARI IN VIATA...IAR ACUM PROBLEMA MEA ESTE CA ÏNIMA SAU SUFLETUL"MI S-A IMPIETRIT IAR ACEST LUCRU MA DISPERA...ALINA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata sa nu spui niciodata , speranța moare ultima va iesi soarele si pe strada ta .Sa nu uiți ca atunci când te astepti mai putin viata iti rezerva surprize si destinul si soarta sunt in mainile tale

      Ștergere
  5. Buna ziua, viata este interesanta, mesajele d-voastra vin intotdeauna cand trebuie, cand avem nevoie de a medita la o situatie. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo!
    si eu am trewcut prin multe in viata si sunt constienta ca mai am de traversat greutati , dar Dumnrezeu este linga noi si ne va ajuta intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne ajuta ! Sunt deacord cu toate ce s-au scris. Si eu am trecut prin multe incercari, fiind suparata pe situatie, pe oameni, pe totul ce m-a inconjurat... Pana cand am intalnit o persoana speciala si draga mie,care, mi-a deschis ochii... Schimbandu-ma, observ ca si cei din jur se schimba in bine... Trebuie sa ai incredere in TINE si sa te RIDICI din prapastie, sa iti deschizi inima fata de TOTI... mai ales sa ii ierti dusmanii...

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult! Rezonez foarte bine cu postarile tale.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos, multumiri pentru aceste cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna tuturor
    cum sa incep si eu am avut o viata nu chiar roza de mica am fost printre straini adica la orferinat dar cu toate ca eu cred in Dumnezeu in felul meu dar cred ca destinul ne este scris la fiecare am fost bonlava sa descoperit ca am avut neoplasm de col uterin si ma-am operat de 5ani si sper sa merg mai departe nu prea ma uit inapoi la ce a fost rau tin MINTE numai clipele frumoase si ma gindesc mai departe la ce va urma.VA DORESC NUMAI BINE TUTUROR

    RăspundețiȘtergere
  11. Da asa este sunt niste probe lectii de viata pe care fiecare dintre noi trebuie sa le trecem , dar depinde de noi ce calificative primim!

    RăspundețiȘtergere
  12. Da asa este sunt niste probe lectii de viata pe care fiecare dintre noi trebuie sa le trecem , dar depinde de noi ce calificative primim!

    RăspundețiȘtergere
  13. Este foarte adevarat probele care trebuie sa le trecem sunt niste lectii de viata depinde doar de noi , ce fel de calificative primim.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da,?!? Si copiii născuți cu autism ce vină au? Hai sa fim seriosi... Ei nici măcar nu stiu ce li se întâmplă. Care lecție de viață?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Majoritatea copilasilor diagnosticati cu autism sunt suflete foarte evoluate, care intimpina dificultati in a se obisnui cu aceasta planeta inferioara lor. Dupa cum probabil stiti, sunt extrem de inteligenti si au abilitati extraordinare, care pot aduce un plus enorm umanitatii daca gasesc adulti capabili sa-i ajute sa valorifice calitatile lor. Multi parinti, dupa ce au trecut peste trairile initiale de nedescris, sustin ca acesti copii sunt un dar divin si ca au venit din dragoste pentru parintii lor si oamenii cu care urmeaza sa intre in contact, sacrificandu-se pentru a le oferi lectii de viata necesare. O carte de care-mi amintesc acum - scrisa de parintele unui copil cu autism - este "12 ani si 11 luni de ucenicie langa fiul si maestrul meu M." scris parca de RazaRa

      Ștergere
    2. Majoritatea copilasilor diagnosticati cu autism sunt suflete foarte evoluate, care intimpina dificultati in a se obisnui cu aceasta planeta inferioara lor. Dupa cum probabil stiti, sunt extrem de inteligenti si au abilitati extraordinare, care pot aduce un plus enorm umanitatii daca gasesc adulti capabili sa-i ajute sa valorifice calitatile lor. Multi parinti, dupa ce au trecut peste trairile initiale de nedescris, sustin ca acesti copii sunt un dar divin si ca au venit din dragoste pentru parintii lor si oamenii cu care urmeaza sa intre in contact, sacrificandu-se pentru a le oferi lectii de viata necesare. O carte de care-mi amintesc acum - scrisa de parintele unui copil cu autism - este "12 ani si 11 luni de ucenicie langa fiul si maestrul meu M." scris parca de RazaRa

      Ștergere
    3. Nu se naste nimeni cu autism.
      Autismul apare de cele mai multe ori dupa vaccinare.

      Ștergere
  15. Draga Edith,mi-au mers la inima postarile tale,realmente sant siderat ca mai intalnesc si eu o entitate care intelege in ce" ciorba ne balacim"!?!Liviu.Mironescu55@yahoo.com.Mi-ar face placere sa dialogam pe teme cum ar fi:opera lui Jakob Lorber,Gottfried Mayerhoffer,Bertha Dudde sau Florence Scovel Shinn;in rest Multumesc ca existi si multe postari cu miez.

    RăspundețiȘtergere
  16. Contează ceea ce ni se întâmplă și mai ales ce devenim pe parcursul acestui drum al vieții. Pentru ca scopul nostru este sa devenim mai buni.

    RăspundețiȘtergere
  17. multumesc pentru accesul la postarile dvs., sunt balsamul zilnic al sufletului meu, sunt confirmarea ca ceea ce simt si traiesc in viata asta,asa este! Va admir si va iubesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  18. Citind ce a-ti scris mia venit in mintea povestea cescutei de cafea, care pentru a ajunge la acea minunata forma final a trecut prin multe etape, initial a fost o bucata de lut ,apoi a prins forma fiind modelata,apoi arsa in cuptor,apoi pictata ,arsa din nou , iar cand s-a incheiat procesul transformarii a devenit o minunatie. Analogic vorbind toti avem o karma, iar lectia sau lectiile care trebuie sa le invatam le vom invata oricum. Exact cum spuneati NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc,citesc cu mult interes postarile Dv!

    RăspundețiȘtergere
  20. Am intzeles pe scurt, ca tu eshti deshteapta, dar in deshteptaciunea ta, totushi nu shtii daca shi noi proshtii care citim vom intzelege

    RăspundețiȘtergere
  21. Mulţumesc.Ce-am căutat am găsit pe această cale: pe Dumneata Edith Kadar.

    RăspundețiȘtergere
  22. Superb materialu contine atata adevar spys si punctat exact pe esenta intamplarilo

    RăspundețiȘtergere
  23. Atunci,dupa parerea ta,trebuie sa fim calmi si senini,chiar daca copilului tau i sa diagnosticat o boala grava,chiar daca se intampla ca cei dragi sa dispara in imprejurari tragice.. seninatate si calmitate ,ca toate se intampla cu un scop ,nu Edith ?? Daca reusesti asa ceva inseamna ca nu esti...UMANA !!

    RăspundețiȘtergere
  24. Da foarte adevarat ca nimic nu este intimplator .Tot ce ne este dat sa traim si sa experimentam nu scapam de ele daca facem fapte bune primim recompense bune daca facem greseli ,la fel ne primim rasplata !!In general dam atentie si valoare acolo unde nu ar trebui si ignoram ceea ce este intr-adevar valoros si trecem cu vedere crezand ca e bine asa ,Exista legile universului care nu putem sa ne punem contra" curentului " si sa nu le respectam .Avem de invatat de la fiecare persoana ,fie buna sau rea noi le atragem in vietile noaste , fiecare experienta ne invata cate ceva !Nu ne ramane decat sa iertam trecutul si prezentul ,sa iubim si sa acceptam tot ceea ce Dumnezeu ne pune in vietile fiecaruia in parte !!Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  25. Am gasit vinovatul pentru boala autoimuna cu care m-am nascut. Stimata doamna, asteptati-va sa cer o confruntare... E absurd, sa ai apa in fata ta si sa alegi sa te manjesti cu noroi. Dar observ ca, totusi, oamenii reactioneaza. Se pare ca aveti efectul zgandaririi, ca acela al atingerii unei gingii inflamate. Oamenii simt vibratia, dar e lunga si spinoasa calea intelegerii, pentru ca nu e in directia in care se uita. Fiecare dintre noi avem Dumnezeul pe care il "meritam". P.S. Minunata munca dvs, minunate teme, minunat grupul tinta (it).

    RăspundețiȘtergere
  26. Drumul este lung, greu si frumos. Cine intelege sensul incercarilor noastre isi intelege lectia. Cu cat repetam greselile cu atat lectia o invatam mai greu. Dumnezeu ne permite liber arbitru, noi alegem, iar daca alegerile nu sunt cele mai fericite, repetam. Venim cu niste lectii neinvatate in alte existente pentru a gasi calea. Unii o gasim mai greu, altii mai usor. De alegerile noaste depinde drumul sinuos sau drept. Ochii mintii coborati in inima ne sunt ajutorul.

    RăspundețiȘtergere
  27. Adevarul...care ne va elibera..melodia care este superba,ne conduce spre interiorul propriei fiinte!Multumim

    RăspundețiȘtergere
  28. Adevarul..va va elibera..!Superba melodie,te ghideaza spre interiorul fiintei tale!Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  29. Perfect adevarate situatiile mai sus enumereate. Am trecut prin fazele enumerate si cu ajutorul lui Dumnezeu am perseverat sa-mi urmez calea ghidata de EL. Multumesc ptr. postare. Va imbratisez cu drag Ana-Maria

    RăspundețiȘtergere
  30. Subscriu in totalitate.Am trecut prin experiente ce au cuprins toate formele de trăire emoțională,de la agonie la extaz si toate aceste experiente m-au călit,mi-au adus acel strop de înțelepciune care mi-a oferit echilibrul.

    RăspundețiȘtergere
  31. Este foarte adevarat, totul se intampla ca urmare a actiunilor noastre.Dar cand pierzi pe cineva drag intr-o clipa, incerci sa gasesti scopul.Eu nu-l gasesc de aproape un an dar perseverez.Urmaresc cu mare drag postarile dvs.Cristina

    RăspundețiȘtergere
  32. Salutari din israel din orasul QYRIAT-YAM.Nu am reusit sa ma integrez. La tot pasul am intalnit ura de rasa, asupra mea. Sunt un om cu educatie. Sunt Scriitor si Artist Plastic. Am primit de la integrari, un studio pentru arta,in total trei camere. Aveam vernisaje si vanzari de carte la targul de carti.Tinuta mea atrage atentia. VECINII MEI DE PE SCARA ; tunis,arab,rus,caucaz.Invidiea ii macina, Din acest motiv, au fost la serviciu de administratie a locuintelor sa mi se ia locuinta spunandu-le ca sunt o romanca care nu are ce sa caut impreuna cu noi.Administratia m-a timorat, fortandu-ma sa semnez o declaratie prin bataie peste maini si tipete. Ma infricosat, am crezut ca o sa ma omoare si am semnat. Am facut un soc nemaipomenit. Nu mai am puterea sa ma echilibrez.Va rog,dr. Edith Kadar, dati-mi un sfat. Unde sa ma duc, incotro. Am reclamat la politie. Apoi m-au amenintat.ma gandesc sa nu clachez. Email: bebe1@bezeqint.net > Cu stima si onoare

    RăspundețiȘtergere
  33. Fiecare zi si fiecare intamplare traita e o lectie. Daca nu o intelegem , viata ne-o aduce in fata iar si iar pana cand mintea si sufletul se deschid , o inteleg si o accepta. Toate contribuie la inaltarea noastra spirituala. Aveti dreptate nimic nu este intamplator, situatii si oameni intra in viata noastra pentru a ne lasa un mesaj, depinde de noi sa-l intelegem. STELAGAZY. MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  34. daca am fi intelepti inainte de a face multe lucruri ,cum suntem dupa ce le-am facut,am evita multe probleme care au asupra noastra efecte negative si care ne distrug sufleteste.

    RăspundețiȘtergere
  35. daca am fi intelepti inainte de a face multe lucruri cum suntem dupa aceea, ar fi evitate multe probleme care aduc asupra noastra suferinta sufleteasca.

    RăspundețiȘtergere
  36. Probabil fiecare din noi duce in spate o poveste si, de cele mai multe ori, este povestea de viața care bate filmul... Sunt lecțiile fiecăruia. Am puterea sa recunosc ca fără lecția mea de viața nu as fi fost astăzi cea care sunt, ca dacă nu ar fi existat in viața mea acei oameni care erau trimiși sa mă învețe lecția (si cărora le mulțumesc si pentru a căror sănătate mă rog in fiecare zi ) nu as fi ajuns unde sunt astăzi ! Da, e foarte adevărat ca NIMIC NU ESTE ÎNTÂMPLATOR in viața ! Mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
  37. Adevăr dar de cit timp e nevoie sa înțelegem asta și de cite ori trebuie sa repetam anumite greșeli că sa învățăm din ele. Teoria cu toții o cunoaștem dar practica deloc.De aceea ne trebuie zeci de vieți sa facem același lucru.Trebuie răbdare dar timpul trece și așa vine nemulțumirea.TOTUL e adevăr in universul acesta prelucrat (de divinitate)pentru fiecare în parte pentru că fiecare în funcție de gradul sau de evoluție sa înțeleagă și să accepte și el ceva.va iubesc

    RăspundețiȘtergere
  38. Ce bine ar fi dacă aș putea să mă eliberez de trecut și să mă iert . Am încercat metode și metode, totul îmi este greu. De 9 luni sunt la pământ. Și asta pentru că am greșit față de motanul meu de care am fost nedespărțită timp de 13 ani și care a murit din vina mea. Nu l-am dus la doctor, am pus munca, timpul și banii pe primul loc. După o săptămână mi-a murit o cățelușă tare dragă. În loc să chem un veterinar competent, ambulanța veterinară de la 25 km, am chemat veterinarul din sat care nu s-a priceput. După doar 4 luni, mi-a murit de parvoviroză un cățeluș de 3 luni. Toți s-au chinuit. Și ca să fie pedeapsa divină completă, după încă două luni, fiul cățelușei, prietenul ei nedespărțit, a fost izbit de mașină în stradă, în timp ce eram plecată la înmormântarea unui vecin. Zi de zi mă chinuie greșelile pe care le-am făcut atunci. Am slăbit enorm iar familia este foarte îngrijorată pentru mine. Soțul meu nu știe ce să îmi facă. Nu mai am chef de nimic, mă doare sufletul. Pare aiurea ce spun,unii vor râde probabil dar asta e. Nu mai știu ce să fac. Mă urăsc, vina mă ucide. Viața lor a fost în mâinile mele. Abia mă mișc, parcă sunt o fantomă prin casă și curte. De câte ori mă gândesc, mă doare stomacul. Imaginea lor îmi stă în cap non-stop și îmi fac tot felul de scenarii.Mă uit înapoi și nu înțeleg de ce nu am procedat altfel. Ce a fost în capul meu? Mă rog zilnic, dar oare Dumnezeu poate ierta așa ceva?

    RăspundețiȘtergere

  39. "Orice ni se întâmplă are un scop bine definit." Incerc sa inteleg si imi dau seama cat este de adevarat ca Dumnezeu nu gandeste ca noi si tot ce se intampla cu noi este in folosul nostru (in situatia cand spunem de ce ni se intampla chiar noua asta).Eu am o nemultumire foarte mare ca soacra este purtata de la casa celuilalt baiat la casa noastra la distanta de 50 km in fiecare luna ,cand ar putea fi ingrijita la ea acasa fiind aceasta posibilitate,asta in situatia cand in fiecare zi zice sa o duca acasa.Fiind imobilizata complect la pat de 1 an, fiind cu dementa de 2 ani, in toata aceasta perioada cat sta la noi,adica din 2 ani de cand e sub ingrijirea familiei,a stat deja 1 an in care am avut de suferit psihic dar m-am luptat eu cu mine sa depasesc acele momente. E la noi iar din 6 ian.2019, eu m-am imbolnavit foarte rau din 22 decembrie 2018 si pana acum am fost sub tratament , am stat intr-o camera separat ca sa nu imbolnavesc pe nimeni(bronsita/pneumonie/tuse puternica).m-am detasat complect de caz,ramanand sa se ocupe fiul ei(sotul).In toata aceasta perioada m-am gandit ca totul s-a intamplat cu un scop (de a ma indeparta de situatia pe care nu o pot accepta), desi e rau sa fii bolnav, tot la fel e de rau sa te obosesti psihic, stiind ca exista solutii de a te proteja. "Este alegerea noastră cum și ce vrem să vedem, ce credem și cum vom proceda în viitor." Cu siguranta ma gandesc cum voi proceda pe viitor.Weekend placut !

    RăspundețiȘtergere
  40. Foarte frumos si bine punctat. Te iubesc multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  41. Multumesc cu recunoștință pentru conștientizare. Multă sănătate iubire lumină armonie și binecuvantari Divine

    RăspundețiȘtergere
  42. Multumesc cu recunoștință pentru conștientizare. Multă sănătate iubire lumină armonie și binecuvantari Divine

    RăspundețiȘtergere
  43. sunt perfect de acord cu cele afirmate de dna Edith in articol. Muzica rezoneaza perfect cu continutul articolului. Multumim pentru reamintire si subliniere a acestor aspecte esentiale. Binete, om frumos si intelept!

    RăspundețiȘtergere
  44. ,,N-ai diezmierda , de n-ai sti sa blestemi , / Surad numai acei care suspina . / Si n-ai zambi de n-ar fi fost sa gemi / De n-ai fi plans , n-ai duce-n ochi LUMINA .../ Iar daca singur rana nu-ti legai / Cu mana ta n-ai unge rani straine , / N-ai jindui dupa un colt de rai / De n-ai avea si-un strop de iad in tine . / Si nu te-nalti pana nu cazi / Cu fruntea , greu , in pulberea amara .../ Iar daca-nvii in ,, cantecul ,, de azi / E pentru c-ai murit in lacrima de-aseara ,, ...Nu-mi amintesc cine a scris aceste minunate si profunde versuri ,stiu doar ca le am in memorie de peste 30 de ani , mi se potrivesc , se potrivesc si cu minunatele invataturi pe care le primesc de la tine draga Edith ...Multumesc , te iubesc

    RăspundețiȘtergere
  45. Mulțumesc cu recunoștință! Toate postările tale mă ajută și mă inspiră! Te-am descoperit mai târziu, dar poate că așa trebuia... Mii de mulțumiri!

    RăspundețiȘtergere
  46. Nati Sandru sunt! Multumesc, draga om!

    RăspundețiȘtergere
  47. Multumesc ptr articol. Azi m-am confruntat cu o "lectie", la care, ca tot omul clasic, prima mea reactie a fost sa trag o tura de plans in pumn.... dupa care am primit o "sugestie" sa iti deschid blogul.... si tam-tam-tam... am si primit raspunsul! Multumesc cu recunostinta!

    RăspundețiȘtergere
  48. Da Edith....așa este....totul este cu un scop....astăzi este una din acele zile în care simt că e nevoie să las deoparte aflarea acestui scop, imi dau seama pe zi ce trece că nu aflarea scopului e important ci împlinirea lui. Imi dau seama de cât de mult vreau să controlez cu mintea acest "scop"...dandui formă si culoarea pe care eu o imaginez prin așteptările mele. Însă azi e din nou o zi importantă pentru mine, a sosit să mă învețe că nu controlînd cu orice preț imi voi înfăptui menirea, ci doar renunțând a mai controla, renunțând la așteptări, renunțând la invinovatire și la dat din craci ca un copil mofturi.
    Multumesc că încă o dată prin scrierile tale imi aduci aminte cum să ies din "mocirla" proprie. Multumesc❤

    RăspundețiȘtergere
  49. Multumesc din suflet! Sufletul ratacit prin lume care invata ca nu e de-al lumii si care se regaseste in fiecare din postarile tale draga Edith!Multumesc!��❤

    RăspundețiȘtergere
  50. Mulțumesc. Apreciez foarte mult ceia ce faceți.

    RăspundețiȘtergere
  51. Foarte adevarat mulțumesc frumos ❤️

    RăspundețiȘtergere

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...