sâmbătă, 15 august 2020

ZONA DE CONFORTOamenii nu te contestă pentru ceea ce spui sau faci, ci pentru că îi scoți din zona de confort a gândirii lor de până atunci, iar asta nu ți-o iartă.

Te vor contesta și dincolo de logica naturii și a gândirii, își vor pune toată energia lor la bătaie doar pentru a stârni mai multe persoane cu aceeași gândire, iar împreună să te aducă acolo unde consideră ei că meriți: în locul unde să recunoști că ei au dreptate și că tu ai greșit.

Dacă nu ai încredere în tine, în valoarea ta, viața îți va aduce asemenea oameni în cale pentru a te contesta deoarece, în sinea ta, și tu te contești puternic. Și vor continua să apară până ce ți-ai rezolvat neîncrederea în tine în toate domeniile.

Și tu ești oglinda lor, deci și ei ar trebui să se observe și să își observe vehemența cu care te contestă în loc să se întrebe de ce li s-a întâmplat asta, care este lecția și de ce au o asemenea reacție.

Dragă Om, totul ni se întâmplă pentru ca noi să învățăm, să creștem, să ne dezvoltăm. Dacă ne irosim energia și viața în a arăta cu degetul și a contesta (în loc să observăm lecția ce ne-a fost adusă) vom sfârși bolnavi și epuizați, și cu lecțiile neînvățate. 
Nu-i nimic! 

TOT CE REFUZĂM SĂ ÎNVĂȚĂM VA RĂMÂNE MOȘTENIRE COPIILOR ȘI URMAȘILOR NOȘTRI! 

Și, în loc ca ei să își trăiască viața proprie, vor fi nevoiți ca, mai întâi, să trăiască problemele pe care am refuzat să le rezolvăm fiind prea preocupați să dăm cu pietre în alții.

Oamenii nu te contestă pentru ceea ce spui sau faci, ci pentru că îi scoți din zona de confort a gândirii de până atunci. 
Fiecare își are propriul drum, propria lecție. 
Fă-ți lecțiile tale, nu te uita la ce fac alții.
Fii altfel decât ai fost ieri.

În fond, asta e înțelepciunea ieșirii din zona de confort.

Binețe, dragă Om!

Edith Kadar 
Arad, 15 august 2020

 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...