vineri, 21 august 2015

Gândul zilei - 21 august 2015 - CONȘTIENT sau INCONȘTIENT PRIN VIAȚĂ?

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi.
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi.

                                                *     *     *     *     *     *     *Fiecare moment al vieții este trăit intens și are o justificare logică atunci când are loc. 
Fiecare secundă de schimbare aduce și modificarea percepției asupra acelui punct de start. Ceea ce a fost perfect logic la un moment dat, poate părea lipsit de sens după câtva timp.
Nu ești mai bun sau mai rău acum față de alte dăți; ești doar diferit. Nu ești mai rău decât acum 5 ore, sau 7 zile sau câțiva ani; chiar dacă acum ți se pare că ceea ce ai spus sau ai făcut în trecut e o prostie sau nu mai are nicio valoare. E doar diferit, pentru că tu te-ai schimbat.

De obicei schimbarea continuă aduce înțelepciune, indiferent dacă este a binelui sau a răului, după chipul și asemănarea ta din acel timp.

De aceea, a te judeca pe tine sau a aprecia pe altul după criterii demult apuse înseamnă să condamni  la incapacitate de evoluție. Nu poți fi la fel ca cum 20 de ani, la fel cum apropiații nu pot fi identici cu cei de acum mulți ani. 

Timpurile s-au schimbat, oamenii se schimbă, dar percepția ta poate rămâne înțepenită într-un trecut uitat de alții.

A fi inconștient la evoluția ta și a celor din jurul tău spune multe despre tine și despre comoditatea în care te complaci. Schimbarea are loc oricum, și dacă ești conștient de ea și dacă nu.

Observă momentele pe care ți le aduce viața și amintește-ți că fiecare secundă este o oportunitate de a fi atent la tine însuți, de a te schimba așa cum vrei; sau nu.

Conștient sau inconștient de cursul propriei vieți? Asta e întrebarea.

dr. Edith Kadar
Arad, 21 august 2015

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...