vineri, 25 septembrie 2015

Gândul zilei - 26 septembrie 2015 - PESIMISM versus OPTIMISM

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *     *     *     *     *     *     * Sunt oameni cărora chiar dacă le-ai flutura în față frumosul și pozitivul vieții, nu l-ar observa.
Pur și simplu sunt incapabili să vadă și altceva decât jumătatea goală a paharului.

Pe aceștia nu încerca să-i mulțumești, nu vei reuși, indiferent ce metodă ai aplica. Și, parcă, se opun cu atât mai mult cu cât încerci să le arăți că paharul e pe jumătate plin.
Aceștia sunt oameni blazați, care nu mai știu ce să facă pentru ei înșiși deoarece au luat hotărârea că „viața asta nu mai merită nimic!”.

Dacă cunoști asemenea persoane stai cât mai mult timp departe de ele deoarece sunt toxice pentru optimismul, echilibrul și sănătatea ta psihică și sufletească.
Aceștia sunt oamenii cărora nu le place de nimeni și nimic. 

Norii și ploaia sunt deprimante, soarele e prea puternic și luminos, oamenii sunt prea greu de suportat, copiii - prea obraznici și gălăgioși, vecinii sunt nesimțiți, toți ceilalți sunt hoți în afară de ei; colegii conspiră zilnic pentru a le face rău, iar partenerii de viață sunt lipsiți de orice mugur de înțelegere.
Pentru ei, sănătatea este o iluzie, bucuria e pentru fraieri, iar fericirea nu există!

Dacă încerci să-i convingi că nu e așa, vei sfârși în mocirla în care se complac; pentru că ei nu doresc să fie ajutați, ci doresc să se răzbune pe întreaga lume, considerată răspunzătoare pentru nefericirea lor.

Aceștia sunt oamenii cărora nu le place de nimeni și nimic. Nici măcar de ei. Și, în loc să-și folosească energia pentru a remedia situația, o irosesc răzbunându-se pe alții, considerați mai fericiți decât ei.

Nu ești tu de vină pentru nefericirea lor. Ei au făcut această alegere în momentul în care au hotărât să renunțe la ei înșiși. 

Nu renunța la tine pentru a întreține nefericirea altora!

Binețe, dragă cititorule!
 dr. Edith Kadar
Arad, 25 septembrie 2015

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...