duminică, 21 ianuarie 2018

FRICA, SUBTILUL CREATOR AL VIEȚII TALECare este frica ta cea mai adâncă? Aceea de boală? De neputință? De bătrânețe? De cancer? De moarte?

Și cât de puternică este acea frică: e doar o nălucă ce îți intersectează calea din când în când sau este un „locuitor” permanent al vieții tale de zi cu zi?

Cât de bine o stăpânești? Sau cât de rapid i-ai înmânat „cheile” vieții tale, lăsând-o să facă ravagii în sufletul tău?

Cât de mult ți-ai hrănit această emoție primordială de la începutul vieții și până acum? Și cât de mult o lași pe ea să „vorbească” în locul tău?

Binețe, dragă cititorule!
Hai să povestim puțin, dar mai întâi îți sugerez să pornești muzica pentru a te însoți pe calea rândurilor.

Ca de obicei, acestea sunt părerile mele desprinse din activitatea și experiența personală și profesională, și nu au valoare științifică. Ele reflectă doar capacitatea mea de a înțelege, prelucra și prezenta crâmpeiele de viață.


                                      


„Expune-te celei mai adânci frici a ta, înfrunt-o, apoi...te-ai eliberat!”, spune o vorbă înțeleaptă pe care am citit-o recent.
Poate că în urmă cu câtva timp aș fi trecut cu vederea acest citat, dar acum mi-a reținut atenția, semn că rezonez cu ceva din mesaj.

Că avem frici adânci e de la sine înțeles. Cu toții ne-am construit adevărate fortărețe din fricile noastre. Ele sunt generate pe bandă rulantă de programele eronate de viață, „croșetate” cu migală de credințele false care nu fac decât să ne îndepărteze de la adevărata noastră esență, în loc să ne apropie.

Să începem prin a înțelege un adevăr de bază: NU NE NAȘTEM CU FRICI!

Ele ne sunt implantate pe parcursul vieții de către cei din apropiere prin proiecțiile asupra noastră a propriilor lor frici.

Din copilărie suntem bombardați cu slogane și teorii menite nu să ne dezvolte pe noi, ci să-i mulțumească pe cei din jurul nostru.
Suntem programați zi de zi să zicem și să facem frumos pentru ca cei din jur să ne accepte, să ne stimeze, să ne iubească și să ne dea voie să trăim, de parcă ni s-ar face un mare favor.
Suntem programați să cerșim apreciere de la societate, care (ni se spune că) ne știe și ne vrea binele, în sensul că ni-l vrea și ni-l ia.


Ajungem să ne bucurăm cu înfrigurare ori de câte ori ni se aruncă o ciozvârtă de prețuire, interpretând asta ca pe o binecuvântare venită din partea cuiva care nu are pentru noi decât condiții.

Și încetul cu încetul ne ștergem adevărata noastră natură, cea cu care ne-am născut, iar asta înseamnă să ne trădăm pe noi înșine și adevăratul motiv pentru care am venit aici, în această viață.

Și în loc să ne bucurăm de ceea ce avem, de darurile cu care ne-am născut: iubirea, bucuria, libertatea, originalitatea, talentul, unicitatea, am ajuns să ne bucurăm de lucruri neimportante pentru evoluția noastră ca oameni: bani, mașini, case, aparatură ultimul răcnet, etc.

În loc să ne bucurăm că avem copii sănătoși, descurcăreți, care vor deveni oameni puternici în viitor, ajungem să ne bucurăm doar dacă iau note mari, pentru că acesta este criteriul după care te apreciază societatea. 

În loc să ne preocupăm de dezvoltarea noastră ca oameni, a sufletului și talentului cu care am venit, ajungem să ne mulțumim cu o slujbă prost plătită, și să mulțumim din suflet ori de câte ori șeful nu ne-a inclus și pe noi pe lista concedierilor, acceptând chiar și o scădere de salariu, doar să nu se supere.

În loc să ne ascultăm inima și să facem ceea ce ne îndeamnă înclinația și talentul nativ, ajungem să facem compromisuri după compromisuri, doar pentru a fi acceptați, de a nu fi respinși de societate.

Ca și cum ni s-ar face o mulțime de implanturi cu rolul de a anula umanitatea și de a accelera robotizarea.

 *    *    *    *    *    *    *  

De fapt, ajungem să mulțumim din suflet și din inimă „generoasei”societăți că ne primește și ne acceptă în rândurile ei, pentru a ne putea anihila ca individualitate și a deveni „unul dintre...” în loc de UNUL.

Dar, oare de ce se ajunge în această situație? Ce anume ne împinge pe această cale?
Te-ai gândit vreodată?


Dacă pentru a fi validați de societate suntem dispuși să facem orice inclusiv să ne trădăm pe noi, înseamnă că spectrul indiferenței și al respingerii noastre creează una din cele mai puternice frici: aceea de a nu aparține nimănui, de a fi singur.

Frica de singurătate, de însingurare, de a nu fi singur...Trei nuanțe subtile ale aceleiași angoase.

1. - Frica de a fi singur are conotația unicității.
„Mi-e frică să nu fiu altfel decât mi se cere, decât sunt alții, decât trebuie. Nu vreau să fac notă discordantă pentru a nu ieși în evidență, deoarece asta mă face diferit(ă)... și nu e bine....Îi voi supăra pe alții, iar eu nu vreau să necăjesc pe nimeni. Este rău și urât să fac așa ceva; așa am fost educat(ă)!”

Nu vei face niciodată pe plac tuturor, așa că încetează să te mai minți.

Dacă ți-e frică să nu încalci vreun cod moral, religios sau de educație, îți reamintesc că toate sunt teorii pe care tu le înghiți fără discernământ, punându-le în practică cu aceeași lipsă de gândire. Ele ți-au fost servite de oameni care susțin că sunt purtătorii de cuvinte ai unor autorități mai înalte. Repet, de OAMENI care se substituie lui Dumnezeu sau altor forțe.

Doar că, vezi tu, sufletul știe că e unic, că nu poate fi ca a celui de lângă tine, sau celui a cărui părere e atât de importantă pentru tine.

Iar dacă sufletul e unic, e original și inimitabil în fiecare, de ce ții cu atâta ardoare să fii o imitație ieftină a celor care îți servesc doar condiții?

Este atât de important să fii acceptat de alții încât în loc să-ți creezi propriul drum, preferi să mergi pe o cale bătătorită, chiar dacă vezi bine la alții că nu duce nicăieri?

De ce vrei să îmbraci o esență pură într-o uniformă banală? E atât de importantă părerea celorlalți încât să-ți calci sufletul în picioare?
Păcat!

Nu poți fi singur decât dacă te cedezi pe tine toanelor celorlalți. Iar asta este deja o alegere. Este un verb, o acțiune.

2. - Frica de însingurare are nuanța izolării.
Provine din acțiune, din verb, dar deja capătă substanță, devine concret și palpabil, punând un nume unei stări; devine substantiv nominativ.

Spectrul unicității și a oprobiului celor cărora le-ai înmânat ștampila valorii tale capătă atâta greutate încât ajunge să creeze scenarii în mintea ta. Personajele care le populează și pe care proiectezi deja adevărate conversații, nu mai au legătură cu realitatea.
Și încet, lumea reală este înlocuită de „dar dacă...”
Aceștia sunt „demonii” pe care îi creezi din atâta grijă față de alții, cu atâta migală.

„Dacă oamenii m-ar înțelege, m-ar aprecia, m-ar iubi, aș fi și eu altfel. Dar așa...”

Culmea este că izolarea, însingurarea, nu sunt rezultatul acțiunii altora, ci a irealului din mintea ta, a fricii de a te asuma pe tine însuți.

Deci, din frica de a nu fi singur (unic), te însingurezi (izolezi), hrănindu-ți mai departe „demonii” pe care singur ți i-ai confecționat.

Felicitări, să-ți trăiască!

3. - Frica de singurătate
Verbul și substantivul au creat deja o stare de sine stătătoare, o viață.

Au materializat deja o lume paralelă care te izolează de esența cu care te-ai născut, îți acoperă drumul destinat ție și dă putere ego-ului și prietenilor lui apropiați.
Este o lume a fricilor, disperărilor, furiilor, deznădejdii, dezamăgirilor, în care tu pui întrebări, tu îți dai răspunsuri și tu creezi etaloane după care îi judeci pe alții.
Este lumea în care judeci și condiționezi, dându-ți examenul de intrare în baroul societății pe care o preamărești.

Doar ți-ai dorit să fii ca ceilalți pentru a nu-i supăra, nu?


Concluzie: DIN FRICA DE A NU FI SINGUR (UNIC), TE ÎNSINGUREZI (IZOLEZI) ȘI ÎȚI CREEZI O LUME A SINGURĂTĂȚII SUFLETULUI!

                                             *    *    *    *    *    *    *    *    *

Deci, spectrul singurătății creează cea mai profundă frică, cu cele 3 nuanțe despre care am vorbit.

Emoția aflată la baza fricii de singurătate este doar bulgărele mic ce începe să se rostogolească la vale, și care crește încetul cu încetul, pe măsura creării lumii distorsionate pe care o „mobilezi” cu drag și spor, în loc să o refuzi pe motiv că ai deja o lume în care să te manifești.

Cum se face simțită această angoasă primordială în corpul nostru, în viața de zi cu zi și ce efecte produce?
Hai să urmărim împreună.

Copiii, în loc să fie învățați de mici că a fi unic este o binecuvântare, și că singurătatea nu este un blestem ci o posibilitate de a se descoperi pe ei, primesc în schimb amenințări de toate genurile și în toate nuanțele pentru că educația s-a transformat încet-încet în dresaj și nu în comunicare și în construirea încrederii în sine. Amenințările, condiționările și constrângerile încep acasă, în familie, și continuă la grădiniță și la școală.

Apare frica de a nu greși ceva, de a nu supăra sau dezamăgi părinții sau dascălii, de a nu fi respinși de colegi, de a nu fi considerați ciudați.


În loc să te bucuri că ai copii sănătoși, descurcăreți, care vor deveni oameni puternici în viitor, ajungi să te bucuri doar dacă iau note mari, pentru că acesta este criteriul după care te apreciază societatea.

Nici nu mai contează ce gândește puiul tău și ce ar vrea el să facă atât timp cât ai motiv să te mândrești la serviciu cu rezultatele deosebite ale lui și să te împăunezi tu cu meritele lui.

Și uite așa, din prea multă frică de a nu fi singur (unic), îți modelezi urmașul după chipul și asemănarea ta.
Din frica de a nu fi însingurat (izolat) de către societate, înăbuși și puiului tău originalitatea și unicitatea.
Frica de singurătate a creat deja un adolescent, viitor adult, plin de nesiguranțe și frici deoarece nu se poate împlini pe el, ci este robul orgoliilor tale deghizate în „educație”.

Pe când ajunge să se pregătească pentru munca și cariera pe care tot tu, părinte, i-o proiectezi, urmașul tău este deja nesigur pe picioarele lui, atent doar la a împlini mai departe dorințele altcuiva, pentru a nu supăra.

Fă doi pași în spate și admiră-ți opera. Ești mulțumit de ceea ce ai obținut? Ești mulțumit că ai servit societății încă o persoană care nu comentează pentru a nu supăra?

Ești mulțumit că nu mai ești singur, unic, izolat și că ți-ai creat un companion după chipul și asemănarea ta?

Felicitări!


Și uite așa, subtil, în loc să te bucuri de ceea ce ai, de darurile cu care te-ai născut: iubirea, bucuria, libertatea, originalitatea, talentul, unicitatea, ajungi să le înlocuiești și te bucuri de lucruri neimportante pentru evoluția ta ca om: bani, mașini, case, aparatură ultimul răcnet, etc.

În loc să te preocupi de dezvoltarea ta ca om, a sufletului și talentului cu care ai venit înzestrat, ajungi să te mulțumești cu o slujbă prost plătită, și să mulțumești din suflet ori de câte ori șeful nu te-a inclus și pe tine pe lista concedierilor, acceptând chiar și o scădere de salariu, doar să nu se supere.

În loc să îți asculți inima și să faci ceea ce te îndeamnă înclinația și talentul nativ, ajungi să faci compromisuri după compromisuri, doar pentru a fi acceptat(ă), de a nu fi respins(ă) de societate.

Ca și cum s-ar face o mulțime de implanturi cu rolul de a anula umanitatea și de a accelera robotizarea.

Realitatea pe care să o creezi astfel după chipul și asemănarea temerilor tale, țese mai departe alte frici: de boală, de moarte, de bătrânețe, de riduri, de neputință, de cancere, etc.

Încet, ajungi să trăiești ca o fiară hăituită de demonii fricii în propria ta viață, ajungând să creezi exact ceea ce îți produce teamă.

Frica de bătrânețe te va face să vezi doar bătrânețe și să nu mai percepi tinerețea.

  Edvard Munch - Strigatul-1893
Frica de boală îți obturează perspectiva sănătății, ajungând să vezi un banal strănut ca pe un semn de boală foarte gravă.

Frica de riduri îți va aduce și mai multe riduri pentru că în obsesia ta și la îndemnul reclamelor vei ajunge să le urmărești cu asiduitate în toate oglinzile, uitând să te mai bucuri de înțelepciunea pe care (se presupune că) o aduce trecerea timpului.

Frica de neputință îți va seta mintea să observe doar limitări, ignorând oportunitățile.

Frica de cancer te va transforma într-o persoană obsedată, ajungând să interpretezi totul ca pe un preludiu inevitabil al bolii la al cărei nume ajungi să te cutremuri, să te contractezi, să te închistezi.

De aici și până la frica de orice nu mai este decât un singur pas.

În plan fizic, frica de singurătate creează edemele, sau acumulările de lichide într-o anumită zonă sau în tot corpul, ducând la aspectul pufos al persoanei care este denumită de alții drept grasă, obeză, etc. (în conformitate cu dr. Ryke Geerd Hamer, Noua Medicină Germanică, ce studiază legătura boală - conflict emoțional).
E mai ușor să arunci cu pietre, în comparație cu efortul de a înțelege persoana de ce e așa.

O persoană pufoasă, obeză, este o persoană singuratică, izolată, care nu-și găsește parteneri de comunicare după chipul și asemănarea lor, care trece zilnic prin calvarul cominicării tip „vorbim vorbe, dar nu spunem nimic” sau „nimeni nu mă înțelege, parcă aș vorbi singur(ă); de aceea mă simt singur(ă) ca peștele pe uscat”.

Cum subconștientul nu face deosebirea între real, imaginar și simbol, corpul activează mecanismul de creare a apei de care este nevoie pentru a nu se simți ca pe uscat, în agonie.

Celula primordială, viața, a apărut în apa oceanelor.
Copiii stau 9 luni în burta mamei în apă, înainte de a intra în această lume.

De aceea, când cineva simte că nu mai poate comunica, experimentând o singurătate existențială, subconștientul știe că ar face bine corpului să-l reîntoarcă „acasă”, în apa din care provine.

Dacă ar exista posibilitatea de a merge la mare sau ocean, ar fi extraordinar. De aceea ne simțim bine în apa sărată.


Dar în lipsa acestei opțiuni, soluția biologicului, a corpului, este de a crea marea sau oceanul la purtător. Adică închide tubii renali (din rinichi) răspunzători de filtrarea și eliminarea apei, reținând-o și depozitând-o încet, dar sigur, în zona sau zonele în care omul se simte singur, uneori în întregul organism, creând edemele sau retenția de apă ce dă aspectul pufos.

Există o altă posibilitate practică de a crea apa sărată la noi acasă: baia cu sare. Concentrația trebuie să se apropie de cea a mării primordiale, considerată a fi de 1%. Adică la 100 litri de apă (aproximativ o cadă de baie) se adaugă 1 kilogram de sare. Apoi stați în apă și vă relaxați preț de jumătate de oră. Veți vedea că veți începe să eliminați apa prin urinări frecvente.
Faceți aceste  băi cu sare o dată la săptămână, sau de câte ori simțiți că vreți să vă retrageți în liniște.

Deci, o persoană interpretată drept grasă nu este o persoană nesimțită, cum des și răutăcios se spune, ci este o persoană care consideră că nu-și găsește locul în familie, societate, la serviciu.

Iar „foamea” de apartenență, de comunicare, de a fi înțeles este tradusă de mintea conștientă în foame de mâncare, trimițând omul la frigider sau la colecția secretă de dulciuri.

                                      *    *    *    *    *    *    *    *    *

Că avem frici adânci e de la sine înțeles. Cu toții ne-am construit adevărate fortărețe din fricile noastre. Ele sunt generate pe bandă rulantă de programele eronate de viață, „croșetate” cu migală de credințele false care nu fac decât să ne îndepărteze de la adevărata noastră esență, în loc să ne apropie.

„Expune-te celei mai adânci frici a ta, înfrunt-o, apoi...te-ai eliberat!”, spune o vorbă înțeleaptă pe care am citit-o recent.


Cum să faci asta?
Îți sugerez două soluții care am văzut că dau rezultate. Aplică una din ele, cu care rezonezi mai bine.

Dar pentru aceasta te rog să te retragi singur(ă) într-o cameră unde să nu fii deranjat(ă) pentru câteva minute. Fă-ți timp pentru tine.

1. - Închide ochii și gândește-te ce formă are frica ta? Ia-le pe rând, doar câte una.
Ce formă are frica de singurătate? E un nor negru? Un animal de pradă? Un hău care te atrage? Nu-ți fie frică, acelea sunt doar gândurile tale, deci nu ți se poate întâmpla nimic. Și cum tu ești stăpân pe gândurile tale, transformă aspectul înfricoșător în ceva înocent, drăgălaș.
De exemplu, imaginează-ți că norul negru se transformă într-un iepuraș pufos. Ia-l în brațe și mângâie-l. Mai ți-e frică?

2.- Imaginează-ți că vine la tine o persoană din exterior și îți povestește exact problemele tale. Ce i-ai spune? Ce sfaturi i-ai da?
Detașează-te și oferă soluții obiective. Vei vedea că pentru alții vei ști să sugerezi rezolvări.
După asta, imaginează-ți că acea persoană ești tu. Repetă-ți sfaturile până când simți că le-ai înțeles. Nu te teme, nu e greu. Dificultatea constă în a te mobiliza să faci ceva, în a trece de judecăți și de teama de penibil, și nu în a găsi soluții.

Care este frica ta cea mai adâncă? Aceea de boală? De neputință? De bătrânețe? De cancer? De moarte?
Și cât de puternică este acea frică: este doar o nălucă ce îți intersectează calea din când în când sau este un „locuitor” permanent al vieții tale de zi cu zi?
Cât de bine o stăpânești? Sau cât de rapid i-ai înmânat „cheile” vieții tale, lăsând-o să facă ravagii în sufletul tău?
Cât de mult ți-ai hrănit această emoție primordială de la începutul vieții și până acum? Și cât de mult o lași pe ea să „vorbească” în locul tău?

În acest material ai găsit explicații și soluții.
Aplică-le dacă vrei. Dacă nu, hrănește-ți mai departe „demonii”.

Ce alegi? Preferi să fii „unul dintre...” sau UNUL?
Dă-mi de veste.

Binețe, cititorule și mulțumesc de însoțire!dr. Edith Kadar
Arad, 09 ianuarie 2014

 *     *      *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
 (http://vibratiavindecarii.blogspot.com/2016/09/frica-subtilul-creator-al-vietii-tale.html)

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

19 comentarii:

 1. Am citit dimineața devreme, la prima oră, atunci când am verificat FB-ul, ulterior am recitit la servici ce ai scris Doki. Tu ești o persoană specială în viața mea, cuvântul tău vorbește o limbă pe care eu o înțeleg, la care sunt atent. Ai vorbit de însingurare, știm foarte bine că în vara-toamna am suferit de o boală care implica și un conflict emotional de insingurare. Cu asistența ta fenomenală și plină de inteligență și dragoste, am găsit conflictul, l-am rezolvat, m-am întors din moarte cumva. In timpul conflictului emotional de singurătate, de insingurare am eliberat o frică imensă, am infruntat-o și trecut dincolo de ea, dizolvând-o. Frica de a fi singur, frica de a fi absolut singur pe lume. Am înțeles ceva ce doar individual se poate înțelege, te asigur că nu a fost ușor, am priceput că sunt creator al realității mele, că sunt absolut singur în aceasta, dar că asta e firesc, că nu e nevoie de ncio frica, am în partea mea, creația. Creația si cu mine sunt UNA. Ele doua se intalnesc frumos, în înțelegerea mea. Creația mea e lumea, ceilalți oameni car emă oglindesc, copiii pe care-i antrenez, prietenii, iubita mea, animalele, pământul și plantele minunate. Absolut toată creația mă oglindește într-un mod absolut fascinant. Când am declanșat exe-ul de boală, închizând treptat tuburile renale, acumulând apă în organism, pas cu pas, căpătând un aspect pufos în țesut, acest conflict m-a împins, alături de alte două conflicte emoționale pe care le-am descoperit lucrând enorm cu mine, în care tu Doki m-ai asistat minunat, atunci când le-am găsit, am activat și exe-urile de vindecare. Sa nu uităm că sunt creator, iar creația îmi stă la îndemână, iar ca s-o întâlnesc, a fost nevoie de întreg acest scenariu minunat. Acum, am eliberat frica de singurătate, nu pentru că aș fi singur fără nimeni pe lume. NU , nu așa am descoeprit eu! Din contră, sunt absolut singur, UNU, dar cu un mic detaliu, conțin CREAȚIA mea - LUMEA. Sunt UNA cu lumea pe care am făurit-o. Dumnezeule, poți oare înțelege asta? Cu toată sinceritatea si recunoștința, Doki.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma ajuta mult textul citit dar la mine frica e cronica,anxietate produsa de lovituri repetate incap,lesinata fiin.am zvacniri de frica in fiecare seara cand ma relaxez,incercand sa dorm,de 17 ani si nu pot sa le controlez.In rest,mesajele tale,a altor psihologi MA AJUTA ENORM sa nu ma mai simt in plus in propria viata,sa nu mai urasc atat oamenii care ma mint zilnic doar prin nu a mai incerca sa inteleg DE CE.E viata lor,atata pot,daca le spuneam ceva ma jigneu,badjocoreau incercandsa ma minimalizeze,si culmea,doar acei care aveau mai mare nevoie de mine!Nu mai sunt o marioneta,nu mai fac atacuride panica,pentru orice temere,fara consecinte,multumita voua.Si in spiritualitate conteaza fapta si nu voba,tu ajuti oameni neconditionat deci nu am cum sa nu te simt mai aproape decat pe o sora.Multumesc ca existi,Ana Cionca.

  RăspundețiȘtergere
 3. O postare inteligenta! multumin doamna doctor pentru postarile facute.

  RăspundețiȘtergere
 4. asa este , „Expune-te celei mai adânci frici a ta, înfrunt-o, apoi...te-ai eliberat!”,, pana nu iei in piept frica ta, nu o poti invinge!

  RăspundețiȘtergere
 5. MINUNAT ARTICOL <3 NAMASTE <3 Multumesc cu recunostiinta ,Lumina si Iubire Divina <3

  RăspundețiȘtergere
 6. Au fost mulți ani în care am făcut frumos, nu cred că îmi era frică. Așa am crezut de cuviință. De mic copil am ales calea împăciuirii. Nu am fost o persoană războinică dar am știut șă fiu categorică asumându-mi opinia, de multe ori neconformă cu a majorității. Daaar, surpriză! De puțin timp sunt LIBERĂ, sau aproape liberă și conștientă de căruța fricilor târâite după mine și de care m-am debarasat. Cum ? Simplu : acceptând situații și oameni de care cu ani în urmă abia acum realizez că îmi era frică, dar cea mai importantă armă din dotarea personală : Iubirea. Asta e !

  RăspundețiȘtergere
 7. Am o varsta,65,si,cred ca instinctiv sau datorita lecturii nu am frici.Nici citind articolul n'am descoperit'o.Adevarul este ca de cand sunt SINGURA,nu insingurata,mi'am simplificat viata bucurandu'ma de lucruri marunte si,in afara de sanatate imi pot permite sa nu am dorinte care sa imi ocupe mintea.Si dorinta de sanatate nu e o obsesie,mai degraba multumesc sincer pentru ca o am.Viata primita ne este data simpla si fara frici,nu ca n'as fi avut niciodata frici,dar,nici nu stiu cand am scapat de ele,si este foarte foarte usor de trait simplu.Noi ne complicam viata si noi ne punem limite.Va imbratisez pe toti cei care ati citit articolul

  RăspundețiȘtergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 9. De fiecare data cand citesc un articol scris de dvs. simt cum fiecare idee imi patrunde in adancul sinelui si imi creaza o stare de spirit mereu pozitiva.Efectul este mai puternic decat un exercitiu de meditatie.Sunteti autoarea mea preferata....

  Romulus Constantinescu

  RăspundețiȘtergere
 10. Un articol interesant. Ceea ce il face si mai deosebit este faptul ca il pot intelege toti ciititorii de rand. Un talent si un har deosebit,un amestec de simplu si complex totodata, care are darul de a indemna "omul" la reflectie, la meditatie. Multumim!

  RăspundețiȘtergere
 11. ,,Bună seara.” *

  Cel mai mare rau ce ni se putea intampla este sa nu ne fi nascut.
  Dupa aceasta raul cel mai mare este acela pe care ni-l putem face doar noi singuri.
  Caci precum bine spunea Confucius;
  „Cel care este stapanul mintii sale este stapanul Universului.”
  De ce?
  Pentru ca Dumnezeu adica Universul ne-a creat dupa chipul si asemanarea Sa.
  Universul, adica Dumnezeu se afla in 7 stari de agregare principale;
  1. Gaz
  2. Lichid
  3. Solid
  4. Plasma (a patra stare a apei)
  5. Viata (Spirala ADN, dupa Sirul lui Fibonacci)
  6. Informatia (Gandul)
  7. L U M I N A ! (Iubirea)

  Cu drag,
  felicitari pentru... "balustrada" usor de accesat, pentru orice model de imagine intuitiva a celor aflati in nevoie !

  "Mie mi-au luat frica… de pe vremea când… trăiam."

  *
  -Marin Sorescu, poezia: Dumneata, volumul - La Lilieci -

  Cu stima pentru profesionalism.
  Profesionalism pe care, fara falsa modestie, eu il vad de la inaltimea mai multor mii de ore de zbor. Multe petrecute prin ...furtuni ale vremii dar si ale vremurilor.

  Comandor Ioan Cercel

  RăspundețiȘtergere
 12. Sunt unica stiu si eu asta si in fiecare zi cand ma uit la cei din jur imi place ce vad pt. ca sunt ca o oglinda pt mine oamenii sunt minunati daca vorbesti pe limba lor dar am si eu frici nu prea pot explica despre ce este vorba dar voi lucra sa ma inteleg mai bine, va MULTUMESC.

  RăspundețiȘtergere
 13. Am trecut prin multe frici (la depistarea bolii mele cum v-a evolua,la activitatea mea zilnica daca reusesc sa fac fata ,la multe drumuri pe care trebuia sa le fac daca o sa rezist,cum sa fac sa-l ajut pe fratele meu sa scape de depresie fiind o fire mai slaba decat mine,am avut perioade cand aveam rate restante la banca si cum o sa ajung la zi..)In concluzie toate aceste frici le-am depasit,am realizat ca peste toate pot trece doar daca nu ma agit,daca nu ascund problemele cu care ma confrunt ci le impartasesc cu cei ce ma asculta si la randul meu ascult si eu necazul altora si dau un sfat daca cred ca ii ajuta,nu ma mai intereseaza ce zice lumea, ma simt libera,imi spun fara retinere punctul de vedere,simt ca m-am eliberat de orice frica. Am o singura problema ca soacra fiind bolnava cu alzheimer,2 saptamani pe luna nu ma simt libera deloc sa fac ce vreau ca nu pot schimba conceptia baiatului ei (sotul meu)cum sa ne fie mai usor.

  RăspundețiȘtergere
 14. Nu mai am frici.Am privit moartea prin ochii sotului meu.Apoi am descoperit-o pe Edith care m-a convins ca sotul meu a schimbat doar haina de lucru cu una de sarbatoare.M am incredintat,am spus senina "ce va fi,va fi"si de atuci nu mai am frici.Multumesc.

  RăspundețiȘtergere

1.- Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

2.- Comentariile anonime NU SE IAU ÎN CONSIDERARE începând din 09 decembrie 2013!!!
Nu te ascunde cu lașitate în spatele rândurilor anonime, ci asumă-ți responsabilitatea răspunsului pe care îl dai.
Tu ştii deja cu cine vorbeşti. Altfel eu aleg să nu îl iau în considerare.
Alege să nu fii un ANONIM în viaţă.

3.- Nu îmi trimite același mesaj de mai multe ori doar pentru că nu-l vezi publicat. Ele îmi vin pe mail și le public sau le răspund când pot. Dacă nu primești răspuns înseamnă că mi-ai pus o întrebare al cărei răspuns fie există deja, deci caută-l, fie este cuprins în material, deci caută-l. Nu sunt răspunzătoare că nu ai răbdare să citești.

Mulţumesc.