vineri, 19 martie 2021

FĂRĂ ECHILIBRU NU EXISTĂ VIAȚĂ

SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA 

 Nimeni nu va veni să te salveze sau să te schimbe. 
Viața ta este rezultatul deciziilor tale. 
Ești singurul răspunzător pentru ceea ce trăiești acum. 



Că în viață e nevoie de echilibru, se știe. În teorie, că dacă ne uităm la practica aplicată în viața multora dă cu virgulă.
Unii sunt prea furioși și nu mai lasă loc la contrast, la bucurie. 
Alții sunt mult preafericiți, dacă ar fi să ne luăm după postările lor frecvente în care își preamăresc lumina orbitoare a spiritului trezit; atât de (declarat) fericiți încât au uitat că întunericul din ei nu a plecat nicăieri si așteaptă răbdător să îi vină momentul și să erupă.

Echilibrul în viață nu înseamnă să te arăți fericit, să pozezi și să postezi echilibrul tău controlat până în cele mai mici amănunte. 
Echilibrul în viață nu are nimic a face cu ceea ce vrei să pari în ochii celorlalți, ci cu ceea ce există în mod real în viața și în sufletul tău.

Când vorbim despre  echilibru, vorbim despre două sau mai multe părți, aspecte care e nevoie să coexiste în cantități egale. Unde există întuneric va fi și lumină, chiar dacă nu se văd deodată cele două aspecte. Dacă nu ar exista întunericul, nu am observa lumina, am considera că e ceva normal; dacă nu ar exista frigul, nu am aprecia căldura; dacă nu ar exista suferința cum am putea să ne bucurăm de starea de bine?

Peste tot e nevoie de echilibru, indiferent că vorbim despre om, societate, planetă, Univers. Când acest echilibru dispare iar una dintre părți devine predominantă, încep să apară poblemele și tot ce se va întâmpla din acest moment va avea menirea să readucă cealalt   parte înapoi pentru a reface întregul.

Nu poți alege să trăiești doar în bine și să negi răul; sau poți, dar pregătește-te pentru consecințe. De ce? Pentru că ai ales să rupi întregul, echilibrul, pentru a face ce vrei tu; ca un mic dumnezeu. Și nu ai făcut-o pentru a experimenta și a cunoaste, ci pentru că ai ales doar ceea ce îți coafează ego-ul.

Când rupi echilibrul doar pentru a-ți fi ție bine, așteaptă-te la consecințe. Dacă vrei fericire cu orice preț, vei călca peste fericirea și echilibrul altora, iar karma is a big fuckin' bitch!
Când vrei doar bine și uiți că înainte de a îmbrățișa binele e nevoie să accepti întunericul și demonii, produci un dezechilibru puternic care îi va afecta pe toți din jurul tău, indiferent că ești conștient de asta sau nu.

Imaginează-ți că îți construiești sau renovezi o casă. Mai întâi trebuie să constați că e întuneric și frig, pentru ca apoi să stii ce ai de făcut pentru a aduce contrastul - lumina și căldura.

La fel este și cu viața: până ce nu vezi unde este întuneric în tine, ce îl provoacă, ce frici îl întrețin, nu vei putea aduce niciun gram de lumină, pace și armonie, în ciuda afirmațiilor pozitive pe care le repeți mental. Mintea creează realitatea din materialul clientului; dacă în tine e multă frică, disperare, intoleranță, ură, din ce vrei să îți creeze mintea paradisul mult visat?

Orice om aflat pe calea cunoașterii și a descoperirii de sine ar trebui să înțeleagă că lumina și binele vor veni abia după ce vede, acceptă si îmbrățișează răul și întunericul traumelor din trecut. Nu mai repede.

Mulți caută binele crezând că dacă își neagă demonii interiori vor reuși să fie șmecheri cu Universul. Iar la un moment dat vor apărea fisuri în zidul lumii create negând legile universale ale Creației; vor apărea accidente, pagube, boli grave, pierderi din ce în ce mai mari. De ce? Pentru că echilibrul tinde să se refacă: unde este prea mult bine, trebuie să revină răul. 

"Și cum, nu voi avea parte de bine niciodata", s-ar putea să întrebi. Ba da, dar nu înainte de a te confrunta cu leopardul din spatele gardului pe care l-ai vopsit cu atâta sârg.

Și în natură totul este ciclic: totul moare pentru a putea renaște; anotimpurile se succed normal. Verii nu îi este ciudă pe toamnă si pe iarnă că îi iau locul; este mersul normal al lucrurilor. Natura știe că va renaște odată cu sfârșitul iernii, primavara. 

Totul sfârșește la un moment dat pentru a face loc noului. Se numește evoluție. 
În fiecare an omul are posibilitatea să retrăiască ciclurile naturii cu mintea și înțelepciunea acumulate în anul/ciclul care s-a încheiat; dacă s-a schimbat ceva la el, altfel va reface aceleași trăiri si experiențe până ce se va reconecta la natura ce merge mai departe cu sau fără om. 

Momentul de nou început este dat de startul primăverii, și se numește Echinocțiul de primăvară. In acest an el va avea loc sâmbătă, 20 martie 2021, la ora 11:37, ora României. Este un nou inceput, o nouă oportunitate de a face lucrurile altfel, de a prelucra și elibera întunericul și a readuce lumina, pacea, armonia în viață. Aceeasi gândire te va duce exact în același loc în care ai mai fost și până acum. 

Despre noi șanse, noi oportunități pentru a restabili echilibrul în viață voi vorbi vineri, 19 martie 2021, de la ora 19.45 într-un live transmis pe pagina mea de Facebook și pe canalul meu de YouTube.

Te aștept cu drag!




Edith Kadar 
Arad, 19 martie 2021

 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...