duminică, 21 iunie 2015

Gândul zilei - 21 iunie - ÎNTREBĂRILE FIINȚĂRII TALE

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi.
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi.

                                                 *    *    *    *    *    *    *Viața îți creează zilnic multe semne de întrebare: cine ești, ce cauți în viața ta, ce ești în stare să faci, cât și cum să pui lucrurile în aplicare, dar, mai ales, de ce, în ce scop.

Dacă ai fi atent(ă) la tine, ai vedea că fiecare minut al existenței tale e „populat” de asemenea dileme.

Toți oamenii au întrebări, dar nu toți au răspunsuri; nu pentru că ele nu ar exista, ci pentru că pentru a le găsi, trebuie să ai, mai întâi, dorința de a le afla și disponibilitatea de a le căuta.
Nu e suficient să afirmi că vrei. Vorba fără a fi urmată de faptă este, de cele mai multe ori, o minciună care îți satisface comoditatea, umilul servitor al orgoliului.

Trebuie să vrei să te cunoști cu adevărat pe tine însuți, și atunci timpul va deveni prietenul și nu dușmanul tău.
Dacă ai curiozitatea de a-ți asculta neliniștile și nesiguranțele exprimate prin întrebări fără sfârșit, răbdarea și atenția față de tine îți vor aduce liniștea sufletească pentru a auzi răspunsurile care sunt deja acolo, lângă semnele de întrebare.

Ai răbdare cu tine pentru că ești cel mai bun companion și prieten al tău. Respectă-te suficient încât să și auzi soluțiile la probleme.

Neliniștea întrebărilor sau răbdarea răspunsurilor?

Binețe, dragă cititorule!

dr. Edith Kadar
Arad, 21 iunie 2015

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...