marți, 30 martie 2021

UNDE ESTE FRICĂ ȘI INTOLERANȚĂ, DUMNEZEU NU SE POATE MANIFESTA

SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA 
 
 


Suntem în postul Paștelui.

În ultimul timp s-au înmulțit atacurile la persoană. Că sunt postări sau sunt comentarii, zici că se bat turcii la gura unora; mă rog, la tastatura unora. Cum apare ceva ce nu convine, jap cu injurii, invective și comentarii acide peste ochii și ceafa celor care au îndrăznit să gândească altfel, să aibă alte concepții. 

Aici nu mă situez de vreo parte, doar observ.

Dacă cineva e anti-vaccin iar tu ești pro, zbang cu „tâmpiți”, „inconștienți”, „spălați pe creier”, „criminali” și altele de genul acesta și de-o parte și de alta. De parcă e un concurs care înjură și jignește mai tare.

Am observat că sunt persoane care încearcă să explice normal și logic poziția și credința lor; no, dar ce, pot? Nu, că sunt huiduiți. Repet, indiferent de ce parte se situează. 

Unii sunt pro ieșire în stradă, alții sunt anti. Și în loc să își vadă fiecare de viața și credința proprie, se pun pe împroșcat noroi pe ceilalți, de cealaltă parte. 

Cu toții au dreptate. Aici nu este despre cine e mai tare-n adevăr, deși asta se face. Aici ar fi bine ca toți să își activeze înțelepciunea, să facă un pas în spate și să privească obiectiv tot ce se întâmplă.

- Da, unii oameni s-au săturat să stea în casă și să vadă că după un an nu s-a schimbat nimic, ba chiar s-au înrăutățit lucrurile de când a început injectarea în masă. Nu trebuie să mă crezi, verifică.

- Da, alți oameni nu văd altceva decât virusul, viața lor gravitează în jurul acestui subiect, și nu mai există nimic altceva acolo, nici Dumnezeu, nici iubire, decât frică, furie, intoleranță.

- Da, ambele părți au dreptatea lor, și oamenii înțelepți ar trebui să respecte părerea celuilalt. 

- Nu, ura, intoleranța, violența și disperarea ta, indiferent de ce parte ești, nu se datorează perioadei actuale. AȘA AI FOST DINTOTDEAUNA, DAR AI ASCUNS ASTA CU GRIJĂ! Știi tu, gardul și leopardul. 

- Da, perioadele de criză scot la suprafață adevăratul caracter al omului, fie că este frumos, fie că e urât. 

- Nu, nu poți da vina pe criză, pandemie, oamenii care nu gândesc și fac ca tine. Ce ești tu, copil de grădiniță, să arăți cu degetul?

- Da, mă poți înjura cât vrei, dacă asta vrei; dar ești sigur că înjurându-mă sau înjurându-i pe alții tu vei fi brusc fericit, toate problemele se vor termina și viața ta revine la normal? 

- Ești sigur că eu sau altcineva suntem de vină pentru frica, nefericirea și intoleranța ta? Nu cumva viața ta era cu probleme, erai frustrat dinainte, dar nu ai avut curajul să spui celor care cu adevărat te-au supărat, iar acum ai găsit țapi ispășitori? Doar întreb.

- Înainte să insulți pe cineva pentru că spune sau postează ceva ce contravine cu ceea ce știi, te-ai asigurat că ȘTII TOT? Ești 100% sigur că ai citit și te-ai informat corect, din mai multe surse despre subiectul pe care te contrazici?

- Cât la sută din ce știi, cu ce combați și cu ce bați omul prin vorbe este informare proprie, cercetarea ta personală, și cât sunt informații preluate de la alții? Deh, e mai simplu să iei o părere gata formată decât să-ți formezi una. Deci tu te cerți cu cineva pentru că nu este de acord cu părerea pe care ai împrumutat-o de la alții? Maxim!

- De când să îți aperi părerile jignind a ajuns să fie mai important decât să respecți alegerile semenilor? Cu ce devine viața ta mai bună dacă ceilalți vor fi cu toții de acord cu tine? 

- Omul nu poate vedea în afară decât ce este în interiorul lui; dacă în el este război, îi va vedea pe toți dușmani.

- Ceea ce este în afară este manifestarea a ceea ce este înăuntrul oamenilor dintr-un grup, indiferent de ce parte se situează.

Ești intolerant pentru că alții au fost intoleranți cu tine. 
Nu iubești oamenii pentru că ți s-a întâmplat la un moment dat ceva care a anulat încrederea și iubirea în ei. Nu crezi că astea ar trebui rezolvate în tine, și nu să încerci să forțezi oamenii să gândească la fel ca tine? 

Dragă Om, dacă vrei să îți faci injecția, fă-o. Înseamnă că te imunizezi astfel, că ești apărat și că cei neînțepați nu te mai pot afecta. Logic, nu?
Dragă Om, dacă nu vrei să te injectezi, nu o fă; dar lasă-i pe cei care vor să o facă, respectă-le alegerea.

Doar observă cum se vrea să fim dezbinați, să luptăm între noi, să ne concentrăm pe bătălii inutile. Te-ai gândit ce se întîmplă în lume, în țară, dincolo de scena vizibilă? Se spune că de câte ori sunt scandaluri mari, caută ce ascund în spate. Portul Constanța a fost vândut, iar premierul a dat altor țări dreptul de a folosi resursele din Marea Neagră. Și altele. 
De ce să observi ce se întâmplă cu adevărat când te poți bucura pentru câteva minute că ai făcut pe cineva, care nu îți place cum gândește, muci. 
De ce să devii înțelept când poți rămâne exact acolo unde ai fost și acum câțiva ani, nu?
De ce să observi că viața și relațiile tale se dezintegrează, să rezolvi asta, când ai satisfacția de a te ascunde în spatele tastaturii și să-i spurci pe toți. Că tot e POSTUL PAȘTELUI, nu?
De ce să începi să observi singur din moment ce ți se servesc păreri gata fabricate pe care să ți le însușești?
De ce să recunoști că totul te-a pus și pe tine pe gânduri, când ai atât de mult de pierdut dacă nu vei mai fi pe placul altora și pierzi aprecierea lor?
De ce să observi că istoria se repetă? 
De ce să îți amintești de câte ori ai făcut gripă cu simptome grave care te-au scos din circuit o săptămână, cel puțin? 

Amnezia asta e utilă; poți folosi totul ca scuză să nu te schimbi.
Criza e utilă. Oamenii pot alege dacă vor să rămână unde au fost, caz în care știu deja rezultatul, sau să schimbe ceva, orice. 

Ceea ce se întîmplă la ora actuală este o luptă între vechi și nou, între conservatori și cei care aleg schimbarea. Istoria se repetă. Noul va învinge întotdeauna. Depinde doar dacă noul este impus de alții sau este creat de oameni.

Unde este Dumnezeu în intoleranța asta? 
Tu faci ce ai știut până acum, sau ai curaj creezi precedente? Ce precedente? Să iubești și să respecți în perioade de criză. Să alegi să fii tu altfel decât cei pe care îi spurci. Să alegi înțelepciunea în locul intoleranței. 

Cât alegi războiul vorbelor, te pierzi pe tine.
Alege-te și aprinde lumânări pentru Dumnezeu.

Nu renunța la tine pentru a câștiga o bătălie a orgoliilor. 
Alege-te.

Binețe, Om înțelept!

Edith Kadar 
Arad, 30 martie 2021


 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

9 comentarii:

  1. multumesc multumesc multumesc cu recunostinta

    RăspundețiȘtergere
  2. Va mulțumesc cu iubire și recunoștință!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mare adevăr. Mulțumesc cu recunoștință pentru conștientizare. O zi binecuvântată

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, la ce mi-a folosit razvratirea de la inceputul pandemiei privind restrictiile impuse, impinse la extrem? La nimic, dar am fost combatuta vehement, fara argumente. Si doar spuneam ca se creaza un precedent, si am ajuns la experimente sociale...asa le percep. O sa treaca si astea.
    Sa ne auzim cu bine🤗

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Fiecare om cu parerea lui! Fiecare parere are un sambure de adevar! Si pana la urma diversitatea face unitatea! Multumesc!


      Ștergere
  6. Mulțumesc cu iubire și recunoștință infinită!

    RăspundețiȘtergere
  7. Gheorghe Felicia1 aprilie 2021 la 11:50

    Cu deosebit respect si recunostinta, va multumesc pentru TOT !

    RăspundețiȘtergere

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...