vineri, 4 iunie 2021

ATRAGEM ÎN VIAȚĂ OAMENII CARE NE AJUTĂ SĂ ÎNȚELEGEM MESAJELE VIEȚII

SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA 

 Nimeni nu va veni să te salveze sau să te schimbe. 
Viața ta este rezultatul deciziilor tale. 
Ești singurul răspunzător pentru ceea ce trăiești acum. 

 

Că nu întâlnim oamenii întâmplător, deja se știe. Că atragem în calea și în viața noastră persoane care oglindesc starea noastră interioară se poate observa cu ușurință dacă am fi atenți. Că nu toți vor să accepte aceste lucruri, și asta e adevărat, dar nu înseamnă că au dreptate. 

Problema multora în privința de oamenilor-oglinzi pe care îi atragem în viață este legată de acceptarea cu greu că în noi ar exista răul care să atragă oamenii răi și situațiile neplăcute. Ne-am obișnuit să arătăm în exterior spre ceilalți; ne-am obișnuit să vedem răul și negativul doar la alții și ne este foarte greu să acceptăm că și în noi există întuneric, există răul care ne duce la relații toxice și la suferințe la toate nivelurile. Este greu să acceptăm că tot ceea ce vine spre noi este atras de ceea ce este în interiorul nostru. 

După ce ne-am obișnuit să ne construim ziduri, să ne punem măști în încercarea de a controla imaginea pe care le-o arătăm celorlalți, cum să acceptăm că atragem ceea ce suntem cu adevărat? Cum să acceptăm că nu suntem așa cum ne străduim o viață întreagă să părem? 

Pentru a vedea că dincolo de fațada pe care ne-am compus-o există și o altă lume, o altă realitate decât cea știută până atunci, ar trebui să ne dărâmăm zidurile. Dar teama de necunoscut, frica de a fi respinși de ceilalți, ne fac să rămânem în bula noastră pe care o numim „adevăr” și să îi atacăm pe toți cei care îndrăznesc să atingă realitatea noastră. 

Doar că uităm (sau nici măcar nu știm) că nu suntem singuri și că facem parte dintr-un mecanism complex numit Univers. Ideea este că noi trebuie să ne adaptăm la Univers, nu el la noi. Iar dacă refuzăm să vedem și altceva decât vrem noi să vedem, Universul ne trimite semnale pentru a ne atrage atenția și a ne invita să ne revenim și să revenim la realitate. Cum? Trimițându-ne oameni care să oglindească trăirile interioare și gândirea reală, nu cele pe care încercăm să le arătăm. 

Relațiile pe care le stabilim reflectă cu acuratețe interiorul nostru. De ce? Pentru că emoțiile noastre sunt energii, îți amintești? Iar acele energii atrag oameni cu energii și manifestări asemănătoare cu ale noastre. E legea atracției. Ea există și se manifestă indiferent dacă noi vrem să acceptăm asta sau negăm. 

Nu putem atrage în viață oameni răi dacă gândurile și emoțiile noastre ar fi pozitive. Atenție! Este vorba despre gândurile reale, cele pe care de obicei nu le mărturisim și pe care le cosmetizăm. 
Dacă toată viața am fi făcut și am fi gândit CU ADEVĂRAT doar pozitiv, am fi atras doar oameni pozitivi, iubitori, calmi, calzi. 
Dar dacă în sinea noastră suntem răutăcioși, judecăm și suntem intolerați cu alții, vom atrage oameni care se vor manifesta așa, că doar așa suntem în realitate, în ciuda fațadei mincinoase. 

Relațiile sunt ceea ce suntem noi: calde și pline de iubire, dacă așa suntem în interior; tensionate și pline de conflicte, dacă așa suntem în realitate. 

Relațiile sunt menite să ne ajute să învățăm lecții importante ale vieții pentru a crește și a ne dezvolta emoțional, mental, psihic, sufletește, spiritual. 
Relațiile, indiferent de natura lor, rezistă atât timp cât cele două părți implicate vor crește împreună. Asta înseamnă că lăsăm la o parte ura, ranchiuna, răzbunarea, intoleranța, și cultivăm relația cu celălalt așa cum am cultiva și îngriji o floare sau o grădină. 

Dacă suntem încăpățânați și încrâncenați, viața ne va aduce în cale oameni care să ne pună la încercare în acest sens: iubim mai mult încăpățânarea decât relația cu acel om? Sunt mai importante principiile noastre (care vedem că nu ne fac fericiți) decât să ne cunoaștem prin prisma relațiilor?

Relațiile nu au scopul ca noi să-i schimbăm pe ceilalți, ci de a ne schimba pe noi pe principul „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. 
Relațiile presupun să fim conștienți că ceea ce facem celuilalt se va întoarce la noi: facem oamenii să sufere, vom atrage oameni care ne vor face să suferim; aducem oamenilor bucurii, atragem oameni alături de care viața va fi plină de bucurii.

Din păcate, pentru că trăim în minciună, multora cele scrise mai sus li se vor părea aberații, utopii, non-sensuri, uitând că nu trebuie decât să încerce și să se convingă singuri.

Mai multe despre oamenii-oglindă, calitatea relațiilor și decodificarea mesajelor vieții prin relații voi vorbi în emisiunea de vineri, 04 iunie, de la ora 20.30 (ora României) ce va fi transmisă în direct pe canalul meu YouTube (https://youtu.be/-aFOvNHCj4A) și pe pagina mea de Facebook (https://www.facebook.com/edith.kadar/posts/10221116351684050). 

Te aștept cu drag.

Binețe, Om asumat!



dr. Edith Kadar 
Arad, 04 iunie 2021

 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...