marți, 7 martie 2017

Despre... FRICA DE DUMNEZEU

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 
Lumea nu este ceea ce este, ci ceea ce vrei tu să vezi că este. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *     *     *     *     *     *     * 



Auzim frecvent expresia „FRICA DE DUMNEZEU” care a ajuns să fie un fel de etalon în a-i judeca pe alții. El ne îmbie ispititor să încadrăm oamenii, semenii noștri, în oameni „cu frica de Dumnezeu” - cei considerați puri, pioși, evlavioși, invidiați pentru moralitatea lor afișată (și nu întotdeauna reală), și oameni „fără frică de Dumnezeu”, adică cei ce aduc rușine, stânjeneală, jenă, stinghereală, cei ce trebuie evitați, ce ar trebui educați, renegați și purificați de flăcările iadului.

Dar, dincolo de expresia magică „FRICĂ DE DUMNEZEU”, ce înseamnă de fapt asta?

Atunci când Dumnezeu e lumină, iubire, pace, armonie, liniște în suflet, esență divină, în ce se transformă, de fapt, expresia? 
Dacă ți-e frică de pace, de lumină, de iubire, ești virtuos, dar nefericit(ă)? 
Cum poate să-ți fie frică de iubire și de liniștea în suflet și să susții, apoi, că ești plin(ă) de moralitate și de fericire?

Binețe, dragă OM! 

Te invit să lași la o parte teoria limitativă, educația și ideile preconcepute, falsele pudori și credințele învechite, și hai să discutăm logic, laic, lucid.

Te invit să urmărești o postare a mea, dând clic pe adresa de mai jos!


Îți mulțumesc că îmi ești alături!


NAMASTE, OM deschis la minte! 


dr. Edith Kadar 
Arad, 07 martie 2017

 *     *     *     *     *     *     * 

Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

7 comentarii:

  1. Minunat, Edith! Din pacate indoctrinatii religiosi, indiferent de religie, ajunsi pana la habotnicie, nu vor intelege acest mesaj in profunzimea lui! Si sunt PREA MULTI! Astia cauta tot timpul, cu "autoritate" chiar, sa ne stinga Lumina din noi in fiecare zi. Sunt oameni fara multa scoala, deschidere adevarata catre iubire, ipocriti si ratati, in general. Merg la biserica de 3 ori pe saptamana, ies de acolo si deja incep sa judece, simtindu-se "imputerniciti" si "indreptatiti" sa o faca. Si sunt sigur ca nu au rezistat sa vada mesajul tau pana la capat! Multumesc! Namasté!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc, Marius!
      Din păcate, în dezintegrarea noastră ca suflet și simțire se ajunge să avem atașamente puternice față de idei și teorii, ajungând ca acestea să fie mai importante chiar decât noi și decât Dumnezeu.
      E mai important să fii văzut ca evlavios decât să simți evlavia în suflet.
      E mai important să ai „frica de Dumnezeu”, corelată cu imaginea pozitivă, decât să ai „iubire față de Dumnezeu” care nu a fost propovăduită la fel de mult ca frica.
      E mai important să spunem că facem sau avem ceva decât să acționăm.
      Eu, una, sunt sătulă să văd și să aud oameni care se autodistrug folosindu-l pe Dumnezeu ca scuză pentru impotența (lipsa de putință) și nesimțirea (lipsa de simțire) față de ei înșiși și de darul primit, numit VIAȚĂ.
      Da, știu că nu va fi la fel de urmărit ca alte materiale, doar că eu l-am făcut pentru cei care gândesc la fel ca mine, dar sunt reduși la tăcere de majoritatea „îndrăgostită” de teorii vechi.

      Îți mulțumesc mult! :)

      Ștergere
    2. Interesanta abordarea Dvs. Cu sau fara " frica de D-zeu" este o expresie care s-a tot transformat, in timp, uneori doar pentru a servi varii interese fara nici o legatura cu credinta si / sau religia. " Cu frica de D-zeu" inseamna cu respectare celor 10 porunci,inseamna sa-ti pastrezi Puritatea sufleteasca si mentala. Geneza spune" D-zeu a creat Omul(!) dupa chipul si asemanarea sa. Dar i-a dat Omului , mai mult: liberul arbitru. Depinde de fiecare in parte , daca grauntele de dumnezeire, il ajuta sa ramana Om sau om. Cu stima, Anca Stanciu

      Ștergere
    3. Interesanta abordarea Dvs. Cu sau fara " frica de D-zeu" este o expresie care s-a tot transformat, in timp, uneori doar pentru a servi varii interese fara nici o legatura cu credinta si / sau religia. " Cu frica de D-zeu" inseamna cu respectare celor 10 porunci,inseamna sa-ti pastrezi Puritatea sufleteasca si mentala. Geneza spune" D-zeu a creat Omul(!) dupa chipul si asemanarea sa. Dar i-a dat Omului , mai mult: liberul arbitru. Depinde de fiecare in parte , daca grauntele de dumnezeire, il ajuta sa ramana Om sau om. Cu stima, Anca Stanciu

      Ștergere
  2. Toti cei care traiesc cu Frica de DUMNEZEU le recomand sascape de ochelarii de cal si sa citeasca carti:CONVERSATII CU DUMNEZEU,COMUNIUNE CU DUMNEZEU si altele de Neale Donald Walsch!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astia sunt oameni de o singura carte si in cele mai multe cazuri nici macar nu este vorba de Biblie, ci de cartulii religioase de tot felul. In afara ca nu sunt dispusi sa vada si sa se intereseze si de altceva, nu vor intelege oricum Neale Donald Walsch. Sunt inchisi in DOGMA RELIGIEI de orice fel ar fi ea!

      Ștergere
    2. EU iti multumesc, Edith! :)

      Ștergere

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...