luni, 27 martie 2017

CUM POȚI AJUTA UN OM CARE NU TE AUDE?

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 
Lumea nu este ceea ce este, ci ceea ce vrei tu să vezi că este. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *     *     *     *     *     *     * Ni se întâmplă uneori sau deseori să ne fie cerut ajutorul de la persoanele apropiate, familie, prieteni, colegi, cunoștințe. Acest ajutor poate fi cerut sub diverse forme, de la un simplu sfat, o îndrumare, până la forme complexe de sprijin.
Și totuși, deși ne bucură că putem fi de folos, acest ajutor nu este auzit, iar omul va continua să se plângă ca și cum nimeni nu îl aude sau nimeni nu vrea să îi dea ajutorul

Sau noi am fost în această situație, în care am strigat disperați după ajutor și, deși ni s-a oferit, am strâmbat din nas a „ce știți voi!”, refuzând evidența.

Dar, oare de ce se întâmplă asta?
Să nu fie cel ce cere pregătit să și primească?
Să nu fie cel ce ajută pregătit să dea?
Unde și ce produce scurt circuitul de comunicare între cele două părți?
Și ce se poate face pentru ca cererea de ajutor să primească un răspuns optim pentru ambele părți?

Pentru a afla răspunsurile mele la aceste întrebări, și la altele legate de acest subiect, te invit să urmărești videoclipul conceput, realizat și prezentat de mine.
Nu uita să-mi dai de veste.

Îți mulțumesc din suflet!

Binețe, dragă OM!
dr. Edith Kadar 
Arad, 26 martie 2017

 *     *     *     *     *     *     * 

Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nicio schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

8 comentarii:

 1. Multumesc! Interesant subiectul, pentru mine foarte de folos.Imi place modul in care transmiteti "povestea" si felul in care o spuneti. Simt ca o faceti din tot sufletul si cu dorinta de a impartasi cu noi lectii de pe Cale. Cu stima,Reli Dragan.

  RăspundețiȘtergere
 2. E adevarat! Ma intereseaza subiectul pentru ca m-am lovit de multe ori de situatia asta! Vrei sa ajuti persoana, ti se plange, iti cere ajutorul, dar nu te asculta! E si mai dureros cand e vorba de membri ai familiei tale. Trebuie sa astepti sa vrea cu adevarat sa fie ajutati, trebuie sa accepti ca poate nu tu esti acela care trebuie sa-i ajuti, nu in momentul acela...
  De multe ori persoanele in suferinta nu inteleg ca vindecarea vine de la ei insisi, ca ei sunt cauza, ei trebuie sa "faca" ceva! Cei mai multi se duc la medici si asteapta ca "medicul sa-i vindece". Isi dau puterea interioara, o trec asupra altora si asteapta ajutorul din exterior, cand ar tebui sa vina din interior!
  Si da, nu avem credinta, nu destula!
  Multumesc, Delia C

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc cu recunostinta ! Va doresc sa intalniti pa calea vietii doar oameni echilibrati , armoniosi , toleranti si plini de bunatate !

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc pentru informatiile transmise! Mi am explicat cateva idei interesante pe care, pana acum , nu le am constientizat!

  RăspundețiȘtergere
 5. Am ascultat mesajul cu bucurie. Mulţumesc.

  RăspundețiȘtergere
 6. M-am emotionat, atata lumina, atata stralucire , am simtit tot profund in fiinta mea,Multumesc din suflet!

  RăspundețiȘtergere
 7. Buna seara D-naKadar.M-as bucura daca mi-a-ti putea spune cu sa ma fac auzita si cum sa-mi invat aplicat lectia ,atunci cand cineva imi cere de mai multe ori ajutorul,ajutor pe care-l ofer o perioada mai indelungata(ani de zile) ,ca mai apoi ajunsa in situatia de a fi depasita ca posibilitati sa refuz ajutorul cerut(un imprumut bancar) si bineinteles cu regrete ca nu ma pot face auzita de cel care mi-a cerut ajutorul sa fiu respinsa ,lipsita de orice forma de comunicare .sau ajutor sub orice alta suma sau forma.Mentionez ca eu sunt perfect constienta ca am o misiune in aceasta viata si cred cu convingere ca Dumnezeu imi va releva calea printr-o creatie a Sa . Cu recunostinta ptr. timpul si sfaturile pe care ni le recomanadati va multumesc.

  RăspundețiȘtergere

1.- Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

2.- Comentariile anonime NU SE IAU ÎN CONSIDERARE începând din 09 decembrie 2013!!!
Nu te ascunde cu lașitate în spatele rândurilor anonime, ci asumă-ți responsabilitatea răspunsului pe care îl dai.
Tu ştii deja cu cine vorbeşti. Altfel eu aleg să nu îl iau în considerare.
Alege să nu fii un ANONIM în viaţă.

3.- Nu îmi trimite același mesaj de mai multe ori doar pentru că nu-l vezi publicat. Ele îmi vin pe mail și le public sau le răspund când pot. Dacă nu primești răspuns înseamnă că mi-ai pus o întrebare al cărei răspuns fie există deja, deci caută-l, fie este cuprins în material, deci caută-l. Nu sunt răspunzătoare că nu ai răbdare să citești.

Mulţumesc.