vineri, 14 mai 2021

DUMNEZEU ÎȚI DĂ, DAR NU-ȚI BAGĂ ȘI-N TRAISTĂ

SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA 

 Nimeni nu va veni să te salveze sau să te schimbe. 
Viața ta este rezultatul deciziilor tale. 
Ești singurul răspunzător pentru ceea ce trăiești acum. 



DUMNEZEU ÎȚI DĂ, DAR NU-ȚI BAGĂ ȘI-N TRAISTĂ - Jupiter în Pești

Ne-am obișnuit să stăm și să așteptăm să ne vină totul pe tavă, iar dacă nu se întâmplă asta suntem supărați, devenim victimele perfecte și dăm vina pe noroc, soartă, pe alți oameni care au mai mult (pentru că au luat tot și nu ne-au lăsat nimic) și pe dumnezeul nemilos și incorect care îi ajută doar pe unii în timp ce de noi, ceilalți, care nu primim nimic, trebuie să suferim ca mântuitorul pe cruce (expresia preferată a unora).

Desigur, Dumnezeu nu este nemilos și incorect, dar ni l-am construit așa după chipul și asemănarea încrâncenării din noi. Sigur, asta nu vom recunoaște nici în ruptul capului, altfel nu mai pupăm noi victimizarea care ne aduce atâta atenție de la alții. 

Ne-am obișnuit și am fost obișnuiți de alții ca rugăciunile spre Dumnezeu să nu fie de mulțumire, să nu fie o conversație părinte-copil, ci să fie ceva gen cerere-ofertă: „dacă îmi dai, îți dau... dă-mi... fă-mi... adu-mi...scapă-mă.... salvează-mă...”
Iar dacă nu primim ce cerem, ne supărăm tare pe Creator, îl considerăm nedrept în timp ce noi amplificăm starea de biete victime care nu primesc nimic de la dumnezeul care îi ajută doar pe ceilalți. 

Da, știu, materialul acesta s-ar putea să revolte moraliștii de serviciu și victimele de meserie, deoarece aruncă pe ei o lumină care nu le avantajează jocul. 

Este greu să renunțăm la starea de „bietul de mine”, la „săracu' de mine, că aduce multe avantaje: atenția celorlalți, posibilitatea de a fi subiectul de discuție oriunde, pentru că - nu-i așa - nimeni nu prea îndrăznește să ne oprească atunci când începem să ne jucăm rolul, doar n-ar vrea să piardă simpatia anturajului, nu?!

Și uite așa ajungem ca în loc să facem ceva, orice, pentru a schimba situația, alegem, de cele mai multe ori, să nu facem nimic și să așteptăm. Ce? Păi să vină Dumnezeu să ne salveze, că doar ne e dator, altfel ne supărăm și-l punem la punct. Cum îndrăznește să le dea mai mult altora iar pe noi să ne lase săraci? Cum îndrăznește să le dea altora parteneri mai buni, cu care să facă așa o familie frumoasă, iar nouă să ne dea catastrofa din viața noastră? Cum îndrăznește să le dea altora atâția bani iar noi să orbecăim săraci prin viața lipsită de valoare și de sens?

Doar că, vezi tu, Dumnezeu ne dă tuturor experiențele de care avem nevoie pentru a putea deveni varianta mai bună a noastră, și astfel să putem accesa zonele cu bunăstare și abundență. 

Dumnezeu este în fiecare din noi, e acel Duh Sfânt care se știe că pogoară în acest trup pentru a ne face vii, puternici și apți pentru orice. 

Suntem capabili de tot ce ne propunem, doar ÎL AVEM PE DUMNEZEU ÎN NOI! 

Și dacă este așa, de ce suntem atât de diferiți? Pentru că aici intervine LIBERUL ARBITRU; și nu în sensul „sunt parte de Dumnezeu sau nu”, ci „sunt dispus să înțeleg că am în mine toată cunoașterea pentru că sunt parte de Dumnezeu?”, „Accept că nimeni nu mă poate face să sufăr fără acceptul meu sau nu?”

Când avem nevoie de ceva nu trebuie decât să ne amintim că:
- a ne plânge de milă și a-i blestema pe cei care gândesc diferit nu ne aduce mai aproape de lumină și iubire, ci de întuneric și de iad;
- a aștepta ca alții să ne facă fericiți și să ne facă treaba nu rezolvă problemele și nu ne inundă de bunăstare. Nimeni nu este atât de important încât toți ceilalți să-și lase viața și să ne-o împlinească pe a noastră;
- a ne lamenta într-una și a-i judeca pe cei care au și fac mai mult nu ne rezolvă problemele, doar ne stoarce de energie și de viață;
- avem în noi toată cunoașterea; alegerea ce facem cu ea și dacă facem ceva ne aparține.

DUMNEZEU NE DĂ, DAR NU NE BAGĂ ȘI-N TRAISTĂ!

Până nu înțelegem asta, vom suferi și ne vom îmbolnăvi din cauza încăpățânării, a încrâncenării, urii și intoleranței.
Până ce nu ne trezim și nu înțelegem că noi suntem responsabili și suntem creatorii propriei vieți, nu ne vom găsi liniștea, pacea, lumina și abundența. 

Simbolul lui Dumnezeu din punct de vedere astrologic este planeta Jupiter, cea mai mare planetă a sistemului nostru solar. 

La data de 14 mai 2021 Jupiter a intrat în zodia Peștilor, a doua lui casă, iar aici se va reîntâlni cu fratele său, Neptun.

Peștii reprezintă zodia spiritualității asumate, înțelese, muncite, buchisite (nu cea urlată pe facebook). Intrarea lui Jupiter, marele Zeus, în ultima zodie din ciclu reprezintă nevoia de a ne înțelege natura divină, de a o accepta și de a o manifesta. 
Dacă nu vrem să credem că suntem ființe divine, vom fi condamnați să reluăm de la capăt transformarea cu alte probe, alte încercări, alte teste, și alți oameni care se vor erija în dumnezei, că doar îi ascultăm orbește pe ei, nu?!

Mai multe despre acest subiect voi povesti în cadrul unei emisiuni în direct transmisă vineri, 14.05.2021 de la ora 20.30, ora României. 

Te aștept cu drag!

Binețe, Om divin!



Edith Kadar 
Arad, 14 mai 2021

 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

Un comentariu:

  1. Buna ziua om frumos!
    Am aflat despre tine exact cand aveam nevoie,cand am fost pregatita.
    Multumesc pentru informatiile aflate,pentru daruirea ta si pentru ca esti reala,spui lucrurilor pe nume fara sa menajezi pe nimeni.Cine te place bine,cine nu,iara bine.
    Ganduri bune si recunostinta!

    RăspundețiȘtergere

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...