vineri, 7 ianuarie 2022

La mulți ani, IOAN! (semnificația numelui și menire)




Binețe, dragă cititorule!

A doua zi după Bobotează este o altă sărbătoare importantă: este cinstit Ioan Botezătorul.
Cu această ocazie, toți cei care poartă numele Ioan și derivatele lui își serbează onomastica.

Dar, te-ai gândit care este semnificația acestui nume?

IOAN derivă din YOCHANAN în ebraică, adaptat de greci în IOANNES (IOHANNES în latină), și înseamnă GRAȚIA, FAVOAREA LUI DUMNEZEU.

Persoana care primește acest nume (sau una din variante) la naștere este menită să aducă lumina, grația divină într-o familie în care aceasta a fost uitată, dată la o parte, sau privită ca neimportantă față de plăcerile lumești.

Copilul ce va purta acest nume vine ca un favor, ca o îndeplinire a unei dorințe adânci și vechi și este așteptat și dorit cu înfrigurare și speranță de cel puțin un membru al familiei, cel/cea care a sugerat numele. 


IOAN este un cadou pentru familie din partea divinității, un răspuns la rugăciunile cuiva a cărui/cărei părere a fost ignorată.

Venirea pe lume a unui copil ce poartă acest nume este confirmarea că rugile de curățire, purificare și binecuvântare pentru familie au fost auzite, iar lumina divină a fost trimisă ca o favoare sub forma pruncului așteptat, Ioan.

Persoanele ce poartă acest nume sunt menite să aibă un alt grad de înțelegere și relaționare cu Dumnezeu decât alți membri ai familiei, transmițând mai departe semnificațiile tainice și celor care au uitat de ele.

Aceasta este semnificația numelui, dar, bineînțeles, nu toți cei ce îl poartă sunt așa cum le-a fost menit.

Un IOAN care nu se ridică la nivelul vibrației numelui este o persoană care nu se iubește, nu știe cum să iubească și să comunice cu cei din jur pentru a nu se simți singur și izolat într-o mare de oameni. 
Purtătorii acestui nume sunt predispuși la probleme de tensiune arterială, de circulație, afecțiuni cardiace, retenție de apă, boli ale rinichilor și aparatului urinar, probleme digestive, dureri de oase, anemii sau depresii.
Și toate acestea pentru că, în loc să aducă lumina în familie, membrii acesteia au reușit să o neglijeze, ceea ce duce la blocaje profunde.

Ioan Botezătorul a fost cel care a anunțat oamenii că Dumnezeu își trimite grația, favoarea, binecuvântarea sub forma fiului său, Iisus (http://vibratiavindecarii.blogspot.ro/2017/01/boboteaza-semnificatie-si-simboluri.html).


Dragă IOAN, IOANA, ION, IONEL, IONELA, OANA, ONUȚA, IONUȚ, NELU, NELA, GIANINA, GIOVANNI, IVAN, JANOS, JANIKA, JOHANN, JOHANNA, JANA, JANINA, JEAN, JEANA, JUAN, JOHN, IANIS, YANNIS, 
îți urez să ai o viață plină de lumină, să reușești tot ceea ce ți-ai propus pentru a fi un exemplu pentru  toți cei apropiați ție. 
Să ai forța de a fi lumină călăuzitoare pentru alții, indiferent de piedicile pe care le întâlnești pe drumul vieții.

LA MULȚI ANI, PLINI DE LUMINĂ! 


Binețe ție, dragă cititor!

 dr. Edith Kadar 
Arad, 07 ianuarie 2016


 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

17 comentarii:

  1. Minunat articol ! Fiti binecuvantata !

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani fiului dumneavoastră, Ianis !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc inca o data suflet bun!!!! Da, eu am cerut un Ionut in familia mea si in 23 Decembrie 2014 a venit pe lume ingerasul meu "azul" Ionut Rafael!! Chiar daca luptam zi de zi cu" inclusiunea "luí la scoala si luptam zi de zi cu terapii ca sa isi poata depasi discapacitada. EU STIU CA EL E TRIMISUL DIVIN SA VINDECE CU AJUTORL MEU MULTE... PARTE DIN AJUTOR L-AM PRIMIT SI DE LA TINE CAND AM INCEPUT SA TE ASCULT!!!! MIII DE MULTUMIRI! LO SIENTO, PERDONAME, TE AMO!!! ✨💝✨

    RăspundețiȘtergere
  4. EXTRAORDINAR DE FRUMOS,FELICITARII AUTOAREI.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Edith! Sotul a vrut in mod special acest nume pt copila noastra, eu voiam cu totul altul. Ce a facut ea...s-a nascut pe 7 ianuarie, a fost dorinta tatalui sau si-a ales ea, nu stiu.
    Sa ne bucuram cu copii nostri si sa-si gaseasca menirea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulțumesc. Astăzi este și ziua mea de naștere, nu numai onomastica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulțumesc ,doamna doctor. Să aveți, Sănătate, bucurii și realizări, alături de cei dragi dumneavoastră. Ioana Curleancă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mulțumesc din suflet, om drag! La mulți ani binecuvântați!

    RăspundețiȘtergere

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...