luni, 25 ianuarie 2016

JOCUL DE-A OMUL...ATUNCI CÂND ȘI PLANETELE SE ALINIAZĂ PENTRU TINE (partea I)

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *     *     *     *     *     *     * 


A FI OM POATE FI O JOACĂ, DAR NU ESTE UN SIMPLU JOC

Nu este o joacă de copii, dar poți face ca totul să fie ușor ca o joacă.
Nu este un joc al hazardului și nici al sorții (sau karmei, cum vrei să-i zici), ci este o sumă de alegeri pe care ți le fac alții la începutul vieții, și pe care le continui tu, dacă îți place independența.

A fi om are mai multe nuanțe: de la a fi biped, la a fi călător prin propria viață; de la a te naște om, la a deveni uman; de la normalitatea de a te manifesta în fiecare moment ca om, la chinul de a menține aparențele de umanitate.
Totul poate fi o joacă, dar dacă îl iei ca pe un joc, calitatea de om are de suferit.

Nu este suficient să te naști din părinți umani pentru a fi și a rămâne toată viața ta un om. A fi om este o calitate care se cultivă zi de zi, și nu o stare de drept primită la naștere.

Când te joci cu viața, riști să-ți știrbești câte puțin din calitatea ta de om.
Când te joci de-a viața, riști să uiți ce om de calitate ești, de fapt.

Nimic nu e un simplu joc: nici viața, nici a fi om. Dar totul poate deveni ușor, ca o joacă de copii, dacă ai răbdare să te cunoști, să te înțelegi, să te descoperi, să te susții, să te apreciezi, să ajungi să te iubești.

Iar când investești în tine timp și iubire, te transformi în OM!

                                              *    *    *    *    *    *    *


Binețe, dragă cititorule!

Te invit la o incursiune fascinantă prin ce ne poate ajuta să fim ceea ce ne dorim să fim.
Nu uita să pornești muzica.

                                           *    *    *    *    *    *    *

Toate cele spuse mai sus sunt dorințe mai mult sau mai puțin concrete ale unora.

Cu toții ne afirmăm ca oameni, susținem că suntem umani și ne căutăm calea spre ideea de OM, adică acea ființă care s-a regăsit, s-a armonizat și s-a stabilizat la toate nivelurile: fizic, psihic, mental, emoțional, spiritual, divin.

Cu cât suntem mai la început de drum, cu atât vom nega sau vom pune sub semnul întrebării nivelurile mai avansate.
Dacă tot ce ne interesează este fizicul (să mâncăm, să bem bine și să ne adaptăm la ultimele tendințe ale modei), cu atât evoluția spirituală și drumul spre cunoașterea divinității din fiecare va fi mai utopic, mai science-fiction.

Trezirea și aflarea momentului de regăsire a esenței noastre depind de mulți factori, începând de la dorința de a înțelege mai mult decât ne oferă ochii, și de a explora ce e dincolo de „cutia” minții, până la dorința lăuntrică de a ajunge „acasă”.

Astfel de momente pot apare în fiecare zi. Dar pot apare și factori care favorizează deșteptarea noastră și o pot face mai amplă sau/și mai rapidă.


Acești factori ne sunt puși pe tavă de către Univers sub formă de oportunități astrale.

Acum, în acest moment, putem vorbi despre trei șanse pe care ni le pune Universul la dispoziție.

Prima, este alinierea a 5 planete pe cer, vizibile cu ochiul liber, în perioada 20 ianuarie - 20 februarie. Este vorba despre Jupiter, Marte, Saturn, Venus (sau Luceafărul) și Mercur.

A doua șansă este dată de trecerea de la anul Oii (sau Caprei) de Lemn, la anul Maimuței de Foc, în zodiacul chinezesc, ce va avea loc la 8 februarie.
Cum poate fi trecerea de la un an la altul o șansă? Prin înțelegerea plusurilor și minusurilor existente.

Cea de-a treia șansă mare este dată de tranzitul lui Saturn (Cronos sau Timpul, în mitologia greacă), planeta lecțiilor de viață, a karmei, prin zodia Săgetătorului, în perioada septembrie 2015 - decembrie 2017.

Probabil, pentru unii, toate cele spuse mai sus sună a poliloghie imposibil de înțeles.

Dă-mi voie să formulez totul ca pe o poveste, pentru a-ți fi mai ușor.

Să începem cu primul eveniment pomenit, alinierea, pe cerul nopții, a cinci planete vizibile cu ochiul liber.


În ordinea urcării pe cer (de la dreapta la stânga), ele sunt: Jupiter, Marte (roșiatic), Saturn (gălbui), Venus (cea mai strălucitoare, nu degeaba i se spune Luceafărul) și Mercur.

Cele 5 planete se aliniază pentru prima dată după 10 ani, iar aranjamentul lor poate fi admirat cu ochiul liber în condiții de cer senin, în special cu 30-60 minute înainte de răsăritul Soarelui.

De joi, din 28 ianuarie, celor 5 planete li se alătură și diva nopții, majestatea sa, Luna.
Luna își va face propriul dans cu fiecare din cele 5 planete, și va începe cu Jupiter, pe 27 și 28 ianuarie; apoi va trece pe lângă Marte la 1 februarie. Rândul lui Saturn de a fi însoțit de Lună va veni în 3 februarie; apoi va sporovăi cu prietena ei, Venus, la 5 februarie, pentru ca în ziua de 6 februarie să povestească puțin cu Mercur, planeta comunicării.

Cine sunt cele cinci personaje și ce fac ele? Ți le voi prezenta în ordinea apariției pe cer.

Primul e JUPITER, sau Zeus în mitologia greacă.
Ca planetă, Jupiter este cea mai mare a sistemului nostru solar, având un diametru de 11 ori mai mare decât a planetei noastre, Pământul.

Pentru a înțelege rolul lui Jupiter în viața de zi cu zi, va trebui să-i înțelegi povestea.

Jupiter sau Zeus este liderul necontestat al celorlalte corpuri cerești.
Este, dacă vrei, acel cap de familie respectat de toți membrii clanului, care veghează la menținerea ordinii și disciplinei, nu pentru că așa are el chef, ci pentru că știe că o armonie întreținută aduce liniște și pace atât în sufletul fiecărui membru, cât și la nivel de familie. Iar o familie liniștită, cu oameni armonioși și armonizați este în stare să muncească și să trăiască fără probleme, indiferent de condițiile de afară.


Dacă apar divergențe ce nu pot fi rezolvate pe loc, Jupiter intervine ferm, făcând dreptate, dar ajutându-i și pe ceilalți să înțeleagă logica și raționamentul. El nu este răzbunător, pentru că nu are nevoie să-și demonstreze forța și înțelepciunea. Doar că unii mai uită, și încearcă să calce pe lângă.  Atunci este momentul în care Jupiter se face reamintit, cu a sa înțelepciune.

Cam acesta este rolul lui Jupiter și influența sa în viața noastră.

Desigur, Jupiter guvernează zodia Săgetătorului (cei născuți între 22 noiembrie-20 decembrie) și Pești (19 februarie-20 martie), ceea ce înseamnă că cei născuți în aceste zodii au posibilitatea (în plus, în această perioadă) de a înțelege care este menirea lor, asta dacă vor fi atenți la ceea ce li se întâmplă, la mesajele pe care le trimite Universul prin cuvinte, oameni, întâmplări venite în viață în această perioadă.

La ora actuală, Jupiter se află în trecere prin zodia Fecioarei (23 august-21 septembrie), având un tovarăș util de drum: Nodul Nord, sau Capul Dragonului, care ne dă un indiciu despre ceea ce avem acum de făcut pentru a ni se și îndeplini dorințele și a evolua.

Jupiter în Fecioară atrage atenția asupra unor probleme digestive care fie au existat și se pot agrava, fie apar acum, ca urmare a unor excese nedorite de mâncare sau/și de alcool. Ficatul are mult de suferit în această perioadă, și ar fi bine să se țină un regim și să se facă o detoxifiere tubului digestiv. În fond, nu trăim pentru a mânca, ci mâncăm pentru a trăi.

Întâlnirea înțelepciunii (Jupiter) cu sensul vieții (Capul Dragonului) în zodia Fecioarei poate aduce un spor de organizare, de prevedere în tot ceea ce facem.
E posibil ca acum, în această perioadă, să fim nevoiți să facem schimbări radicale în viața noastră, fie în plan personal, fie profesional, care să nu fie confortabile - în primă fază - dar să fie exact ce am avut nevoie și am cerut de atâta amar de timp.
Totul este să nu dăm drumul la critici și lamentări care ne vor ține pe loc până ce vor trece oportunitățile, iar apoi ne vom plânge din nou de milă de cât de nedrept e Universul.


Jupiter este planeta care aduce în dar înțelepciune, armonie, religie, spiritualitate, și care ajută la eliberarea de dogme, credințe depășite, teorii învechite.
Dacă nu i se ascultă lecția, se va mai rămâne în aceeași stare de blocaj, de imobilitate, folosindu-se ca justificare mereu surprinzătorul „...dar eu nu am știut.... alții au zis că.... alții știu mai bine....etc.

Cei din zodia Racului (22 iunie-23 iulie), unde Jupiter e amplificat ca efect, exaltat, au un mic avantaj, dacă sunt atenți și își ascultă intuiția proverbială.

Atenție mare celor născuți în Gemeni (22 mai-21 iunie) și Fecioară (23 august-21 septembrie), unde  Jupiter este în exil, vedeți ce scoateți pe gură! Vorbiți doar dacă aveți ceva să spuneți, dacă nu abțineți-vă, pentru că s-ar putea ca gura neconectată la creier să producă pagube definitive celor din jur.

Cât despre Capricorni (22 decembrie-19 ianuarie), unde Jupiter e în cădere, adică foarte slăbit...ați putea, vă rog, să faceți ce știți voi mai bine, adică să tăceți, măcar până pe la mijlocul lui februarie; altfel riscați să vă faceți vouă un rău mare!

În concluzie, ascultați-vă intuiția, acceptați schimbările pentru că sunt începutul împlinirii dorințelor formulate de mult timp, dar neîmplinite.

Vezi ce-ți dorești, că s-ar putea să se împlinească.
Dar nu cum și când vrei, ci cum, când și dacă trebuie.

Acum este unul din acele momente în care primești ajutor din plin. Fii doar atent, nu mai comenta și nu-ți mai plânge de milă atât.

Pregătește-te, îți vine trenul. Ai grijă să-l prinzi!


Mă opresc aici pentru azi, urmând ca zilele următoare să îți povestesc despre celelalte patru planete aliniate pentru tine, pentru a-ți deschide uși pe care le credeai încuiate, pentru a-ți netezi căi pe care credeai că nu le mai calci.

Te aștept și zilele următoare, mai am multe povești pentru tine.

Îți mulțumesc de însoțire, dragă cititorule!

 dr. Edith Kadar 
Arad, 25 ianuarie 2016
 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
(http://vibratiavindecarii.blogspot.com/2016/01/jocul-de-omulatunci-cand-si-planetele.html)

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

5 comentarii:

  1. Ma intereseaza detaliile asupra planetelor, in alti ani gaseam ceva mai usor amanunte despre noul an chinezesc, dar acum nu am gasit ceva sa ma multumeasca. Asa cum scrii tu, sunt ideile de care am nevoie, expuse foarte clar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru frumosul oferit sufletului meu!Ati creat dependenta!In fiecare zi caut sa vad ce ati mai scris.

    RăspundețiȘtergere

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...