Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare zi e alta, fiecare moment e diferit.
Nimic nu va mai fi la fel ca ieri: nici întâmplările, nici viața, nici oamenii, nici ceea ce simți; nici măcar tu nu mai ești același.
Pentru că trezirea înseamnă să vezi același lucru altfel, din alt unghi, și să accepți că totul are și o altă perspectivă.
Rutina nu este adusă în viață pentru că omul face același lucru. Dacă stai să te gândești, celulele tale se reînnoiesc în fiecare secundă, deci nu mai ai aceeași compoziție, nu mai ești același, te schimbi în fiecare secundă și, deci, nu mai poți face același lucru.
De aceea îți spun că rutina nu este dată de urmarea acelorlași pași.
Rutina este dată de aceeași perspectivă, aceleași șabloane de gândire, aceleași concepții vechi, prăfuite de la care ai pretenția să îți aducă schimbarea, fericirea, pacea și pozitivul în viață.
Nu ceea ce faci este o rutină, ci faptul că nu vrei să schimbi gândirea e rutina. Neschimbarea devine rutina.
Tu vrei ca aceleași idei, care te-au adus aici, în acest blocaj, să te salveze.
Nu se poate! Este ca și când te arunci în apă și aștepți ca apa să te mențină la suprafață și să își adapteze valurile după tine, chiparosule!
Atât timp cât nu dai drumul la vechi, și ai pretenția ca alții să se schimbe și nu tu, vei rămâne înțepenit în suferință, încrâncenare, boală și negativitate.
Doar atunci când te saturi de rutina gândirii tale, de rugina ei, și nu te vei mai opune noului, se va schimba ceva la tine.
Și știi cum îți dai seama?
Pentru că vei vedea situații și oameni care altă dată ți-ar fi stârnit reacții puternice, dar care acum nu mai au efect asupra ta.
Și îți vei da seama că, pe zi ce trece, nu mai lupți, ci lași să vină ceea ce e menit, nu te mai opui, cauți să înțelegi de ce ți s-a întâmplat un lucru și nu altul.
Asta înseamnă că ți-ai dat voie să experimentezi aceleași lucruri din mai multe perspective, iar asta îți lărgește orizontul în permanență.
Îți mai dai seama că ai crescut și că te-ai schimbat atunci când observi că alții fac ceea ce ai făcut tu mai demult, dar nu mai vrei să-i corectezi, să-i îndrumi, ci zâmbești cu bucurie, în sinea ta, știind că și ei sunt pe drumul cel bun; doar că fiecare își are propriul ritm.
Știi că te-ai schimbat atunci când asculți și vezi totul ca observator și nu ca un judecător.
Asculți ce îți spune lumea, și ȘTII că ți se vorbește de la nivelul la care e omul.
Mai sus, mai jos, mult, puțin, nu are importanță, ți se vorbește de unde este el acum.
Cât ai simțit nevoia să răspunzi, erai la același nivel. Când ești observator (pe bune, nu doar așa, din gură), știi că ai mai depășit un obstacol
Știi că te-ai schimbat atunci când nu te mai concentrezi pe problemă, ci găsești soluții, indiferent cât de greu ți-ar fi.
Știi că ești schimbat atunci când poți vedea frumosul din lume, nu doar urâtul.
Știi că te-ai schimbat atunci când începi să taci, să nu mai spui vorbe goale doar ca să umpli liniștea care te sperie.
Când cauți singurătatea și tăcerea pentru a te auzi pe tine, și nu pe alții, să știi că te-ai schimbat.
Când ai grijă de tine, în primul rând, și nu pui pe altcineva înaintea ta, să știi că te-ai schimbat.
Atunci când liniștea ta devine mai importantă și mai plăcută decât gălăgia exterioară, nu numai că te-ai schimbat, dar ai început să iubești: să TE iubești.
Iar când îți dai seama că te-ai schimbat, înțelegi că, de fapt, nu te mai opui energiei Universului, nu mai încerci să protestezi și să te împotrivești ca un fir de nisip în fața uraganului. Ci te-ai aliniat curgerii normale a vieții, ai reintrat în matca Sinelui tău divin.
Iar aici nu mai e demult rutina cu rugina ei.
E schimbare.
E viață.
E Iubire.
E Dumnezeu!
Nu trebuie să mă crezi. Încearcă, ce ai de pierdut?
Rutină sau schimbare de sine?
Binețe, Om curajos!
P.S. Dacă nu ai timp să citești, te invit să urmărești materialul în care lecturez eu articolul. Mulțumesc.
P.S. Dacă nu ai timp să citești, te invit să urmărești materialul în care lecturez eu articolul. Mulțumesc.
Edith Kadar
Arad, 20 august 2019
* * * * * * *
Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.