luni, 9 iulie 2012

ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii de sine la femei)


Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 



 *     *     *     *     *     *     * 


Endometrioza este considerată un fel de “cenuşăreasă” a bolilor ginecologice, deoarece nici la ora actuală medicina nu a reușit să ofere o explicaţie completă şi logică în ce priveşte cauzele maladiei. Deşi se ştie despre ea de mai bine de un secol.



Endometrioza constă în dezvoltarea endometrului, a mucoasei care tapetează pereţii interni ai uterului, în cu totul altă parte decât la locul potrivit. De exemplu, la nivelul ovarelor, a trompelor uterine, pe peretele abdominal intern, vezica urinara, intestin; uneori poate ajunge până la plămâni,măduva spinării,şi chiar la creier.



Simptome : durere pelviană (burtă) de intensitate variabilă,corelată cu ciclul menstrual (la menstruatie, la ovulatie); durerea poate apare şi la urinare,în timpul sau după contactul sexual. Pentru unele femei durerea este atât de mare încat ajunge să le afecteze şi viaţa de zi cu zi.



O consecinţă a endometriozei este infertilitatea, adică incapacitatea femeii de a rămâne însărcinată. Aproximativ 40% din femeile cu această boală sunt sterile. Atât durerea fizică, cât şi cea sufletească, dată de incapacitatea de a avea copii, aduc cu sine depresie, oboseală, apatie, izolare.



Ca şi cauze, există mai multe teorii, dar nici una nu a fost dovedită şi nici nu a putut explica în totalitate mecanismul de producere al bolii. Ce se stie sigur este că boala e strict legată şi agravată de hormonii feminini (estrogeni).

Este luată în calcul o predispoziţie genetică. De obicei, daca mama are boala,şi fiica o dezvoltă, dar într-o formă mai severă.

Una din cele mai mai frecvente explicaţii dată de medicină este menstruaţia retrogradă, adică curgerea fluxului menstrual invers, prin trompele uterine, ajungând la ovare şi în abdomen. Însă, cercetările recente au arătat că aproximativ 90% din femei au această anomalie în curgerea menstruaţiei, şi totuşi putine dezvoltă endometrioza. De asemenea, s-a demonstrat că endometrioza apare şi la femeile cu histerectomie (uter scos, ce duce la dispariţia menstruaţiei) sau, în cazuri rare, la barbatii cărora li s-a administrat hormoni estrogeni dupa operaţia de prostată.

Diseminarea (împrăştierea) limfatică sau sanguină ar putea explica de ce şi cum ajunge tesutul endometrial la nivelul plamânilor, a creierului, la piele sau ochi.

Sunt bănuite şi disfuncţiile imunitare (boli autoimune), dar nu se ştie dacă acestea se încadrează la cauze sau la consecinţe ale bolii.

Mai sunt şi teorii legate de toxinele din mediu şi din alimentaţie ce au efect asupra nivelului hormonilor reproducători, şi distrug membrana celulară.






Nu se poate să nu vorbesc despre cauzele subtile ale acestei maladii.

Problemele ginecologice (femei) şi andrologice (bărbaţi) ţin de funcţionarea chakrei a II-a, Svadisthana. Ea guvernează relaţiile sociale (găsirea locului în societate), dar, în special pe cele de cuplu, inclusiv sexuale.

Bolile sunt urmarea blocajelor energetice pe care singuri ni le provocam. În această zonă “răspunzătoare” de aceste blocaje sunt frustrările, tensiunile, neîmplinirile în şi date de relaţiile mai sus amintite. Când problemele relaţionale sunt însoţite de neîmpliniri sentimentale (lipsa de iubire, respect, compasiune) din partea partenerului, pot apare şi tulburări cardiovasculare (boli ginecologice plus cardiace şi circulatorii) în diferite stadii.




În cazul endometriozei nu este vorba de apariţia trăirilor de mai sus, ci, mai degrabă de reprimarea lor,în loc să se spună tot ce nemultumeşte. Dispare respectul faţă de propria persoană, creându-se, astfel, un cerc vicios ce necesită multă hotărâre, determinare şi voinţă pentru a fi “frânt”.Toate aceste acumulări negative la nivel mental, emotional, sufletesc şi spiritual scad frecvenţa de vibraţie a zonei respective din corp, ajungându-se la “materializarea” imobilităţii şi pietrificarea sufletească în aceste formaţiuni ce dau endometrioza. Pe masură ce timpul trece, şi nu alegem să fim sincere cu noi înşine, ”pietrificarea” se extinde la mai multe organe abdominale. E normal. Toate criteriile de apreciere ale vieţii sunt distorsionate, iar procesul de “digestie” al vieţii de zi cu zi e afectat puternic (balonări,colite, boala Crohn, cancere de colon).



Cât priveşte tratamentul, femeile cu această boala trebuie să ştie că este de lungă durată,deci să nu dezarmeze după câteva săptămâni, şi implică mai multe aspecte.



Tratamentul cu medicamente sau/şi suplimente musai trebuie “asortat” cu o dietă corespunzatoare, exerciţii fizice şi,obligatoriu, implicarea femeii. Din păcate întâlnesc multe cazuri în care pacienţii consideră (indiferent de boala lor) că vindecarea lor e doar responsabilitatea medicului, ei neavând nimic de făcut decât să se plângă, neimplicându-se sub nici un aspect, iar întarzierea vindecării sau chiar neobţinerea de rezultate e doar, strict, vina lui Dumnezeu şi a medicului sau terapeutului care e “incompetent şi avid după bani”.

Ca metode de tratament amintesc în treacăt administrarea de hormoni (anticonceptionale) în vederea reducerii de estrogeni. Dar asta împiedică din start procearea. Plus aduce cu sine şi efecte secundare neplăcute. Administrarea de analgezice ajută doar pe moment, atunci când durerile sunt insuportabile. Intervenţia chirurgicală se impune în cazurile grave, când boala e atât de extinsă încât organele interne abdominale au ajuns să fie prinse unele de altele (aderente), ajungându-se la ceea ce se numeşte “pelvis îngheţat”. Din păcate mai sunt medici “zeloşi” care recomandă una-două operaţia, chiar şi în stadii incipiente. Va trebui să vă ascultaţi instinctul şi să căutaţi un medic care stie, în primul rând, cu ce se “mănâncă” endometrioza;  nu toţi ginecologii o recunosc, ba unii o neagă şi o consideră o mare prostie!

Este obligatorie mişcarea fizică sub orice formă; nu numai că îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi întăreşte musculatura, dar readuce o gândire clară (să vedem pădurea de copaci) şi creşte energia corpului.




Pentru a creşte din nou vibraţia corpului (şi automat pentru recăpătarea respectului faţă de sine) sunt necesare, în primul rând, o reorientare către spiritual şi, în al doilea rând, o dietă corespunzătoare.





La majoritatea pacientelor cu diagnostic de endometrioză am observat o uitare de Dumnezeu şi de sine, şi o orientare strictă către planul material. Multe au o situaţie materială excelentă, şi au ajuns să confunde şi chiar să înlocuiască fondul, sufletul, spiritualitatea, cu forma, ce se vede la exterior, în scopul de obţine aprecierea celor din jur,cu orice preţ.
Reconectarea la Dumnezeu, la Univers sau energia Christică (cum vreţi să-i spuneţi, în funcţie de religie şi crez) e obligatorie pentru procesul de vindecare. Indiferent de boală, vindecarea apare din interior spre exterior, de la spirit, suflet la corpul fizic.



Ca dietă trebuie să se renunţe la “adjuvante”: alcool,cafea, ţigări. Acestea “ajută” la scăderea vibraţiei corpului. Legumele şi fructele vor avea o pondere majoritară, înlocuind carnea. Nu se vor consuma alimente gătite în grăsimi şi uleiuri grase (ex.palmier) . Este necesar să se renunţe la consumarea produselor pe baza de grâu, care contin gluten, şi care dau tot felul de manifestări digestive, începând de la balonări incontrolabile, care pot amplifica durerile şi stările neplăcute.



Cât timp trebuie sâ renunţaţi la aceste alimente? Păi, atâta timp cât vreţi să rămâneţi sănătoase, doamnelor !Adică toată viaţa! Nu vă puteţi însănătoşi menţinând un stil de viaţă care v-a îmbolnăvit.




Ca tratament naturist, este indicată administrarea de acizi graşi nesaturaţi,în special ulei de primula (Evening primrose oil) în combinaţie cu vitaminele E şi C. Se reface membrana celulară şi se anihilează radicalii liberi. Apoi, pentru a regla tractul hipotalamo-hipofizar, recomand administrarea de gemoderivate de coacăz negru şi de zmeur, iar pentru anihilarea „chisturilor” endometriale – coenzima Q10 în ulei de cătină.
Uitați tratamentul pe care vi-l propun, cu efect foarte bune pentru simptomatologia descrisă:

-GEMODERIVAT DE COACĂZ NEGRU - este un antiinflamator extraordinar, prednisonul natural, fără a avea, însă, efectele secundare ale cortizonului (2 x 2 ml pe zi, dimineața și seara, în ceai)- recomand produsele de la PlantExtrakt, Hofigal sau Dacia Plant

-GEMODERIVAT DE ZMEUR - reglează axul hipotalamo-hipofizar, adică locul de comandă și de reglare a nivelului hormonal în organism, fără a avea efectele secundare ale hormonilor (2 x 2 ml pe zi, dimineața și seara, în ceai) - recomand produsele de la PlantExtrakt, Hofigal sau Dacia Plant

-EVENING PRIMROSE OIL (ulei de primula sau luminița de seară) 2 x 1 gelule /zi - de la Rotta Natura ( sau 1000 mg/zi)

-COENZIMA Q10 de la Dacia Plant ( pentru că are și cătină și conține 100 mg coenzimă Q10/ tabletă) - 1 tabletă/zi, dimineața

-CEAI DE COADA CALULUI - 750 ml/zi, adică 3 căni pe zi.

Toate se iau împreună și nu este la alegere, unul sau două, cu greșit s-a înțeles. Ele își potențează efectul una alteia.

Tratamentul se face timp de 3 luni. 

Dacă menstruația este abundentă, se mai poate lua și NORMOFLUX de la Fares, 2 x 1 capsule pe zi, dim și seara, 10 zile din prima zi a menstruației, împreună cu MENA Q7 de la PlantExtrakt - 1 capsulă/zi, dimineața, 10 zile pe lună, de asemenea.(în paralel cu cele scrise mai sus).


Nu în ultimă instanţă, e obligatoriu să vă “reobservaţi” la reala valoare, şi nu la cea pe care o vreţi din partea altora. Doamnelor cu aceste tipuri de afecţiuni, când v-aţi observat ultima dată în oglindă? Când aţi făcut ceva pentru voi, pentru sufletul vostru, în primul rand, şi nu pentru ceilalţi? La câte aţi renunţat ca celorlalţi să le fie bine,şi nu aţi primit nici măcar respect.



Sigur că sunteţi supărate, în primul rând pe voi. Dar din procesul vindecării face parte şi iertarea de sine, reîmpăcarea cu propria persoană, şi iubirea faţă de voi! Nu vreti? Îmi veţi spune că e prea greu? Că sunt prea multe renunţări în stilul de viata care v-a dus la boală? Nici o problemă! Dacă nu vreţi să vă vindecaţi, rămâneţi aşa, boala se va agrava, autocompătimirea se va amplifica, şi învinuirea altora va fi la ordinea zilei, de genul „Dumnezeu m-a bătut, eu n-am făcut nimic rău la nimeni!” , etc. Serios? Nici chiar vouă, neglijându-vă adevărata valoare prin hrănirea faţadei???

Dar,nu uitaţi, nimeni nu vă poate vindeca cu forţa, fără să vă implicaţi şi voi în refacerea propriei sănătăţi, indiferent de tipul de tratament ales!

Medicul tratează, dar vindecarea stă în mâna celui bolnav!

Am întâlnit, în cazuistica mea zilnică, destule femei cu afectiuni gen "pietrificare" (chisturi,fibroame,endometrioze), care au venit la mine pentru că nu rămâneau însărcinate. Aparatul de biorezonanţă cu care lucrez (SCIO) intră în subconştient. 




Când omul vine cu o problemă majoră, cum ar fi imposibilitatea de a da viaţă unui copil, îl intreb dacă e sigur că vrea să afle adevăratele cauze. Invariabil mi se spune "desigur", aşa că purced în calatoria în subconştient. Iar acolo, de multe ori, e urât, e intuneric. Găsesc sechele după şocuri emoţionale puternice, datând chiar din copilaria timpurie, indicându-se inclusiv ce membru al familiei a "produs" şocul, precum şi vârsta. De obicei oamenii au o revelaţie, deoarece memoria conştientă a blocat această amintire. Nu este destul doar să readuc în memorie situaţia, ci să şi discut cu persoana, cerându-i să judece cu vârsta şi înţelepciunea actuală. Astfel, multe femei şi-au reamintit că în copilărie, la vârsta indicată de aparat, s-a întâmplat ceva care a "sădit" sămânţa neîncrederii lor în feminitatea proprie (ex: tata abuziv cu mama, ajungându-se la forme extreme (bătăi, mutilări), abuz emoţional asupra persoanei aflate, repet, la vârsta copilăriei, decesul părintelui preferat, şi învinuirea copilului pentru acest fapt de catre părintele supravieţuitor ("vezi,dacă nu ai fost cuminte, a murit"). Toate acestea au fost "traduse" de către creier în felul urmator: "e atât de urât ce mi se întâmplă încât nu aş mai dori nimănui să treacă prin aşa ceva. Decât să ajung aşa, mai bine să nu am copii niciodată!". 



Problema este că, indiferent de vârsta la care a fost emis (repet,în subconştient,deci necontrolat) acest tip de afirmaţie, el se manifestă ca un virus de program , ce afectează toată viaţa ce va urma. Fetiţa creşte, se maturizează, şi a uitat de întâmplarea nefericită. Dar "virusul" e prezent şi se activează atunci când viaţa readuce, sub o formă sau alta, situaţia trecută. De obicei, femeile cu aceste sechele tind să refacă, inconştient, viaţa părintelui de acelaşi sex. Însă, intervine şi în viaţa proprie un moment în care "virusul" se activează, şi actionează exact asupra aspectului din viaţa care l-a creat, în acest caz afirmaţia că nu mai vrea copii, chiar dacă a fost făcută într-un moment de furie sau disperare. Şi astfel, femeia nu mai rămâne însărcinată, orice ar face.



Da, multe din femeile aflate în această situaţie, puse faţă în faţă cu trecutul, recunosc că au frica procreării. Dar deloc conştient. De aceea am spus că din tratament face parte şi recâştigarea încrederii în sine, iubirea propriei persoane, dar, mai ales, sinceritatea faţă de sine, faţă de partener şi faţă de relaţia pe care o avem cu el.

Menţionez că aceleaşi mecanisme de autoblocare funcţionează şi la bărbaţi, dând problemele de prostată.

În situaţia în care femeia nu doreşte, pur şi simplu, să îşi "complice" viaţa cu un copil, chiar la nivel conştient, apare altă tipologie de boli, ce ţine de egoism: diabet zaharat, probleme de piele, şi/sau de sâni (cancere).



În paralel, te rog să te gândești bine și să analizezi cu maximă obiectivitate ce anume îți face feminitatea să „plângă”, ce o împiedică să se manifeste? E ceva din viața ta, un lucru, o persoană, care te face să uiți că ești femeie cu nevoi, și care îți amplifică dorința de a asigura confortul tuturor cu excepția ta? Ceva care te împiedică să-ți ceri dreptul tău la tandrețe și iubirea care ți se cuvin?

Profită de oportunităţile acestei perioade, fii sinceră cu tine însăți, ”scutură- te” de trecut, ia taurul de coarne şi refă-ți viaţa! Vindecarea va veni de la sine.Ce alegi?







dr.Edith Kadar

                                                            *    *    *    *    *    *    *  








144 de comentarii:

  1. Cu multumiri Edith si sa fie de folos celor in nevoie :)
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Doamne ajuta!

      Ștergere
    2. multumim mult!! dar cum voi putea intra in posesia tratamentului care era indicat m-ai sus????

      Ștergere
  2. De putin timp v-am descoperit blogul,si am ramas placut impresionata.L-am citit cu inima si am simtit vibratiile bune cu care l-ati impregnat plus iubirea de oameni ce va caracterizeaza.Lucrez in domeniul sanitar si rar mi-a fost dat sa vad medici ca dv aplecati in primul rand spre om si apoi spre boala lui.Sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma numesc Dana si am 33 de ani. Am fost operata de endometrioza grad iv, dar medicul nu a reusit sa curete si implantul de endo de pe rect (cu infiltrate in proportie de 70%). Dupa operatie, am stat in menopauza 9 luni de zile, dar au reaparut durerile specifice, iar trompele au ramas infundate. Medicul mi-a zis sa trec pe anticonceptionale si sa strang bani pentru alta fertilizare in vitro (inainte de operatie am facut o fertilizare in vitro nereusita). Nu am trecut pe anticonceptionale ci am cautat disperata o solutie, un ajutor, o rezolvare si am gasit o carte de dieta in endometrioza, apoi am inceput sa ma schimb in plan spiritual (reintoarcere la Dumnezeu)si mental sa gandesc pozitiv. Surprinzator, am inceput sa ma simt mai bine, sa regreseze durerile si am ramas insarcinata natural, dupa 3 luni de zile (acum sunt in 4 luni jumate de sarcina). In concluzie nu trebuie sa ne lasam invinse de boala ci sa luptam pe plan spiritual, mental si dieta. Sanatate va doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anonim..te rog sa luam legatura...ma intereseaza fff mult etapele pe care le/ai urmat de ai ramas insarcinata cu boala asta.contacteaza/ma te rog ....yanisandrei83@yahoo.com

      Ștergere
    2. Buna,

      Te rog sa imi spui ce carte te-a ajutat?Si eu am fost operata de endometrioza am facut 2 vitro,dar degeaba.

      Ms,Adina
      adina20041981@gmail.com

      Ștergere
    3. Buna Dana,

      si eu sunt interesata de etapele urmate de tine pentru a ramane insarcinata. eu am endo gradul 4, a perforat rectul (50%) si medicii mi-au recomandat operatie cat mai curand. Insa am gasit un apiterapeut din Gorj, pe mana caruia as vrea sa merg pana ajung la operatie.
      Multumesc, Irina, 29 ani.

      Ștergere
    4. Buna Dana,

      si eu sunt ffff interesata de etapele urmate de tine pentru a ramane insarcinata.
      eu am endo gradul 4, a perforat rectul (50%) si medicii mi-au recomandat operatie cat mai curand. Insa am gasit un apiterapeut din Gorj, pe mana caruia as vrea sa merg pana ajung la operatie.

      Multumesc, Irina, 29 ani.

      Ștergere
    5. Buna ziua, daca aveti timp si disponibilitate sa imi spuneti mai multe depre situatia dumneavoastra si solutiile gasite, va las adresa mea. Sunt foarte interesata pentru ca sufar de aceeasi boala. Despre ce carte este vorba? georgiana.2010.georgiana@gmail.com Multumesc anticipat!!!

      Ștergere
    6. Buna ziua, imi puteti scrie cum se numeste cartea referitor la dieta in endometrioza, si ce altceva ati mai facut pana ati ramas insarcinata. Multesc mult: wcamelia@yahoo.com

      Ștergere
    7. Mai fetelor dar mesajul din materialul care tocmai l ati citit chiar nu va spus nimic!!? Întreb si eu de curiozitate.

      Ștergere
    8. Mai fetelor dar mesajul din materialul care tocmai l ati citit chiar nu va spus nimic!!? Întreb si eu de curiozitate. Sau n ati inteles nimic. Sa scris cu lux de amanunt pt Dumnezeu.

      Ștergere
  4. De ce endometrioza este considerata o "cenusareasa a bolilor ginecologice"? Este o boala foarte periculoasa si dureroasa, eu am ajuns sa am dureri groaznice 30 de zile din 30, am ajuns efectiv sa zac la pat...Toate implantele de endometrioza functioneaza la fiecare ciclu ca si niste microutere, sangerand pe organele unde se depun. Mie mi-i se pare foarte periculos si dureros si nu inteleg de ce nu se iau masuri, de ce doctorii depisteaza greu boala?

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragă...anonim...(ai un avantaj: îmi cunoști numele, dar eu pe al tău, nu)
    Tocmai pentru că boala se depistează atât de greu din cauza nepăsării medicilor, am numit-o „cenusareasa a bolilor ginecologice”. Pentru a detecta și diagnostica o endometrioză, îți trebuie ceva mai mult decât dorința de a prescrie medicamente sau de a tăia cu orice preț, cum fac (din păcate) mulți medici.
    Endometrioza apare la femeile care au uitat să fie femei, și care au preluat pe umerii lor toate problemele oricui se plânge. Să ne înțelegem. A te simți femeie nu are nici o legătură cu îngrijirea fizică, ci cu manifestarea în viața de zi cu zi. Toate pacientele pe care le-am tratat de endometrioză erau drăguțe, finuțe, dar munceau de dimineața și până seara, atât la serviciu, cât și în familie, uitând cu desăvârșire chestia cu delegarea responsabilităților.
    O seară faină, dr. Edith Kadar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma numesc Paula Manzur, fata mea are endometrioza, 2 operatii, una laparoscopca si una ffff grea, extirpandu-i ovarele, acum a facut o tomografie si se regasesc alte focare de endometrioza, plus un chist pe vezica de 4 cm. Sunt distrusa si ea la fel, nu stiu incotro sa o iau si ce sa mai fac.

      Ștergere
    2. ma numesc Paula Manzur, fata mea are endometrioza, 2 operatii, una laparoscopica si cealalta taietura, fff grea cu extirparea ovarelor, acum dupa o investigatie dorita de ea, se pare ca au aparut noi focare cu endometrioza si un chist de 4 cm pe vezica, urmeaza o investigatie grea si dureroasa. nu mai stiu ce sa fac si incotro sa o apuc. se rupe in sufletul in mine pentru ea.

      Ștergere
  6. Ma numesc Dana si am 33 de ani. Aveti dreptate draga doamna doctor, eu chiar am preluat pe umerii mei problemele grave de sanatate ale mamei mele, inca de cand eram foarte mica si acum traiesc cu ele in suflet, zi de zi.

    RăspundețiȘtergere
  7. buna seara...ma numesc simona si am 32 de ani...mama mea a vut endometrioza si sa operat in anul 2003 ...e posibil sa fac si eu boala sau e ereditara?va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Servus Simona!
      Dacă citești cu atenție cele scrise, vei vedea că nu boala însăși se moștenește, ci traumele emoționale pe care le-a avut mama. Dacă eu, ca mamă, am avut o viață în care am muncit ca un bărbat, neavând vreun ajutor de la masculul familiei, fiica mea va crește crezând că așa trebuie să fie o femeie : să aibă alături un bărbat care nu face nimic, și care o și desființează ca femeie, o devalorizează, și o face să-și închisteze feminitatea, și să nu o lase să se manifeste. Dacă fiica nu este așa, este independentă și își ia de la viață ce vrea ea, și nu ce vor părinții, ea nu va mai face boala.
      Așa că, draga mea, răspunsul corect este : depinde numai de tine dacă vei face. Boala nu se moștenește automat. Se moștenește comportamentul.
      Sfat : fii tu ceea ce ai fi vrut să fie mama.
      O zi frumoasă!

      Ștergere
    2. Doamne-ajuta, cu acest mesaj mi-ati identificat exact mama. Bunica a ales sa fie singura ca sa isi creasca copilul. Ambele aveau uter retrovers, iar mama a avut fibrom.
      A trecut mult timp de la aceste mesaje si nu stiu daca mai monitorizeaza cineva raspunsurile.. am fost diagnosticata acum 8 ani si de vreo 2 ani am "înțepături" ciudate în rect, col, vagin si vulvă chiar. Declaratiile unora cum ca le-a perforat rectul, m-au speriat. Am o situatie complications, dar am decis sa caut o solutie si sa vreau sa ma vindec. Pruetena mea din Romania imi tot trimitea filmulete, emisiuni, linkuri si este a 2a oara cand imi trimite acest forum. In ciuda afirmatiilor unora, inteleg in sfarsit perfect ce spuneti. Avem nevoie de medici "holistici", nu cred in orientalisme, gen chakre, dar de cand am devenit Ortodoxa practicanta viata mea s-a schimbat in bine, apoi m-am maritat cu cine nu trebuie, un tip care ma manipula si am inteles ca ma purtam ca mama. Acum am un sot care ma intretine si ma intelege, insa ceva din mine nu vrea sa-l impovareze" cu cautarea unui tratament in România (straining ma ignora car timp nu am cetatenia, si nu cred ca se va schimba atitudinea dupa ce o voi avea.) Problema este insa ca nu am un venit al meu, iar sotul e legat de meleagurile Natalie si nu stiu cum sa-i cer ajutorul financial. In 2014, 2015 si 2016 am facut cate o operatie laparoscopica (prima a fost normala, datorita chistului de 9cm!). Mi-a fost teama de menopauza si nu am urmat sfaturile medicilor ref la anticonceptionalele cu progesteron sau steriletului Mirena (imi cauza depresie, oricum). De vreo 3 ani iau Gynecomed, care ajuta cu durerea, insa tot de atunci am simptome de cistită interstițială, usturimi, SII/ IBS, si destul de des niste senzatii de "înțepături" cumplite, ca de cuțit. Abia acum am inteles, dupa 8 ani de la diagnostic, cat este de serioasa boala. Am incercat un tratament IVF in 2017, unde ni s-a spus ca singura sansa este donarea de ovule, apoi am renuntat. Am 44 ani si inca nu sunt pregatita sa renunt la ideea maternitatii, desi, dupa cele citite aici ma multumesc sa consider o binecuvantare faptul ca mai am organe intregi si inca mai funcționează, slava Domnului. Este multa autodistrugere in "balta genetică" a familiei mele si din pacate mereu am revenit la practici auto-distructive. In ultimul an am luat si vreo 25kg in plus si am devenit destul de sedentara.. nu stiu daca mai are rost sa sper ca voi avea copiii mei, dar macar vreau sa fiu sanatoasa, poate adopt. Diagnosticele initiale au fost chist ovarian, endometrioza, ovar polichistic, sindromul inflamatoriu pelvin, apoi hydrosalpinx. Am facut ecografie in Sept. 2022 si mi s-a spus ca totul arata normal, cu exceptia a 2 mici chisturi unde se aflau trompele (care au fost scoase). Ma apropii de menopauza, neavand ciclu decat de 2 ori anul acesta (insa multe sangerari neregulate, intre). Nu as vrea sa fac si histeroscopie.. am renuntat la tigari si alcool, dar nu pot renunta la ceai negru (am nevoie de energizant). De cate ori mananc excesiv sau consum carne, sângerez, astfel ca incerc de 8 ani o dieta bazata pe peste, lactate si ouă. Mai nou am observat ca postul ajuta si ca poate ar trebui sa devin vegană, dar nu pot renunta la lactate si oua, ceea ce sper sa fie OK. Ati mai avea alte recomandari? M-am simtit f bine anul trecut fara ceai negru, totusi, m-am energizat cu mişcarea si limonadele naturale. Inca mai cred in minuni, dar am incetat sa ma mai rog toata ziua (spun rugaciuni scurte). Sotul meu isi vrea copiii inapoi din sistemul social si nu ma simt in stare sa lucrez full-time pt asta, din fericire nici el nu asteapta asta. Mai am sanse sa redevin sanatoasa sau si mai mult, sa fiu mamă? (Un aspect important e ca mama nu m-a dorit, apoi m-a ajutat sa avortez pt ca nu isi dorea sa creasca nepoți. Mi-a luat multi ani sa o iert pe ea si pe partenerul de atunci si stiu ca pocăința va fi mereu necesară, dar as vrea sa ma pot ierta deplin si pe mine insami.) Va multumesc. Alma Tănase (Dala)

      Ștergere
  8. buna seara!ma bucur mult ca am aflat lucruri noi despre aceasta boala
    am 32 de ani si 2 copii nascuti prin cezariana .dupa cea dea doua cezariana
    au aparut dureri pe cicatricea cezarienei se simtea la palpare o formatiune.dupa mai multe examinari a mai multori medici ,care aveau cu totii pareri diferite am ajuns intr-o sectie de chirurgie si mi s-a extirpat formatiunea de fapt mi s-a spus ca erau doua si erau foarte tari
    au fost date la anatomo-patologic si contineau celule endometriale
    .au trecut 11 luni de atunci iar in urma cu 3 luni durerile au reaparut.nu stiu ce sa fac
    menstruatia e abundenta si se prelungeste ,exista cheaguri,iar ultimele zile ceva maro tot sub forma de cheaguri.in total 10 zile
    daca ma puteti ajuta as vrea sa ma vedeti.ma numesc alina
    sunt perfect deacord cu relatia cu Dumnezeu pt mine este prioritatea si deasemenea cu alimentatia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Alina,
      te rog să îmi ierți întârzierea cu care îți răspund, însă consultațiile și „munca” de mămică mi-a cam ocupat tot timpul.
      Să-ți trăiască puiuții, și să te bucuri de ei.
      Uite tratamentul pe care ți-l propun, cu efect foarte bune pentru simptomatologia pe care ai descris-o:
      -Gemoderivat de coacăz negru - este un antiinflamator extraordinar, prednisonul natural, fără a avea, însă, efectele secundare ale cortizonului (2 x 2 ml pe zi, dimineața și seara, în ceai)- recomand produsele de la PlantExtrakt sau Dacia Plant
      -Gemoderivat de zmeur - reglează axul hipotalamo-hipofizar, adică locul de comandă și de reglare a nivelului hormonal în organism, fără a avea efectele secundare ale hormonilor (2 x 2 ml pe zi, dimineața și seara, în ceai)-recomand produsele de la PlantExtrakt sau Dacia Plant
      -Evening Primrose Oil (ulei de primula sau luminița de seară) 2 x 1 gelule /zi - de la Rotta Natura
      -Coenzima Q10 de la Dacia Plant - 1 tabletă/zi, dimineața
      -Ceai de coada calului - 750 ml/zi, adică 3 căni pe zi.
      Tratamentul se face așa cum ți-am spus timp de 3 luni. Dacă menstruația este abundentă, te rog să mai iei și Normoflux de la Fares, 2 x 1 capsule pe zi, dim și seara, 10 zile din prima zi a menstruației, împreună cu Mena Q7 de la PlantExtrakt - 1 capsulă/zi, dimineața, 10 zile pe lună, de asemenea.(în paralel cu cele scrise mai sus)

      În paralel, te rog să te gândești bine și să analizezi cu maximă obiectivitate ce anume îți face feminitatea să „plângă”, ce o împiedică să se manifeste? E ceva din viața ta, un lucru, o persoană, care te face să uiți că ești femeie cu nevoi, și care îți amplifică dorința de a asigura confortul tuturor cu excepția ta? Ceva care te împiedică să-ți ceri dreptul tău la tandrețe și iubirea care ți se cuvin?

      Sper că ți-am fost de folos. Aștept vești de la tine.
      Primele modificări le vei observa după primul ciclu menstrual.

      Ștergere
  9. ma numesc alina am 32 de ani.am doi copii nascuti prin cezariana.dupa cea de-a doua operatie au aparut dureri.a urmat o interventie chirurgicala prin care s-a extirpat formatiunea .a disparut durea pt cateva luni dar acum a reaparut .menstruatia este abundenta ,durerea mare,cheaguri.dureaza 10 zile cu pauza de 2 zile spre sf .la sf are o culoare maro si to ceva asemanator cu cheagurile.v-as ruga daca a-ti putea sa ma indrumati,chiar sa ma vedeti.sunt perfect deacord cu relatia cu Dumnezeu e prioritarasi cu alimentatia.

    RăspundețiȘtergere
  10. In ce fel e boala neiubirii? Ceea ce ati scris suna ca si cum femeia e vinovata de propria boala, de parca ea ar vrea sa fie bolnava. Consider ca este iresponsabil sa aruncati vina bolii pe femeile bolnave si pe aiureli religioase, energii christice si chakre yoga, care nu au nici o legatura una cu alta! Daca va semnati Dr.Edith Kadar, avem niste pretentii. Ce medic spune asemenea aiureli? Cand ati facut facultatea de medicina? In Evul Mediu la facultatea energiei Christice si a chakrei Swadisthana? Nici nu este de mirare ca romanii nu mai au incredere in medici... Maine o sa auzim de la un medic roman ca de fapt cancerul de san e vina femeii si ca ea a refuzat energia sfantului Petru si chakra Anahata!
    Dar daca sunteti un medic, va rog sa fiti si un om responsabil si sa scrieti chestii care nu pot fi intepretate intr-un mod opus realitatii de catre omul de rand, care nu are cultura medicala a unui om din Vest, care nu are habar de chakre si care nu are alte informatii decat primitivismele din biblie si ce asculta la biserica si carciuma. Inchipuiti-va ca un om de la tara citeste ce ati scris si vine acasa si isi bate nevasta pentru ca ea e de vina ca s-a imbolnavit, ca e vina ei ca nu poate sa ii faca copii, ca nu e in legatura cu Christos, deci el va trage concluzia ca femeia "umbla cu Satana" si alte aiureli de genul asta... Si asta pentru ca a citit undeva ceea ce ati scris dv. Taranii de azi nu sunt foarte indemanatici cu tehnologia, dar ei cunosc acolo in sat pe cineva care se pricepe, si cand cauta informatii despre boli, apare si textul dv. pe google. Eu in locul dv. as fi mai atent sa nu creez un val de violenta domestica asupra femeilor bolnave. Sper sa postati niste explicatii mai logice si mai responsabile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este tot ce ați înțeles din tot ce am scris? Cam puțin și foarte superficial. Cred că puteți mai mult, după felul în care scrieți. Vă mulțumesc mult că îmi puneți în cârcă posibilitatea de a influența atât de multe vieți. Eu credeam că oamenii sunt responsabili pentru ceea ce aleg să facă în viața lor, și nu mă aștept ca cele scrise de mine să fie aplicate. Dar, dvs. îmi spuneți altceva. De unde și până unde ați tras concluzia și ați făcut legătura cu Satana? Asta e în capul dvs., vă garantez că nu în al meu. Oau! Sunteți exemplul tipic de om care nu știe și nu poate să iasă în evidență decât jignindu-i pe cei din jur, cei care, aparent, gândesc așa cum ar fi vrut ei să gândească, dar îi oprește neputința. Sau impotența. Hm...ce ți-e și cu sinonimele astea! Mulțumesc că ați exemplificat extraordinar tipologia pacientului cu probleme viitoare (sau poate actuale) de prostată. Tot ce ați spus este emanația minții dvs, și nu a mea. Vă garantez.
      Este fascinant să văd cum un om care mă învinuiește de ceva, aplică exact aceeași metodă, a neiubirii, în cele scrise.
      Dragă domnule, fiind blogul meu, postez ce mă duce pe mine mintea și observația clinică. Nu vă place, sunt atâtea bloguri de săpat și de împroșcat cu noroi. Nu v-a pus nimeni să citiți. Este liberul arbitru. Astea sunt explicațiile mai logice și mai responsabile pe care le dau.
      Acum, dacă nu vă supărați, luați-l înapoi pe satana, și plecați, ca adevărați tovarăși ce sunteți, înspre locurile calde de unde aparțineți.
      O zi foarte frumoasă și călduroasă vă doresc!

      Ștergere
    2. destul de slabut raspunsul ptr domnul de mai sus. pot adauga doar: slava Domnului ca nu asa stau treburile, cum le descrieti aici. altfel ati fi si dvs in pericol de endo..
      vero

      Ștergere
    3. Dragă Vero, mi-au plăcut întotdeauna oamenii care au avut ceva de comentat la ceea ce fac și cum fac, și care îmi dau de înțeles că ar face altfel. Felicitări! Pe mine atât m-a dus capul, experiența și bunul simț. În paranteză fie spus, de obicei oamenii ca și tine atât fac în viața lor : le spun altora că nu e bine ce fac, fără să li se ceară părerea, în timp ce în viața lor e debandadă totală. De obicei vor să aranjeze în viața altora ceea ce nu pot face în viața lor. Sunt convinsă că nu este cazul tău, și că experiența practică îndelungată ți-au arătat rezultatele care să te facă să afirmi, fără echivoc,că ceea ce spun nu e adevărata „treabă”. Și pentru că, după cum zici, nu așa stau lucrurile, te rog să-mi dai adresa blogului sau site-ului tău deoarece doresc să îți cunosc părerea despre cum anume „stau treburile” legate de endometrioză, ca nu cumva să ajung și eu să „fiu în pericol de endo”.
      Este foarte interesant că nu subiectul în sine al materialului te-a făcut să scrii, ci ca răspuns la răspunsul unui masculin rătăcit în meandrele problemelor femeiești. Interesant!
      Să ai o viață frumoasă Vero, dar pentru asta îți sugerez să-ți rezolvi problema cu masculul din viața ta care ți-a declanșat nevoia de răspuns acum, și nu la mine pe blog.
      Aștept adresa site-ului unde pot citi despre experiența ta practică, cu bolnavii.

      Ștergere
    4. Articolele publicate pe acest site si toata experienta impartasita aici, gratuit, de catre doamna doctor Edith, sunt atat de valoroase incat nici nu va puteti da seama. Ne ajuta sa ne intelegem mai bine organismul nostru si modul in care functioneaza (fizic, mental si spiritual), ce putem face pentru a trai mai bine si mai sanatos. Si DA, pot schimba vieti si pot salva vieti, indiferent de sex, religie si banii din portofel. Suntem responsabili de propria noastra sanatate si a copiilor nostri, iar daca primim o informatie pe care nu o credem, la momentul respectiv, ca fiind adevarata, nu inseamna ca nu e adevarata. Doar ca n-am ajuns la nivelul respectiv de intelegere. Fiti curiosi, receptivi si deschisi ... viata inseamna mai mult decat ceea ce vedem.

      Ștergere
  11. buna.ma numesc Mariana Haisan si sufar de endometrioza .am fost operata la Giulesti dar durerile inca mai persista .cred ca e intinsa si pe colon si pe rect ca asa simt.dati mi un sfat cu naturiste cu ceva .va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun găsit, doamna Mariana. Puțin mai sus am postat acest răspuns pentru Alina, atât cu produsele naturiste care am văzut că au avut efect, cât și cu doze. În caz de dureri, vă sugerez să luați SALIDOL, de la firma Farmaclass (ce conține scoarța de salcie, sau aspirina naturală, harpagophyt și boswellia) cu efect antiinflamator și foarte bun în combaterea durerilor. În rest, tot ce e scris acolo e valabil.
      Doamne ajută!

      Ștergere
  12. Buna ziua
    Ma numesc Alina si am 34 de ani.De aproximativ un an incerc sa raman gravida si inca nu am reusit. Mi-am facut toate analize(sotul inca nu si-a facut spermograma)care au iesit OK, dar in luna februarie cand am fost la control mi s-a spus ca am 2 chisturi endometriozice mai mici pe ovarul stang, iat in luna iulie aveam deja si pe dreptul(destul de mari de aprox.5 cm). Atunci ginecologul mi-a spus ca nu sunt de operat, dar in octombrie acesta a fost`singurul tratament`.Nu am vrut sa aud de operatie si de atunci urmez un tratament naturist, pe baza de gemoderivate(la indicatia medicului)dar pana acum nu a aparut nici o modificare.
    Citind mai multe articole pe net referitoare la endonetrioza(nu mai auzisem de acest termen), mi s-a parut ca nu ma incadrez aici, eu neavand dureri mari la ciclu.Diagnosticul de chisturi endometriozice s-a facut datorita persistarii chisturilor si marirea lor intr-un timp atat de scurt.La urmatorul control mi-am propus sa merg la alt medic, fara ca acesta sa stie de problemele mele si sa vad ce diagnostic imi va pune.
    Tin sa precizez ca sunt constienta de problemele mele emotionale(locuiesc cu mama sotului meu cu care deseori am divergente)si pentru moment situatia nu se poate schimba.
    Va multumesc si astept un sfat din partea dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Alina,
      am să încep cu sfârșitul celor spuse de tine. Ba da, poți schimba situația, schimbând felul în care percepi stresul, persoana și conflictul.
      Știu, e ușor să vorbesc din exterior, dar majoritatea avem situații în viață pe care nu le putem schimba, decât percepția asupra lor.
      Dacă ai citit cele scrise în material, chisturile endometriale reprezintă o...închistare, la propriu a femininului nostru, o luare în considerare a spuselor și acțiunilor altora că nu suntem suficient de bune pentru a ne îndeplini menirea esențială pentru care am fost create : aceea de a procrea!!!
      Atenție, însă!
      Aici procrearea nu se referă la conceperea de copii, ci la a menține legătura cu cineva foarte apropiat, pe care subconștientul îl consideră ca pe copilul propriu, sau a concepe și a păstra proiecte considerate copii de suflet, etc.

      Deci, endometrioza reflectă un „atac” direct la femeia care face, muncește, crează, îngrijește. Nu este o „murdărire” de natură sexuală, pentru că asta se reflectă în problemele de col uterin.

      La ce îmi descrii nu este endometrioză, sunt niște chisturi ovariene, ele fiind legate de conflicte de pierdere a unor persoane dragi sau animale, pe care le-ai considerat copiii tăi, în sufletul tău.

      Ca tratament recomand ce am mai scris și în alte răspunsuri :

      -Gemoderivat de coacăz negru - este un antiinflamator extraordinar, prednisonul natural, fără a avea, însă, efectele secundare ale cortizonului (2 x 2 ml pe zi, dimineața și seara, în ceai)- recomand produsele de la PlantExtrakt sau Dacia Plant
      -Gemoderivat de zmeur - reglează axul hipotalamo-hipofizar, adică locul de comandă și de reglare a nivelului hormonal în organism, fără a avea efectele secundare ale hormonilor (2 x 2 ml pe zi, dimineața și seara, în ceai)-recomand produsele de la PlantExtrakt sau Dacia Plant
      -Evening Primrose Oil (ulei de primula sau luminița de seară) 2 x 1 gelule /zi - de la Rotta Natura
      -Coenzima Q10 de la Dacia Plant - 1 tabletă/zi, dimineața
      -Ceai de coada calului - 750 ml/zi, adică 3 căni pe zi.
      Tratamentul se face așa cum ți-am spus timp de 3 luni. Dacă menstruația este abundentă, te rog să mai iei și Normoflux de la Fares, 2 x 1 capsule pe zi, dim și seara, 10 zile din prima zi a menstruației, împreună cu Mena Q7 de la PlantExtrakt - 1 capsulă/zi, dimineața, 10 zile pe lună, de asemenea.(în paralel cu cele scrise mai sus.
      Dacă ciclul e normal, nu iei Normoflux, ci din a doua lună de tratament descris începi să iei Ginseng și Brânca Ursului de la Fares, 2 tablete pe zi, una dimineața și una la prânz, timp de 2 luni.

      În paralel, te rog să te gândești bine și să analizezi cu maximă obiectivitate ce anume îți face feminitatea să „plângă”, ce o împiedică să se manifeste? De ce o lași pe soacra ta să influențeze sufletul și mintea ta? Ce o face mai puternică decât dorința ta de a lupta și de a pune piciorul în prag? De ce ea are voie să-ți spună ce și cum să facă, iar tu nu mai știi să faci asta? Ce a făcut ca vocea sufletului tău să fie mai slabă decât urletele celorlalți?

      Aștept vești.
      Doamne ajută!

      Ștergere
  13. Buna ziua. Mihaela este numele meu si am 29 de ani. Am fost operata a doua oara de endometrioza grad IV in luna martie 2012 iar endometrioza era raspandita peste tot in cavitatea abdominala. Doctorii nu au reusit sa curate tot si am ramas cu intestinul lipit de uter si cu focare de endometrioza in cavitatea abdominala. Dupa operatie, am stat in menopauza 6 luni de zile. Mi s-a recomandat FIV ca ultima sansa de a obtine o sarcina. N-am vrut sa apelez la FIV pentru ca mi-a fost frica sa nu se agraveze boala de la injectiile de stimulare. Am inceput o dieta si am luat 3 luni tratamentul naturist dar nu am reusit sa obtin sarcina pe cale naturala pentru ca rezerva mea ovariana este extrem de redusa (0,3).
    Va rog tare mult sa ma ajutati si sa imi recomandati si mie un tratament. Tratamentul care l-am urmat nu il mai pot continua pentru ca era doar pentru 3 luni pe an. Imi doresc tare mult sa tin endometrioza sub control sis a obtin o sarcina pe cale naturala.

    Va multumesc anticipat si va doresc mult success in activitatea dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua. Mihaela este numele meu si am 29 de ani. Am fost operata a doua oara de endometrioza grad IV in luna martie 2012 iar endometrioza era raspandita peste tot in cavitatea abdominala. Doctorii nu au reusit sa curate tot si am ramas cu intestinul lipit de uter si cu focare de endometrioza in cavitatea abdominala. Dupa operatie, am stat in menopauza 6 luni de zile. Mi s-a recomandat FIV ca ultima sansa de a obtine o sarcina. N-am vrut sa apelez la FIV pentru ca mi-a fost frica sa nu se agraveze boala de la injectiile de stimulare. Am inceput o dieta si am luat 3 luni tratamentul naturist dar nu am reusit sa obtin sarcina pe cale naturala pentru ca rezerva mea ovariana este extrem de redusa (0,3).
    Va rog tare mult sa ma ajutati si sa imi recomandati si mie un tratament. Tratamentul care l-am urmat nu il mai pot continua pentru ca era doar pentru 3 luni pe an. Imi doresc tare mult sa tin endometrioza sub control sis a obtin o sarcina pe cale naturala.

    Va multumesc anticipat si va doresc mult success in activitatea dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua doamna doctor, va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un sfat. Sunt insarcinata in cinci luni jumatate, dar am racit la vezica ( de 2 zile am o jena constanta la vezica si intepaturi din cand in cand, plus senzatie mai pronuntata de urinare). Voi merge la medicul meu, dar as vrea sa va intreb daca imi puteti recomanda un tratament naturist care se poate lua in sarcina. Va multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua doamna doctor, revin din nou, mi-a iesit la analize ca nu am infectie ci numeroase sedimente de oxalati de calciu la vezica. Asa ca daca puteti sa-mi recomandati ceva tratament naturist( am cinci luni jumate de sarcina). Va multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Dana,
      tratamentul de orice natură pentru graviduțe e un pic problematic. Nu pentru că ar provoca avort sau naștere prematură, ci pentru că dacă aceste accidente se întâmplă (Doamne ferește!), nu se poate demonstra că altceva și nu plantele recomandate au produs catastrofa.

      În această situație evită, te rog, coada șoricelului în doze mari, deoarece poate provoca contracții.

      Pentru ce ai tu îți recomand CYSTONE, de la firma Himalaya, produs pe bază de plante ayurvedice, iar doza e de 1 tabletă pe zi, timp de 2 săptămâni. Îți trimit și o mică descriere pentru a citi despre efecte și compoziție. Vei vedea că scrie de administrarea cu precauție la gravide, dar la toate produsele scrie la fel, pentru motivele descrise mai sus.

      http://www.naturalifeshop.ro/Cystone-Antilitiziatic-si-antiseptic-herbomineral

      În schimb, aș insista pe rezolvarea cauzelor subtile, energetice și emoționale care duc la formarea cristalelor de oxalați.
      Acestea reprezintă frici vechi, „pietrificate”, reprezentând conflicte legate de teritorialitate : „nu am un loc al meu” , „nu sunt lăsată să am un loc al meu”, „nu sunt lăsată să mă desfășor în cuibul meu așa cum cred eu...” , „dacă nu pot să arăt că sunt capabilă să...?” , etc.
      Verifică-te cu toată seriozitatea, și încearcă să elimini aceste reziduuri de frici. În fond, vei fi mămică în curând, și ceea ce duci tu în burtică nu poate face oricine din jurul tău. Plus că dacă vor rămâne frici, le vei transmite puiuțului tău.

      Multă baftă, și multă bucurie îți doresc!

      Ștergere
  17. Va multumesc din suflet pentru raspuns, sfaturile dumneavoastra sunt foarte asemanatoare cu cele ale mamei mele si sper sa puteti ajuta cat mai multe fete. Multumesc si doamne ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua
    Sunt Diana,am 27 de ani si o fetita sanatoasa de 1 an si 7 luni,dar mami are niste probleme de 3 luni.Am citit despre endometrioza si inclin sa cred ca am aceasta boala.Simptomele au aparut la menstruatia din luna noiembrie cand am avut dureri mai mari decat de obicei si mi-a curs putin sange.In decembrie durerile au fost mai mari,insuportabile chiar,balonari,diaree si decat cateva picaturi de sange.Acum sunt la menstruatie.Vineri de dimineata au inceput durerile si abia vineri noapte si sangele care azi nu mai curge deloc si pe mine tot ma mai doare si tot balonata sunt.Despre piciore nu mai vorbesc sunt numai inghetate.Sunt 26 grade in camera imi e cald dar imi e si frig in acelasi timp pentru ca am picioarele foarte reci.
    Miercuri merg la doctor dar as vrea sa stiu si parerea dumneavoastra.Astept raspuns.Va multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Diana,
      simptomele pe care mi le descrii nu prea îmi par a fi de endometrioză. La endometrioză semnele se instalează în ani, pe nesimțite, și nu brusc. Mai degrabă aș bănui un chist ovarian, mai ales că mi-ai descris și problemele de circulație periferică și starea de frig. Oricum, este clar și o inflamație în zonă. Ai avut probleme de scaun? dar subfebrilități spre seară, adică 37 cu ceva? Indiferent ce ar fi se tratează fără probleme.
      Te rog doar să revii miercuri seara după ce ai fost la ecografie.
      Părerea mea este că nu e endometrioză.
      Aștept vești.

      Ștergere
  19. buna ziua , ma numesc antonia , am 30 de ani si de aproximativ un an incerc sa fac un copil insa nu reusesc sa raman insarcinata. sotul si-a facut spermograma ,care i-a iesit ok iar eu mi-am facut toate analizele , inclusiv dozarile hormonale , care sunt deasemenea in regula. prolactina a iesit usor marita dar am fost la endocrinolog si m-a asigurat ca nu este patologica valoarea ei. am ovulatie in fiecare luna confirmata de teste de ovulatie si in luna august 2012 mi-am facut si o hsg la care a iesit proba coth pozitiva insa numai pe dreapta ,salpinga stanga fiind nepermeabila. atunci medicul respectiv a zis ca singura problema care se vede ar fi niste imagini lacunare minuscule pe fundul cavitatii uterine sugestive pt polipi endometriali. sa fie endometrioza oare si asta sa fie cauza pt care nu reusesc sa raman insarcinata ? si totusi , pe partea dreapta trompa e ok ! mentionez ca nu am niciun fel de simptomatologie care sa ma duca cu gandul la endometrioza ! dvs ce parere aveti ??

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua, Ma numesc Nicoleta , am 27 de ani si in 2010 am fost operata laparoscopic de endometrioza ( un chist endometriozic de 6 cm ). Pana sa descopar de ce sufeream defapt mi s-au dat o gramada de diagnostice si tratamente gresite: pietre la rinichi, nerv care apasa pe vezica , anexita...etc. Simptomele care le aveam atunci erau foarte ciudate pentru mine cat si pentru numerosii medici care m-au consultat : dureri de spate si arsuri pe spate pana la umeri, presiune mare pe vezica si intestine, durere cand ma asezam pe sezut, urinare dificila, dureri in pelvis, senzatia in pelvis de lichid care se scurge...
    Nici acum nu imi pot explica de ce avea toate acele simptome de la acel chist.
    Dupa operatie am inceput sa iau anticonceptionale ca si tratament...si iau si in ziua de astazi.
    Am in gand sa raman insarcinata in viitorul apropiat, dar mai este un lucru care ma supara si cred ca are legatura cu endometrioza: se intampla sa ma trezesc noaptea cu presiune in vezica si senzatia de durere ca trebuie sa urinez,urinez , apoi adorm si dimineata sunt trezita de aceeasi durere in pelvis si in timp ce urinez trebuie sa apas pe pelvis ca sa eliberez toata urina....Apoi ramane o durere ca o presiune care dispare treptat.
    Aceste simptome dureaza de obicei o saptamana sau doua apoi dispar si dupa un timp iarasi revin...
    M-am tot gandit sa nu fie influentate de ceea ce mananc sau de perioadele de stres...( nu e vorba de infectii urinare).
    DE asemenea sunt constienta de problemele care ar fi putut sa imi declanseze aceasta...boala...(Parintii mei au divortat de cand eram mica si niciodata nu am avut o relatie buna (de comunicare) cu mama mea desi locuiesc cu ea, iar tatal meu a fost prezent in viata mea doar ca ajutor material nu moral).
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  21. bun gasit ! numele meu este antonia , am 30 de ani si de aproximativ un an impreuna cu sotul meu incercam sa facem un copil. el si-a facut spermograma care i-a iesit ok , eu mi-am facut analize , culturi , dozari hormonale si toate sunt in regula. singura care a avut o valoare peste limita normala a fost prolactina dar am mers la endocrinolog si dupa investigatii m-a asigurat ca nu e o valoare patologica . ovulatia este prezenta luna de luna si in august am facut si o HSG la indrumarea medicului ginecolog , in urma careia a iesit proba coth pozitiva , insa, medicul respectiv mi-a spus ca doar salpinga dreapta este permeabila iar pe cea stanga nu o vede ; cavitatea uterina cu umplere omogena , de dimensiuni normale iar pe fundul ei mici imagini lacunare sugestive pentru polipi endometriali. eu nu am niciun fel de simptomatologie care sa ma duca cu gandul la endometrioza , nu am facut nicio intrerupere de sarcina vreodata , nu mi s-a deschis caitatea peritoneala vreodata si nici nu am suferit de nicio afectiune fie ea fizica sau psihica. medicul ginecolog imi spune sa mai astept si nu-si explica motivul pentru care nu pot ramane insarcinata .dvs ce parere aveti ? sa fie vorba , oare , de endometrioza ?

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna seara! Ma numesc Carmen. Am 47 de ani. Am fost diagnosticata cu endometrioza de 5 ani, dar probabil boala e mult mai veche.Punctele de endometrioza sunt raspandite la intrarea in vagin cu extindere spre vagin. Nu am tinut tratament.Nu am copii, nu am facut avorturi. Nu am probleme deosebite:uneori constipatie, senzatie de frig, sufocare (eu le-am pus pe seama hipotiroidiei autoimune pe care o tratez homeopat), ciclul e regulat, fara dureri. Mi s-a propus sa ma operez. Credeti ca ar fi oportuna o interventie chirugicala?
    Mai degraba as opta pentru un tratament naturist si as merge pe calea indicata de dvs., adica energetic , emotional si prin credinta.
    Ce mi-ati putea recomanda?
    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu am folosit produse de la EDERA.ro absorbante si biluta magica , credetima ca dau rezultate in cele mai grave probleme ginecologice.daca sunteti interesate vizualizati la produse cu anioni si health image.Sunt persoane care s-au tratat de febron ,chisturi sau femei care au ramas insarcinate.

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua, Ma numesc Nicoleta , am 27 de ani si in 2010 am fost operata laparoscopic de endometrioza ( un chist endometriozic de 6 cm ). Pana sa descopar de ce sufeream defapt mi s-au dat o gramada de diagnostice si tratamente gresite: pietre la rinichi, nerv care apasa pe vezica , anexita...etc. Simptomele care le aveam atunci erau foarte ciudate pentru mine cat si pentru numerosii medici care m-au consultat : dureri de spate si arsuri pe spate pana la umeri, presiune mare pe vezica si intestine, durere cand ma asezam pe sezut, urinare dificila, dureri in pelvis, senzatia in pelvis de lichid care se scurge...
    Nici acum nu imi pot explica de ce avea toate acele simptome de la acel chist.
    Dupa operatie am inceput sa iau anticonceptionale ca si tratament...si iau si in ziua de astazi.
    Am in gand sa raman insarcinata in viitorul apropiat, dar mai este un lucru care ma supara si cred ca are legatura cu endometrioza: se intampla sa ma trezesc noaptea cu presiune in vezica si senzatia de durere ca trebuie sa urinez,urinez , apoi adorm si dimineata sunt trezita de aceeasi durere in pelvis si in timp ce urinez trebuie sa apas pe pelvis ca sa eliberez toata urina....Apoi ramane o durere ca o presiune care dispare treptat.
    Aceste simptome dureaza de obicei o saptamana sau doua apoi dispar si dupa un timp iarasi revin...
    M-am tot gandit sa nu fie influentate de ceea ce mananc sau de perioadele de stres...( nu e vorba de infectii urinare).
    DE asemenea sunt constienta de problemele care ar fi putut sa imi declanseze aceasta...boala...(Parintii mei au divortat de cand eram mica si niciodata nu am avut o relatie buna (de comunicare) cu mama mea desi locuiesc cu ea, iar tatal meu a fost prezent in viata mea doar ca ajutor material nu moral).
    Sunt bune remediile care le-ati dat mai sus pentru problemele mele de sanatate?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  25. Dna doctor aveti mare dreptate cand spuneti despre chisturi si despre endometrioza ca este o rezultatul unei traume psihice.nu va pot povesti acum problemele mele dar as vrea sa va intreb ce sa fac cu un chist pe care il am pe ovarul stang de marimea 60 mm si endometru de 6 mm. tin sa va spun ca eu am 48 de ani dar am intrat la menopauza de la 43 de ani. se pare ca endometrul se ingroasa ca si cand eu as avea in continuare menstruatie sub stimul de estrogeni. va rog mult sa imi dati un sfat pentru ca medicii la care am fost toti au aceiasi parere ca ar trebui sa ma operez sa mi scoata chistul sau chiar ovarele.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  26. Stimata Dna doctor mi-a facut deosebita placere sa citesc acest articol . Numele meu este Diana , 23 de ani , desi nu sufar de endometrioza am citit cu mare interes acest articol . Va scriu acest mesaj pentru a va incuraja in munca pe care o depuneti in incercarea de-a vindeca femei bolnave fizic cat si spiritual .

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna ziua doamna doctor, va rog tare mult sa ma ajutati cu un sfat. Dupa 2 interventii chirurgicale de endometrioza si 6 luni de menopauza mi-a aparut iar alt chist, desi tin dieta pentru endometrioza. Doamna doctor care m-a consultat mi-a dat sa iau, la alegere, 2 tipuri de progesteron, Duphaston sau Arefam. As dori sa va intreb care din cele doua tipuri de progesteron este mai eficient in cazul meu, avand in vedere stadiul avansat al bolii, sau daca imi puteti recomanda dumneavoastra ceva mai bun. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna ziua.
    Ma numesc Angela, am 40 de ani si sufar de acesta boala cumplita de mult timp. Cu ajutorul lui Dumnezeu si prin FIV am reusit sa am un copil superb, care acum are 9 ani. Din pacate ,sarcina nu vindeca aceasta boala, doar ajuta la stagnarea ei . In prezent ma simt foarte rau, cred ca boala a ajuns si la intestin si plaman, sunt tot timpul foarte obosita si ma simt neputincioasa in fata acestei boli. Am incercat si operatii laparoscopice si inducerea menopauzei fortate cu Dipherelin, dar degeaba. Singura arma care-mi ramane in lupta cu aceasta boala este dieta despre care am citit cate ceva pe internet, dar nu am gasit niciunde o carte in acest sens pe care s-o descarc.
    De aceea, v-as ruga D-na doctor , daca aveti cunostinta de unde s-ar putea procura aceste carti sa ne ajutati. De asemenea, orice informatie referitoare la vindecarea prin terapii alternative ne-ar fi de mare ajutor.
    Va multumesc anticipat si va felicit pentru initiativa si curajul de aborda aceasta boala din alta perspectiva . Poate ca e momentul ca si medicina clasica sa caute cauzele acestei boli dincolo de coordonatele fizice.

    Sanatate si numai bine va doresc !

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna ziua doamna doctor, as avea o mare rugaminte la dumneavoastra, am endometrioza grad IV cu implante pe intestin si uretera daca puteti sa-mi recomandati un progestativ de buna calitate, fara efecte secundare prea mari, mentionez ca acest tratament va trebui sa-l iau continuu pana la menopauza mea naturala. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna ziua . Am descoperit in decembrie acest articol si am inceput sa iau tratamentul enumerat mai sus de dumneavoastra .
    Eu am fost diagnosticata cu endometrioza in 2009 in urma unei operatii pentru un chist de 7 cm . Ma straduiam de ceva timp sa raman insarcinata si nu se intampla.
    Dupa o luna de tratament testul are 2 liniute . Va multumesc din suflet , cred cu tarie ca fara acest tratament si fara sfaturile dumneavoastra nu as fi reusit . Abia m-am intors de la doctor unde s-a confirmat sarcina , imi era tare frica ca o sa fie ceva in neregula , dar totul e bine , 5 saptamani si o zi . Mi-a propus ca primul lucru care il fac dupa consult e sa intru sa scriu experienta mea si sa va multumesc.Poate marturia mea ajuta si alte femei sa aiba incredere si sa incerce sa faca o schimbare.
    M-am regasit foarte tare in descrierea femeilor care se imbolnavesc de endometrioza , mereu trec peste ce imi doresc sau ce simt ca sa ii multumesc pe cei din jur . Am incercat sa schimb asta , cred ca asta a ajutat foarte mult pe langa tratament.In plus nu am mai baut cafea aproape deloc pe perioada tratamentului, am evitat pe cat posibil mancarea nesanatoasa ,sper sa reusesc sa fac un stil de viata din asta .
    Am oprit tratamentul cand a iesit primul test pozitiv, pe toate prospectele spunea ca in sarcina trebuie consultat un medic inainte de administrare ....si nu am vrut sa risc.
    Mai am in continuare chisturi endometriozice care , conform celor spuse de doctor , o sa puna oarecum probleme in sarcina dar sa speram ca totul va fi bine.
    O intrebare : sfaturile sunt numai pentru bolnavele de endometrioza sau pentru orice femeie care nu poate avea un copil ? Cunosc din pacate cateva ...
    Multumesc mult inca o data si multa sanatate va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea,
      îți mulțumesc din suflet pentru veștile pe care mi le-ai dat. Asemenea raze de soare sunt extraordinare pentru mine, în contextul muncii pe care o fac. Atitudinea ta este cea caracteristică învingătorilor, marilor câștigători ai sorții. Ai luat taurul de coarne, și ai hotărât că niciun tratament în care crezi nu e de ignorat. Încrederea ta în tine, adică credința ta, te-au adus la rezultatele pe care ni le-ai împărtășit cu atâta dărnicie și bucurie. îți mulțumesc încă o dată, și îmi permit să te sfătuiesc să nu lași niciun moment să se strecoare îndoiala în sufletul tău, cum că lucrurile nu ar fi în regulă. În fond și la urma urmei ai primit un mare cadou! Tocmai de aceea, nu uita să mulțumești zilnic lui Dumnezeu, și nu uita să o rogi pe Maica Sfântă să aibă grijă de tine și de puiul tău, indiferent de religia ta.
      Ca să-ți răspund la întrebare, sfaturile sunt valabile pentru orice femeie cu probleme de infertilitate.
      În afara traumelor care duc la endometrioză, mai sunt și situațiile în care o femeie are grijă de prea mulți aparținători, ca și cum ar fi copiii proprii. Am avut paciente care își tratau părinții, soțul, șefii, subalternii, vecinii, etc. ca pe copilul propriu. Și atunci, pragmaticul subconștient are informația că deja sunt destui copii în îngrijire, la ce ar mai trebui și alții. Deci, la ce bun o nouă concepere? Și se blochează programul de „însărcinare”.
      Mulțumesc, te felicit și te rog să mă ții la curent.

      Ștergere
    2. Am revenit , am 32 de saptamani acum . Am avut pana in momentul asta cea mai lipsita de probleme si usoara sarcina .Nici un fel de greata , nici dureri , nici oboseala , copilul e sanatos si vioi. Abia astept sa il tin in brate.

      E cu adevarat o perioada minunata , nu doar fiindca creste o viata noua in burtica , ceva de neegalat. Pur si simplu cred ca e o binecuvantare pt o femeie cu endometrioza . Dupa toate durerile si chinurile prin care se poate trece de la boala asta perioada de sarcina vine ca o pauza , boala nu mai avanseaza si probabil si celulele alea care sunt aiurea mor nemaifiind hranite.

      Nu va dati batute , cu rabdare si incredere se poate , daca aveti puterea sa suportati durerile de la boala asta cu siguranta aveti putere sa luati si taurul de coarne sa luptati contra ei.

      Ștergere
  31. Buna ziua.
    Sunt Mina, am 38 de ani si as dori sa stiu parerea dvs despre simtomele mele.
    Am fost acum la un consult ginecologic, dupa ce in luna ian. am avut 2 cicluri , a doua a urmat dupa 20 zile, cu sanii mariti cu 10--12 zile inainte de ciclu si f sensibili si acum dupa menstruatie( care acum a venit la 27de zile) si cu senzatii dureroase in zona pelvina ca si cum as fi racita in zona respectiva.
    ( acum cu un an am avut niste episoade de dureri sfasietoare la defecatie in timpul ciclului. la ecografia abdominala s-a vazut uter neomogen difuz si 1-2 chisturi ovariene inte 1-2 cm, dar n-a fost la consultatie , si in noiembrie am avut 2 menstruatii la 21 de zile)
    acum s-a descoperit o formatiune tumorala retouterala septata 71/72 cm, si analiza de CA125 este de 48. Doctorita a recomandat operatie pt a decide daca este numai endometrioza sau cancer ovarian.
    am refuzat operatia, doresc sa fac tratament adecvat naturist si cautind cauzele subtile ale endometriozei am gasit articolul Dvs, care mi-a oferit informatii esentiale , pentru care va multumesc mult,
    M-am regasit in mult din simptomele enumerate , inchistare, incapacitate de a iubi, inpietrire sufleteasca, cu deprecierea si desconsideratia mea ca femeie, facuta de mine insumi, penru ca nu reusec depasesc, sa accept, si sa iert o despartire dureroasa deja de un an.
    va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna ziua!
    Ma numesc Cristiana, am 34 de ani si in cautarile mele pe internet pentru a intelege mai bine ce inseamna endometrioza am gasit si articolul dumneavoastra.
    In primul rand dna. doctor dati-mi voie sa va felicit pentru acest blog si pentru iubirea dumneavoastra de oameni ce reiese din fiecare vorba buna pe care le-o adresati si fiecare sfat pe care il dati.
    Din punct de vedere al problemelor de sanatate si in special al cauzelor m-am regasit foarte bine in cele scrise in articol.
    Mentionez ca am fost diagnosticata cu endometrioza, dar in acelasi stil superficial de care spuneati, am 3 chisturi cu diametre de 4 respectiv 5 cm, continut imprecis si perete gros (dupa cum se specifica in raportul dr.). Durerile menstruale in fiecare luna sunt cumplite, insuportabile, nu trec decat cu Indometacin, pastile pe care daca nu le iau lesin de durere, am mainile si picioarele reci in permanenta, desi eu trec de la stari de cald la frisoane in acele momente. Saptamana urmatoare mi-am facut programare la un control mai amanuntit atat din punct de vedere endocrinologic cat si ginecologic deoarece doctorul mi-a vorbit de operatie si sincera sa fiu imi este cam teama. Ce sfat imi puteti da dna. doctor, ce imi recomandati? Sa incep tratamentul naturist recomandat de dumneavoastra cu gemoderivat de coacaz negru si zmeur?
    Va multumesc mult de tot! Sanatate si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua!

    Stimata doamna doctor, am avut placuta surpriza sa gasesc o astfel de abordare/intelegere/tratament al unei afectiuni de catre un medic!
    Ma numesc Veronica, am 37 de ani, am o fetita minunata de 4 anisori, conceputa cu multa iubire. Nu am avut niciodata probleme in sfera asta, sarcina a aparut din mometul in care am dorit-o, a decurs fara probleme, la fel si nasterea.
    Chiar azi am fost la controlul ginecologic periodic, unde am avut surpiza sa aflu si sa vad (medicul mi-a arata) doua puncte de endometrioza pe col (zic surpriza, pentru ca nu ma asteptam la niciun fel de problema), pe care medicul deja le-a cautrizat.
    Acum, citind articolul dumneavoastra, nu mai sunt surprinsa deloc ca au aparut, pentru ca recunosc in vitata/atitudinea mea fata de diverse aspecte ale vietii, multe dintre problemele considerate drept cauze... si situatia asta mi-a fost semnalata subtil, de ceva timp, chiar de propriul corp, fara a putea vorbi, neaparat, de simptome propriu-zise. Consider ca un factor important este si decizia mea - luata de vreo jumatate de an - de a nu mai face un copil (desi sufletul meu ar spune altceva) (recunosc aici egoismul si frica sa nua aiba copilul probleme, avand in vedere varsta mea).
    Acum sper doar sa reusesc sa inving temeri de tot felul si sa lupt pentru sanatatea mea.
    O sa urmaresc, in continuare, cu interes, activitatea pe blogul dumneavoastra. Desigur, mi-ar folosi sfaturile dumneavoastra pentru un tratament individualizat.
    Cu multe multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna ziua!

    Stimata doamna doctor, am avut placuta surpriza sa gasesc o astfel de abordare/intelegere/tratament al unei afectiuni de catre un medic!
    Ma numesc Veronica, am 37 de ani, am o fetita minunata de 4 anisori, conceputa cu multa iubire. Nu am avut niciodata probleme in sfera asta, sarcina a aparut din mometul in care am dorit-o, a decurs fara probleme, la fel si nasterea.
    Chiar azi am fost la controlul ginecologic periodic, unde am avut surpiza sa aflu si sa vad (medicul mi-a arata) doua puncte de endometrioza pe col (zic surpriza, pentru ca nu ma asteptam la niciun fel de problema), pe care medicul deja le-a cautrizat.
    Acum, citind articolul dumneavoastra, nu mai sunt surprinsa deloc ca au aparut, pentru ca recunosc in vitata/atitudinea mea fata de diverse aspecte ale vietii, multe dintre problemele considerate drept cauze... si situatia asta mi-a fost semnalata subtil, de ceva timp, chiar de propriul corp, fara a putea vorbi, neaparat, de simptome propriu-zise. Consider ca un factor important este si decizia mea - luata de vreo jumatate de an - de a nu mai face un copil (desi sufletul meu ar spune altceva) (recunosc aici egoismul si frica sa nua aiba copilul probleme, avand in vedere varsta mea).
    Acum sper doar sa reusesc sa inving temeri de tot felul si sa lupt pentru sanatatea mea.
    O sa urmaresc, in continuare, cu interes, activitatea pe blogul dumneavoastra. Desigur, mi-ar folosi sfaturile dumneavoastra pentru un tratament individualizat.
    Cu multe multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna ziua doamna doctor. Ma numesc Gina, Scriu aceste randuri in speranta ca voi gasi de la dumneavoastra ajutorul de care am nevoie. De 8 ani incerc sa raman insarcinta dar nu reusesc, ovulatie, trompe ,si spermograma sunt bune . M-a chinuit de ani buni o forma de psoriazis care acum aproape ca a disparut si cred ca asta este o problema a mea( imunologica). Citind randurile dumneavoastra am zis sa incerc sa iau si eu cele recomandate mai sus, extract de zmeur, extract de coacaz negru si coenzima Q10. Dupa o zi de la inceperea lor am inceput sa am usoare mancarimi pe piele, practic o alergie , zmeur si coacaz am mai folosit, sa fie oare de la Q10 pe care il iau pentru prima data? Ce imi puteti recomanda si pentru cat timp?va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  36. buna.atacuri de panica,anxietate si depresie...cum se pot trata?

    RăspundețiȘtergere
  37. Elena Pop

    Buna ziua.Ma numesc Elena.In data de 7 martie 2013 am fost diagnosticata cu endomerioza,in urma unei ecografii endovaginale.Grosimea endometrului este de 11 mm si a dus la formarea unui chis ovarian stang de 6/5 cm.D-l doctor mi-a prescris zoladex timp de 3 luni (o injectie pe luna)dupa care urmeaza sa ma prezint pentru un nou consult.Ati putea sa-mi recomandati unele remedii naturiste? Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna ziua. Ma numesc Maria si ma recunosc in tabloul schitat de dumneavoastra in articol. As vrea sa vorbesc cu dumneavoastra. Cum puteti fi gasita? Am facut anul trecut o laparoscopie, tocmai pentru a confirma diagnosticul de endometrioza pelvina. S-au gasit insulite mici de tesut si povestea nu s-a oprit aici pentru ca am mari dureri de burta, in fiecare secunda, naucitoare si care, din nefericire imi afecteaza viata de familie, calmul. Am un copil minunat, de 2 anisori, un sot bun, iar eu , incet, incet, ma transform dinpricina durerii. Cum va pot gasi? Oricum, va felicit pentru articolul empatic si cuprinzator. Sperand sa am ocazia de a dialoga cu dumneavoastra, chiar si pe mail, va doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna seara,
    Stimata Doamna Doctor. Am citit cu deosebit interes postarile despre endometrioza si mi se pare foarte interesanta abordarea holistica a acestei afectiuni. Intrebarea mea este: cum se poate diagnostica aceasta boala? Va intreb, deoarece : nu raman insarcinata, analizele sunt bune, recunosc unele din simptome personale ca fiind asemanatoare celor de la endometrioza(dureri f mari la ciclu inca de la varsta de 14 ani) balonari la ciclu, o formatiune inghinala care devine dureroasa in preajma perioadei menstruale( si care a fost suspectata la un mom dat ca fiind endometrioza) etc. Astept cu interes raspunsul dvs (ailed)

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna ziua.
    Intamplator am dat de blogul dumneavoastra si ma bucur tare mult ca v-am gasit. Ma regasesc in descrierea dvs in ceea ce priveste motivele care pot duce la endometrioza. Intradevar viata de zi cu zi, trairile, toate adunate la un loc duc de multe ori la boli si suferinti. De 4 ani incerc sa raman insarcinata dar...inca nu s-a intamplat sa ma bucur de darul de a fi mama. Si ...cine stie daca vreodata mi se va implini acesta dorinta.
    De mica am crescut cu frica de D-zeu, cu respectul fata de parinti si cei din jur. Tot ce mi-am dorit de la viata m-am rugat la Dzeu si mi s-a implinit, scoala, faculate, servici, sot. Dar...ceva s-a intamplat, desi nu am vrut sa recunosc nici fata de mine insemi, in sufletul meu, in viata mea dupa casatorie. M-am simtit mult timp neimplinita din acest aspect, al vietii de familie, nu m-am simtit inteleasa, iubita, respectata pe cat mi-as fi dorit. Cu toate acestea mi-am dorit un copil, si eu si sotul meu. Dar dupa un an de incercari, mi s-a zis ca am ENDOMETRIOZA. M-am operat in 2010, laparoscopic si s-a intervnit si chirurgical caci a fost mai grav de cat s-a asteptat doctorul. Era Endometrioza de gradul 3. Au reaparut chisturile endometriozice intr-un timp destul de scurt. Am urmat tot felul de tratamente la recomandarea a multor doctori. Dupa alte investigatii mi s-a depistat ca si trompele sunt impermeabile si mi s-a recomandat FIV. Am facut si pasul acesta, am recurs la fertilizare care a avut acelasi rezultat negativ. Pe cat de obosita si neimpinita sunt de la atatea incercari esuate, atea drumuri, atatia bani cheltuiti, atatea doctori, totusi...ceva parca s-a intamplat, ceva s-a schimbat cu starea mea sufleteasca. Desi in continuare nu ma pot bucura de darul de a fi mama, ma simt linistita, parca am scapat de o povara. Mi-am dat seama in tot acest timp ca iubirea nu trebue neaparat exprimata in cuvinte ci in fapte, iar faptul ca sotul meu a fost si este in continuare alaturi de mine ma face sa ma simt bine, ma face sa imi dau seama ca am gresit in tot acel timp cand am crezut in sinea mea ca poate nu el este omul potrivit, cand m-am simtit neinteleasa,neiubita. Poate Dzeu a vrut sa-mi dea o "lectie" sau sa-mi deschida mintea, sa vad realitatea si sa ma pot bucura de ea. Nu stiu ce se va mai intampla, dar simt dupa mult timp ca ma pot bucura de viata si de ceea ce mi-a dat Dzeu pana in prezent. Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea, dar...tind sa cred ca intradevar, in cazul meu aparitia Endometriozei a fost cauzata de starea mea.

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna seara ma numesc Mioara am 36 de ani locuiesc in Germania. dupa multe cautari am dat peste blogul dumneavoastra si ma bucur ca v-am gasit este o binecuvantare pentru mine. As vrea sa va spun necazul meu am fot operata de endometrioza de 6 ori din anul 2004 pana in 2008 dupa care am facut un tratament cu injectii Enandone timp de 6 luni sa nu am menstruatie si a fost o perioada ok.Eu si sotul meu suntem casatoriti din 2000 si ne dorim foarte mult sa avem un copilas am incercat tot ce este posibil homeopatie ,ceaiuri ,trei icsi negative, am pierdut doua sarcini una in 2009 si una in 2010. Actual au revenit durerile de burtica ovaru stang este umflat si am menstruaatie abundenta nu stiu daca este endometrioza ,dar as vrea doamna Dr.sa ne ajutai sa avem un copilas. cu ajutorul dumneavoastra si cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa avem si noi parte de bucuria de a fi parinti. Cu mult respect Mioara. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna ziua dna doctor Edith Kadar.Ma numesc Ioana, am 34 ani si mi s-a descoperit recent un chist ovarian si un chist endometriozic de 6 cm si am mereu o senzatie de frig.Doctorii mi-au recomandat operatia dar eu nu vreau. Am o relatie cu un barbat mai mare decat mine. Il iubesc mult si sunt foarte atasata de el,chiar dependenta emotional de el.Uneori ma simt ignorata si nebagata in seama. Mentionez ca,cu tatal meu nu am o relatie foarte buna.Vreau sa il pun pe Dumnezeu pe primul loc si sa am mai multa incredere in mine. Intrebarea este cum reusesc sa fac asta? Cu respect,Ioana.

    RăspundețiȘtergere
  43. Bună seara! Ma numesc Adina și as vrea sa va impartasesc cate ceva din experienta mea. In urma cu aprope 2 ani de zile, in urma histerosalpingografiei efectuate, s-a constatat ca am trompele infundate, spunandu-mi-se ca nu pot avea copii decat prin FIV, intrucat trompele sunt pietrificate. De asemenea, la un control ginecologic pe care l-am facut in Cluj, s-a descoperit ca am chisturi nabooth pe uter, fapt care m-a determinat sa ma operez, iar in urma operatiei, acestea au fost extirpate.
    De asemenea, tin sa precizez ca doar acuma am auzit de endometrioza, nu stiu daca are vreo legatura cu mine, dar sigur mi-a dat de gandit.
    Am dorit sa ma adresez dmv. deoarece mi-ati dat de gandit, am simtit ca ati putut depasi limita aceea pe care o poate percepe omul, cea care imbina trecerea de la starea naturala, fireasca la cea spirituala, cea care ne da puterea sa ne regasim, pe care toti ne-o dorim, dupa care toti oftam și pe care nu toti o regasim.
    Tin sa precizez ca ma regasesc in tot ceea ce povestiti dmv., mai mult, cred ca in noi sta toata puterea de-a merge mai departe, dar, doar cu ajutorului Tatalui ceresc. Putem sa ne vindecam, trebuie doar sa vrem si sa facem in asa fel incat sa ne fie bine.
    Nu stiu daca e gresit, dar eu sper sa se intample o minune si in cazul meu. Cred, pentru ca doar cei care cred se pot mantui, vindeca si scapa de toate relele. Daca nu as avea credinta nu as fi nimic.Doar aceste virtuti mi-au mai ramas, credinta, dragostea și nadejdea.
    Nu neg faptul ca undeva in interiorul meu ar putea exista un blocaj nedescoperit, sau pe care nu doresc sa-l accept, dar am credinta.
    Astept raspunsul dmv. cu mare interes, iar daca ma puteti ajuta cu niste remedii, de orice fel, va rog sa nu ezitati sa-mi scrieti.
    In final, tin sa va multumesc pt. raspunsurile pe care ni le-ati oferit noua, publicului larg.
    Cu recunostinta, Adina.

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna dimineata numele meu este Miruna, am citit postarea dvs si cauzele unei astfel de afectiuni mi se potrivesc perfect, m-am lovit de un spirit critic acerb si in familie si inafara care mi-a afectat grav increderea in mine, pacea si echilibrul interior, am nascut o fetita acum un an si 4 luni care este sufletul meu si de luni bune cam de la inceputul anului 2013 am simtit dureri mari in partea inferioara a abdomenului in zona ovarelor si inafara ciclului cam in permanenta, m-am tot gandit ca va trece dar nu a trecut, am luat echinaceea si nimic...am fost la mediculmeu ginecolog cu care am nascut fetita m-a examinat: s-a descoperit ovarul stang cu aspect micropolichistic si cel drept cu un folicul de 22,5 mm, uter normal la ecografie si la papanocolau - frotiu de tip inflamator, cand i-am mentionat medicului durerea mea constanta mi-a spus ca ar putea fi endometrioza, ce am uitat sa mentionez este ca am si o secretie usor galbuie, uneori vascoasa. Ar putea fi endometrioza? Ce imi puteti spune?Nu as vrea sa ajung la operatie... as putea sa incerc in aceste conditii tratamentul naturist prescris de dvs? Va rog frumos sa imi raspundeti, eu imi doresc mult inca un copil....

    RăspundețiȘtergere
  45. Multumesc din suflet mult stimata doamna dr.Edith Kadar!Nici nu am cuvinte despre tot ceia ce ne invatati si aveti perfecta dreptate!As dori sa va impartasesc si eu din problemele mele de viata!Va rog din suflet sa-mi lasati o adresa doar a dumneavoastra sa va pot trimite o poveste dureroasa,povestea vietii mele!Va rog sa nu o expuneti pe facebook sau daca o faceti sa fie anonim.Eu personal nu am probleme,dar nu doresc sa fiu subiect de discutie,sau de compatimire!Nu stiu cum as putea legatura cu dumneavoastra chiar si telefonic,dar sa va pot lasa datele mele in particular!Ma gasiti pe facebook la Ecaterina Cati Multumesc din suflet!Sa va ajute bunul Dumnezeu sa reusiti a aduce cat mai multe femei la realitate!Multumesc din suflet si va sunt profund recunoscatoare!

    RăspundețiȘtergere
  46. nici nu stiu cum sa incep......
    Am 39 ani ,am histeretomie totala (tumora trofoblastica de situs placentar) de la 32 ani,aztazi am facut un control ginecologic si am aflat ca pe langa o anexita am si endometrioza (un chist pe ovarul stang)Nu am copii,nici nu ma mai gandesc la acest lucru,imi doresc sa fiu sanatoasa.In ultima perioada am tot fost pe la medici .Nu stiu daca are legatura cu endometrioza dar ma doare ori spatele ,ori burta,rinichi,pancreasu,stomacul,sunt costipata mai mereu....
    Imi doresc din suflet un raspuns de la dv.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  47. Am endometrioza intr-un stadiu sa ii spunem ok acum, insa in 2012 simptomele au fost ff suparatoare. Nu vreau sa va suparati pe mine, insa nu mi se pare corect modul in care abordati problema. Endometrioza este o boala genetica, un fel de mostenire de familie pe care o poti controla prin dieta, rugaciune, tratamente naturiste. Nu cred ca este boala neiubirii si a neimpliniri de sine ( sunt pe un grup pe Facebook dedicat endometriozei si majoritatea femeilor de acolo au joburi ok si parteneri f ok, care au acceptat chiar ca acele femei nu au putut face copii)

    eu cred ca e pur si simplu un destin, care te poate face mai bun sau mai rau, te poate apropia de Dumnezeu sau nu.

    cheia cred ca e informarea: sa iei simptomele pe care le ai, sa cauti remedii naturiste, medici informati (si aici ma refer si la naturopati sau acupunctura) si sa tii o dieta stricta.

    Numai bine!

    Marina

    RăspundețiȘtergere
  48. sunt Ana din Bucuresti si am fost la un chiuretaj biopsic pe 8 martie 2013 pt ca aveam niste polipi in uter pe care mi i a extirpat dna dr.
    dar dupa 4 luni de ciclu normal vad ca dereglarile de ciclu au reaparut.FARA DURERI DAR CU CHEAGURI MARI.ultimul ciclu a durat 11 zile si l am oprit cu fitometadion si duphaston una pe zi.astept urmatorul ciclu dupa intreruperea duphastonului.

    RăspundețiȘtergere
  49. ma numesc madalina,am 30 de ani si am fost operata anul trecut in septembrie de endometrioza.dupa operatie m/i s/a spus ca trompele imi sunt ok dar pe partea stanga nu a putut intervenii laparoscopic fiindu/mi lipit intestinul prin aderente de endometrioza de ovar si trompa.am fost la menopauza sapte luni dupa care asteptam minunea sa raman insarcinata dar nimik pana acuma....copilaria mea a fost un dezastru emotional din cauza divortului parintilor mei...insa nu mi/am dat seama nici un minut ca acest fapt imi poate aduce boala in organism,,,,doamna doctor imi puteti spune va rog ce ar trebuii sa fac sa fiu mai puternica mai optimista si sa inving boala si....cel mai mare vis al meu sa devina realitate???sa fiu mama....

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna ziua! Numele meu este Ana si ma confrunt cu acceasi problema a endometriozei. Am 29 de ani, nu am copii dar imi doresc si de doi ani incerc sa scap de christuri. In 2011 am fost operata laparoscopic, aveam chisturi pe ambele ovare dar din pacate, la o luna dupa interventie mi-a reaparut pe parte stanga. In prezent s-au format iarasi pe ambele ovare. Vreau sa stiu ce tratament as putea urma, pentru ca nu stiu ce sa mai fac. Majoritatea medicilor ginecologi recomanda operatia, dar am incercat cat de mult s-o evit totusi.
    Multumesc si sper sa imi raspundeti atunci cand aveti putin timp la dispozitie.

    RăspundețiȘtergere
  51. buna ziua.ma numesc elena si scriu aceste randuri in numele mamei mele care are 47 de ani si e plecata la munca in italia.de ceva vreme se plange de niste vibratii pe abdomen uneori membre si mai nou mictiuni dureroase.la inceput nu le a dat importanta deoarece se intampla foarte rar.dupa un an acestea s au accentuat iar ea se simte din ce in ce mai slabita...cu siguranta a suferit mult in copilarie,si nici casnicia nu a evoluat foarte bine!mentionez ca a adus pe lume trei fete,toate nascute pe cale naturala si din acest motiv prefera sa stranga un ban pentru noi(fiind mama singura)si uita ca sanatatea este esentiala si ca avem nevoie de ea.sper sa reusesc sa o ajut pt ca este totul petru mine.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  52. Am citit articolul dumneavoastra si il gasesc interesant. Ma numesc Daniela, 31 de ani si sufar de endometrioza de gradul 4. Este inutil sa specific ca am dureri groaznice, nu am copii desi imi doresc macar unul cu toata fiinta mea. Nu stiu daca boala asta tine intradevar si de traumele din viata noastra, dar ce-i drept in viata mea traumele nu au lipsit. Cand eram de 10 ani am aflat ca ai mei vroiau sa ma avorteze dar au aflat prea tarziu de sarcina; tata a maltratat toata familia atat cu gesturi cat si cu vorbe (in special linia feminina) toata viata; soacra mea m-a urat din momentul in care m-a cunoscut doar pentru ca nu eram suficient de: bogata, frumoasa, desteapta,etc... E clar ca am ramas cu traume dupa atatia ani in care mi s-a spus ca nu valorez nimic. Dar am incercat sa ripostez. Sa tin piept la toate acuzele. Binenteles ca am pus la inima tot. Incepusem sa iert persoanele ce m-au ranit si sa construiesc o viata pozitiva, echilibrata, sa fiu cine vreau sa fiu si nu cine vor ei sa fiu. Apoi, a venit boala (de fapt ea era acolo de cand m-am nascut, dar atunci i-am dat un nume) si binenteles ca am suferit iar o trauma: cea de a afla ca sunt bolnava pe viata si ca nu pot avea copii - una din componentele importante din schema mea de a ma reconstrui. M-am operat (superficial as spune), am intrat in menopauza (ceea ce nu as mai face sub nici un motiv in lume si nu as racomanda nimanui pentru ca mie mi-a dat corpul peste cap pentru totdeauna cred), am tinut dieta (si desi nu a fost usor pentru ca sunt o gurmanda, chiar m-am simtit bine fizic), am facut un tratament de fertilizare, dar cand sa fiu gata sa se extraga ovulele s-a oprit totul pentru ca s-a descoperit foarte mult lichid in douglas. Apoi, am urmarit prin ecografii evolutia acestui lichid si observand ca tot creste m-am oprit.... si am intrat in depresie.... Dimineata ma trezesc si stau in pat asteptand sa vina moartea sa ma ia. Ma rog (sau sau chiar ma targuiesc: o sarcina fara pretentia de a ma vindeca de boala) lui Dumnezeu sa imi permita sa raman insarcinata cu sotul meu pe cale naturala si in fiecare luna cand vad ciclul ca vine in loc sa ma anunte ca sunt insarcinata, Il jignesc, ma indoiesc de El si de existenta Lui si a tuturor sfintilor, Sunt ironica si cred ca pana si pentru a intra in mila Lui trebuie sa am pile sau sa ma pun bine cu vreun sfant de care se spune ca "face minuni". Apoi, cand ma rog, o fac mai mult la Fecioara Maria - poate din cauza ca e femeie, mama dar si pentru ca o simt mai aproape de mine, caci nu simt demna sa cer ceva Lui in persoana. Bine, nici de ea nu sunt demna dar poate ca e femeie ma incurajeaza oarecum, de parca ea ar fi mama ce nu am avut-o, mangaierea blanda ce nu am avut-o....

    RăspundețiȘtergere
  53. partea 2: In fine, nu am mai tinut dieta pentru ca mi-am spus ca nu are rost. Daca nu pot face copii, daca mor de dureri, macar sa ma bucur de tot ce imi place sa mananc (adica tot ce nu am voie in cazul endometriozei). Mi-e teama sa merg la medic din cauza altor vesti proaste si cum nu ar fi fost suficient am ajuns la concluzia ca toti aveau dreptate: NU SUNT IN STARE DE NIMIC, sau cel putin NU MAI SUNT in stare de nimic. Sunt doar umbra la ceea ce incepusem sa devin si ma uit in oglinda si nu ma gasesc. Nu doar pentru ca m-am ingrasat enorm de mult, dar sufleteste nu mai simt nimic bun, pozitiv, constructiv. Nu reusesc sa inteleg de ce Dumnezeu, karma, universul, sau cine-o fi m-a "strivit" in asa mod, m-a redus la a fi doar o taratoare, mi-a supt orice era bun si inocent in mine. M-am izolat de lume si pe oricine pe care il aud ca intelege prin ce trec, ca uite ca a mai aflat ceva de pe net despre boala mea si vrea sa imi spuna (lucruri ce deja le stiu), ca nu sunt nici prima nici ultima care nu are copii, ca sa ma distrez si copii vor venii de la sine, ca sa ma relaxez si voi ramane insarcinata cand ma astept mai putin, etc.... imi vine sa ii..... AAAAAA........ sa fiu Xena si sa tai capete. Pe zi ce trece imi dau seama ca nu am motive sa mai traiesc, si ca unica solutie e sa ma sinucid. Acum, nu stiu, poate e adevarata povestea cu subconstientul, dar mereu am gasit motive sa nu o fac. Acum nu pot s-o fac pentru ca ma gandesc la durerea ce o voi provoca in inima capcaunilor mei de parinti. Dar adevarul e ca eu NU vreau sa mor, ci vreau sa pot reconstrui viata mea, dar cum o pot face cand nu mai am cu ce? Da, poate subconstientul e virusat de multe dureri si am multe, enorm de multe indoieli daca as deveni mama: voi fi o mama buna? voi sti sa-l protejez de toate relele din lume? cum va creste in societatea asta bolnava? nu o sa am niciodata bani suficienti pentru a-i da tot ce trebuie; ii va fi rusine de parintii sai? etc... dar cred ca tocmai asta inseamna a fi un parinte bun, responsabil. Introducerea mea a fost cam lunga, si am o singura nedumerire: odata ce constientizez toate problemele subconstientului meu, odata ce-mi accept traumele, CUM le pot vindeca? CUM ma pot ajuta? CUM ma pot aduna, reconstrui?

    RăspundețiȘtergere
  54. buna ziua as dorii foarte mult datele de contact al Doamnei dr.Edith Kadar.Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua!
      Vă rog să-mi scrieţi pe adresa de mail ce se află postată la rubrica "Despre mine". V-o mai dau şi eu : vibratiavindecarii@gmail.com. Mulţumesc!

      Ștergere
  55. @Edith Kadar

    Felicitari pentru articol, dar si pentru raspunsurile la comentarii (foarte pertinente).

    Tot ce ati scris dvs. este 100% adevarat, insa e greu de acceptat asa ceva. E greu sa vii inapoi... sa faci o analiza la rece, sa recunosti singur cauzele/efectele curente si sa accepti ca tot ce se intampla in viata ta se intampla datorita faptului ca TU ai atras prin gandirea ta si actiunile tale anterioare aceste probleme. Ai facut un compromis, la modul constient sau inconstient. Faptul ca ai si tu o vina, ca ai acceptat ceva ce te-a incarcat pe termen lung cu o energie negativa iar apoi nu ai avut puterea necesara sa te eliberezi creeaza un sentiment de negare.

    Doar tangential, oarecum in mod contrar cu ce spune autorul articolului, eu nu cred ca suntem pe lumea asta sa procreem (chiar si la modul descris intr-un raspuns mai sus, cred ca e destul de corect descris si chiar exista aceste optiuni) ci personal consider ca suntem pe acest Pamant 'sa experimentam'... permanent sa incercam sa evoluam spiritual iar intr-un final sa intram in contact direct cu alte entitati mai evoluate spiritual/fizic decat noi. La un moment dat cu totii vom reusi, totusi cei ce nu reusesc vor reveni pe acest Pamant mereu pana vor acumula cunostiintele/trairile necesare pentru ca sa se desprinda si sa evolueze.

    Deci va rog doar, sa nu va opriti sa-i ajutati pe cei ce sunt in nevoie. Sfaturile din acest articol sunt foarte bune, iar imperecheate cu o vizita la psiholog (chiar si eu am fost , am inteles unde am gresit) vor da cu siguranta cele mai bune rezultate.

    Va doresc multa sanatate, sta in putearea noastra (a tuturor) sa ne insanatosim singuri.

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna ziua, ma numesc Giorgi, am 30 de ani si anul trecut in martie am fost operata de un chist hemoragic de 9cm. In urma acestei interventii chirurgicale am ramas fara anexa stanga ( desi nu se pusese problema de asa ceva inainte sa intru in sala de operatie ). Dupa operatie, am inceput sa iau melleva 35 ( cu prescriptie medicala ). De prin luna iunie anul curent am intrerupt anticonceptionalele pt ca vreau sa raman gravida. Nu s-a intamplat si la ultimul control am aflat cu stupoare ca am un chist endometriozic de 2/3cm pe ovarul care mi-a mai ramas.
    Medicul meu mi-a dat un tratament si a spus ca in cele din urma voi ajunge tot la operatie. E cel mai groaznic lucru care mi se putea intampla. In ziua respectiva am clacat, am cedat nervos, totul era distrus pt mine. Apoi am inceput sa caut tratamente pe net si am dat de acest forum si de sfaturile doamnei doctor. Mi-am mai revenit un pic si de 1 saptamana am inceput sa iau tratamentul natrurist pt chisturi. Tot ce-mi doresc cel mai mult este sa raman gravida. M-ar ajuta fff mult niste sfaturi, niste pareri...
    Astept un raspuns....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Servus Giorgi!
      Primul sfat pe care ţi-l dau este să te linişteşti. Nicio situaţie nu e bătută în cuie. Adică niciun chist nu e de netratat. Ai încredere în ceea ce îţi spun.Trebuie doar să ai încredere în tine, dar mai ales în corpul tău şi în capacitatea lui de a se vindeca.
      În al doilea rând, îţi sugerez să creşti doza de Coenzimă Q10 la 2 tablete pe zi, una dimineaţa, iar cealaltă după amiaza, până la ora 18.
      În al treilea rând, te rog să te gândeşti foarte bine pe cine vrei tu să protejezi ca pe propriul tău copil, şi nu mai acceptă acest lucru. Sau dacă nu a murit (la propriu sau la figurat) cineva pe care îl tratai, în mintea ta, ca pe copilul tău (animal de companie, nepot care a plecat în altă localitate sau ţară, etc). Iar dacă găseşti (sigur trebuie să fie), dă-i drumul să plece şi în mintea ta. Împacă-te cu ideea.
      4.- Vezi dacă nu ai tendinţa de a fi "mama tuturor răniţilor", adică să-i ajuţi pe toţi, şi dacă au nevoie, şi dacă nu. Dorinţa de a-i ajuta pe toţi este percepută de către subconştient (care nu ştie să facă diferenţa între real-imaginar-simbolic) că ai deja suficienţi copii, la ce să mai faci unul? Acum ai nevoie doar de sprijinul tău şi a celor apropiaţi.
      5.-Roagă-te, indiferent de religia ta. Rugăciunea opreşte mentalul, mintea care crează o lume iluzorie, în care noi punem întrebări şi tot noi ne dăm răspunsuri, deşi datele pe care le ştim sunt aceleaşi. Rugăciunea şuntează mentalul şi accede sufletul. Abia "discuţia" cu sufletul îţi poate aduce pace şi alinare. Nu te crampona să citeşti rugăciuni pe care nu le înţelegi şi nu le "simţi" cu sufletul. Vorbeşte cu cuvintele tale, şi vei vedea o schimbare mare.
      5.-Şi nu în ultimul rând, vorbeşte cu ovarul tău, cu organele tale. Corpul uman este compus din miliarde de celule cu inteligenţă şi memorie proprie. Doar acolo se află ADN-ul nostru, programul care are stocat în el amintiri preluate de la părinţii, bunicii, etc. ai noştri.
      Dacă poţi face toate acestea, sunt convinsă că în câteva luni (8-10 luni) îmi vei da o veste bună.Dar nu te grăbi, nu fi nerăbdătoare. Boala a apărut ca urmare a unor conflicte cu mult mai vechi decât câteva luni.
      Ai încredere în tine. Credinţa că nu ai de ce să nu te faci bine. Ştiu că va fi bine.
      Aştept veşti. Doamne ajută!
      Să ai o zi frumoasă!
      dr. Edith Kadar

      Ștergere
    2. Buna ziua d-na doctor, de mult tot incerc sa va scriu si sper ca de data aceasta sa reusesc. Ma numesc Elena, am 34 de ani si am 2 copii de 10 ani, respectiv 2 ani. La inceputul acestui an in urma unor dureri de burta si sangerari intre cicluri m-am prezentat la medic , unde aflu ca am polipi intrauterni. mi-a facut un chiuretaj si atat. Dupa 8 luni ma duc din nou cu aceleasi simptome si din nou imi spune ca am ceva in uter, urmand ca de data aceasta sa-mi faca un fel de operatie cu o camera video ( nu mai stiu cum i-a zis in termeni medicali). Trebuie sa va spun ca in urma ultimei nasteri mi-am legat trompele, lucru pe care acum il regret ( oare sa fie aceasta cauza? ).
      Va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi, va rog frumos!!!!!
      Multumesc!

      Ștergere
  57. buna dimineata.Numele meu este Petru. D-na dr. Edith Kadar, cum as putea sa va intalnesc? sotia mea sufera de aceasta boala, are dureri destul de mari si e si speriata...
    daca sunteti amabila, lasati-mi date de contact va rog pe aceasta adresa de mail: luk_petru@yahoo.com . Va multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  58. Buna ziua, doamna doctor!
    abia am descoperit blogul dvs. si simt ca imi prieste doar cat il citesc. Va felicit pentru disponibilitatea dumneavostra catre noi, cei inca nu stiu unde sa-si caute echilibrul. Indraznesc sa-m prezint situatia mea de sanatate, convinsa fiind de faptul ca voi gasi la dvs.o indrumare. am 42 de ani si de 12 ani starea mea de sanatate se invarte in jurul problemelor ginecologice. In 2000 am facut operatie de miomectomie pt un fibrom de 8-9cm, in ideea de a putea face pe viitor un copil.copil n-am facut si in 2004 am facut alta miomectomie, cu complicatii de aceasta data, din cauza aderentelor. in 2011, histerectomie subtotala, (din nou cu complicatii din cauza aderentelor) si la o luna, iar am fost deschisa pt ca se facuse un chist urias pe ovarul stang (mi-a scos doar chistul si trompa dreapta, conservandu-mi ovarele). anul acesta, pe ovarul stang de aceasta data, un chist seros urias, de vreo 11 cm. s-a redus considerabil asta vara scotandu-mi-se lichidul printr- o punctie. Testele Papa-Nicolau anual si, in ultimul timp, markerele tumorale au iesit bune. eu, insa, simt din nou ceva in neregula cu abdomenul meu, asta dincolo de faptul ca viata mea de dupa histerectomie e altfel, nereusind sa imi gasesc o linie de echilibru din toate punctele de vedere: emotional, fizic, social. sunt o fire puternica ce nu se da batuta oricum, dar ma gasesc deseori in momente in care nu stiu exact ce mi se intampla si nu stiu ce tb sa fac. Daca voi continua astfel starea asta de deriva... ce ma puteti sfatui? va multumesc foarte mult. Sa va dea Dumnezeu sanatate! Monica

    RăspundețiȘtergere
  59. minunat sfat, mi-i se potriveste si mie, multumim!

    RăspundețiȘtergere
  60. buna seara..ma numesc mihaela.in ianuarie am fost diagnostcata cu un chist ovarian de aproape 6cm,am luat utrogestan 5 luni apoi chistul a scazut la 2.35,am mai avut un deces in familie.apoi am mers la alt ginecolog si mi-a zis k am un chist de 2.35 pe ovarul stang si unul de 2.15 pe ovarul drept si k ar fi endometrioame..daca r fi fost enometrioame ar fi scazut cu tratament?mi-a recomandat operatia,dar totusi nu sunt inca convinsa.am facut si riscul de cancer ovarian cea era 43,he4 era 2 si roma tot cu risc scazut.as vrea o parere..singura problema e k ma mai doare la menstruatie ovarul stang tare,daca iau un antiinflamator ma lasa in 20 min si nu mai am nimic...in ultimii 2 ani am avut menstruatie mai putina decat de obcei,acum de 2 luni e ca si inante...as vrea un sfat va rog..multumesc

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna ziua.
    Acum 6 luni am fost diagnosticata cu un chist pe col de un centimetru jumate si mi sa facut o mica incizie dar la control dupa o saptamana a inceput sa se formeze la loc ce ma sfatuiti sa fac credeti ca este vreo problema ca sa umblat la el? Astept raspuns va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  62. o doamne ,ma numesc Carmina si de putin timp am trecut de o operatie de extrauterina sarcina pe trompa dreapta,am ajuns la urgenta cand deja explodase sarcina ,de trei luni am fost operata si de atunci am ramas cu dureri de burta in partea stanga ,durerile nu sunt fff mari tot timpu dar sunt zile cand ma doare fff tare ,la control am fost si doctorita la care umblu a spus ca e tot k si ca cica ar fi durerile din cauza taiturii care e pe mijloc,sunt deja putin disperata ca nu mai imi trece ,iau calmante peste calmante si nu isi mai fac efectu,va rog daca ati trcut prin asa ceva sau credeti ca ar fi vorba de alceva spunetimi ,am citit articolu si e fff interesant ca parca ma regasesc si eu ,cam cu o sapt inainte de menstra imi trec durerile dupa ce imi vine ma iau iara astept raspuns va rog , adresa de meil Carminamocanu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna ziua d-na doctor, ma numesc Lenuta si am 34 de ani. Am doi copii de 10, respectiv 2 ani, ambii nascuti cu cezariana. La inceputul acestui an , avand dureri de burta si sangerari, m-am prezentat la medic , acesta confirmandu-mi ca am polipi intrauterini. mi-a facut un chiuretaj si atat, urmand ca dupa 8 luni sa ma prezint din nou la control si din nou acesta imi spune ca am ceva in uter. Mi-a zis ca trebuie sa facem un fel de operatie, de data aceasta folosindu-se de o camera video. Am uitat sa precizez mai sus ca in urma ultimei cezariene, dintr-o prostie pot spune, mi-am legat trompele ( oare aceasta sa fie cauza? ). Va rog frumos din inima sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
    Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna ziua d-na doctor, ma numesc Elena si am 34 de ani. Am doi copii de 10, respectiv 2 ani, ambii nascuti cu cezariana. La inceputul acestui an, avand dureri de burta si sangerari, m-am prezentat la medic iar acesta mi-a confirmat ca am polipi intrauterini. Mi-a facut un chiuretaj si atat. Dupa 8 luni m-am dus din nou la un control si, si de data aceasta imi spune ca am ceva in uter si ca trebuie sa facem un fel de operatie, de data aceasta folosindu-se de o camera video. Am uitat sa precizez ca in urma celei de-a doua nasteri, dintr-o prostie pot spune, mi-am legat trompele ( oare aceasta sa fie cauza? ).
    Va rog frumos din inima sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
    Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  65. Ema Moroianu
    Buna ziua.
    Ma numesc Ema, am 27 de ani si am fost operata acum 2 sapt de un chist endometriotic mare pe ovarul stang. Am citit articolul dumneavoastra si cred cu tarie ca bolile de acest gen se dezvolta din probleme emotionale netratate sau ignorate constient de noi. Ma recunosc in multe din descrierile articolului si imi doresc foarte mult sa ma vindec, incepand de la suflet.
    As vrea foarte mult sa ma pot trata cu ajutorul dumneavoastra. Cum si unde va pot gasi? Imi imaginez oricum ca sunteti foarte solicitata. Mail-ul meu este ema.moroianu@gmail.com.
    Va multumesc din suflet si va doresc multa bucurie :).

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna ziua, pentru endometrioza , in afara de dieta antiestrogenica, modul de a gandi, ce sfat ati putea sa ne mai dati? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  67. un articol extraordinar.mi-a placut in special completarea foarte concisa !felicitati

    RăspundețiȘtergere
  68. As dori sa intreb daca tratamentul recomandat de dumneavoastra se ia pe tot intervalul menstrual. Am citit despre luminita noptii ca trebuie administrat doar in perioada pana la ovulatie .
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  69. Ce puteti sa spuneti despre polipii cervicali? Se pot vindeca prin terapii alternative?

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna seara d-na doctor. Am si eu un chist de 2 cm pe ovarul stang cu aspect hemoragic. Doctorul zice ca ar fi endometrioza. Problema e ca sunt suspecta si de spondilita anchilozanta datorita durerilor articulare. Imi doresc f mult sa ma vindec si sa-mi schimb si modul negativ de gandire care m-a adus aici. Am 27 de ani. Imi doresc sa raman insarcinata si doresc sa stiu daca tratametul indicat de dvs este indicat pe perioada in care doresc sa ramana insarcinata si daca are contraindicatii in boli autoimune cum e spondilita. Multumesc f mult.

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna seara.Sunt Eliza,am 31 ani.In 2009 am fost operata de un chist de vreo 5 cm pe ovarul drept..la biopsie a iesit chist endometriozic.Mi s-a dat Marvelon.Durerile la ciclu au fost acceptabile.Dar de cateva luni incoace,am niste dureri groaznice la ciclu,care se lasa cu durere in partea dreapta deasupra ovarului,unde e se pare focarul endometriozic..si merg spre mijloc.Tin cateva zile dupa terminarea ciclului.Nu stiu ce sa mai iau : nurofen,supozitor,tin cald.Am mai facut bioenergie,e mai bine.
    Zilele astea cineva mi-a dat sa citesc acest articol.Am inceput sa iau azi : 2/zi -Primula,nu stiu cate caps de Q10 cu catina de la Parapharm sa iau? Se poate pune extract de coacaz si zmeur in acelasi lichid..apa?
    Le intrerup pe toate in timpul ciclului sau doar extractele si ceaiul?
    Dumneavoastra ce imi recomandati?
    Va multumesc.Eliza

    RăspundețiȘtergere
  72. Am primit următorul comentariu, dar am apăsat pe tastă greșită, în loc de publicare. Îl postez eu:

    Ionela Ghita a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "ENDOMETRIOZA (boala neiubirii şi a neîmplinirii ...":

    Buna ziua!
    In urma cu trei luni am descoperit acest site si am decis sa urmez tratamentul indicat de dvs, in pararel cu capsule Vitex si bai de sezut cu ceai de coada soricelului si coada calului. Am 30 de ani si imi doresc foarte mult un bebelus, insa de curand am descoperit un chist endometriozic de 4 cm pe un ovar, un microadenom hipofizar secretant de prolactina si tiroidita autiomuna. Nu stiam ca am aceste probleme pana la un control de rutina in care imi exprimam dorinta de a ramane insarcinata... de aici au inceput toate investigatiile. Dupa mai putin de 2 luni de tratament naturist, fara nici un tratament alopat, am ramas insarcinata, acum am 5 saptamani de sarcina, iar ceea ce este miraculos e faptul ca ovarul cu chistul endometriozic este cel care a ovulat, cel responsabil de sarcina.
    Nu sunt in masura sa dau sfaturi, dar din experienta mea am observat ca psihicul este foarte important, cred ca de acolo pleaca adevarata vindecare.
    Va multumesc foarte mult pentru ajutorul pe care mi l-ati dat. Sunt sigura ca tratamentul si sfaturile dvs m-au ajutat foarte mult.
    As avea o intrebare: tincturile nu le-am mai luat de cand mi s-a confirmat sarcina, insa coenzima Q10 si capsulele de ulei de primrose le pot lua in continare sau ar fi mai indicat sa opresc administrarea? Medicul mi-a indicat sa iau utrogestan pentru sustinerea sarcinii si no-spa (pana la urmatorul consult, peste 2 saptamani)
    Va felicit si va sunt recunoscatoare pentru acest blog!

    RăspundețiȘtergere
  73. Buna ziua,

    In urma cu o luna am fost operata de endometrioza gradul 4 si in prezent sunt sub tratament cu Lupron. M-am regasit in descrierea dvoastra cu privire la aceasta boala, dar din pacate nu sunt in tara si nu stiu ce medicamente naturiste si ce dieta sa tin, ca sa nu imi revina boala aceasta curand. Mi s-a spus ca nu are leac si mai devreme sau mai tarziu voi ajunge iar la cutit. Aveti cumva un exemplu de meniu pentru o zi, cum ar trebui sa arate o masa, ce ar trebui sa mananc si ce suplimente, ceaiuri as putea lua pentru a-mi imbunatati starea de sanatate?
    Va multumesc,
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  74. Buna ziua,
    Numele meu este Catalina Ivanciu si vreau sa va multumesc din tot sufletul dna dr. Edith pentru faptul ca impartasiti cu noi toate cunostintele dv. Cred ca nu intamplator am dat peste blogul acesta in luna ianuarie 2014, dupa ce facusem o ecografie in care medicul a observat crestearea celor doua chisturi endometriozice si aparitia celui de al treilea chist. Am cumparat tot tratamentul recomandat de dv pentru endometrioza si in 15 ianuarie am inceput tratamentul. Totodata am abordat si sfaturile in legatura cu modul de gandire, aprecierea de sine si increderea in faptul ca organismul nostru a fost creat cu o capacitate de autovindecare. Despre alimentatia in cazul acestei afectiuni citisem de aproape un an si am si pus in practica, am eliminat carnea rosie, prajelile si incerc pe cat posibil sa consum alimente bio.
    Azi, 04.03.2014 am fost la medic si am avut o surpriza atat eu cat si medicul, doua dintre chisturi au disparut, mai este unul, iar medicul a apreciat ca fiind un chist simplu, deci nu mai are aspect de endometrioza. Mai am inca o luna si jumatate din acest tratament si am rugamintea sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in continuare, trebuie repetat tratamentul peste o anumita perioada?
    Va multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  75. Buna ziua, ma numesc Alina, am 30 de ani si tocmai astazi am fost operata prin laparoscopie pentru extirparea unui chist dermoid de aproximativ 3 cm. Operatia a decurs bine, insa dupa ce mi-am revenit, doctorul mi-a spus ca in timpul operatiei a descoperit ca mai am si alta boala: endometrioza. Am citit pe internet ca in jur de 50% din femeile cu aceata boala au si probleme de infertilitate, si am intrat in panica, deoarece nu am copii, si imi doresc foarte tare. Doctorul mi-a recomandat anticonceptionale, insa de-abia le lasasem de vreo 4 luni, deoarece am inceput sa iau pastilele de la varsta de 20 de ani, iar acum imi doresc un copil. Daca endometrioza se vindeca cu anticonceptionale, sau ma rog, se amelioreaza, in momentul in care le lasi, se poate agrava din nou, sau poate recidiva? Ce imi recomandati? Va multumes, Alina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Alina, nici nu știu cu ce să încep pentru că m-am luat cu mâinile de cap. Nu pentru ce mi-ai scris, ci pentru ce ți-au spus doctorii. Hai să le luăm pe rând.
      În primul rând, te rog să te liniștești. Endometrioza este o problemă tratabilă ca oricare altă afecțiune. În al doilea rând, te rog să citești încă o dată materialul meu, și te rog să zăbovești mai mult asupra aspectelor emoționale care duc la a ceastă afecțiune, deoarece până nu le detectezi pe acestea și nu le rezolvi, poți să faci cele mai sofisticate tratamente din lume. Totul pornește din creier. El dă comanda organului să producă o anomalie deci, logic, tot de acolo vine și dezlegarea. În al treilea rând, te rog să nu generalizezi și să aplici tot ceea ce citești pe internet; acelea sunt informații, și nu se aplică la toată lumea. A spune că endometrioza face și drege ceva este foarte periculos, deoarece te programezi negativ. Și acum ajungem la partea care mi-a creat dureri de cap. Cine naiba ți-a spus că endometrioza se vindecă sau se ameliorează cu anticoncepționale??? Medicul? E idiot. Faptul că îți prescrie anticoncepționale nu înseamnă că acestea vindecă. De ce nu intri pe google pentru a citi mai multe despre ce conțin și ce fac anticoncepționalele? În primul rând, niciun medicament NU VINDECĂ!!!! Tratează, dar vindecarea o faci TU!!! Anticoncepționalele conțin diferite doze de etinilestradiol, un hormon feminin semisintetic, cu rolul de a bloca ovulația și de a îngroșa endometrul (adică exact cel care are probleme în endometrioză). Pilula, cum i se zice, ”rostește”, cu alte cuvinte corpul femeii, făcându-l să creadă că e însărcinată, blocând astfel eliberarea altor hormoni feminini. Îți atașez un link pentru a citi contraindicațiile etinilestradiolului, și pentru a trage singură concluzii http://medicamente.romedic.ro/etinilestradiol-compr . Uite încă ceva materiale http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~enciclopedie-medicala/9867/afla-adevarul-despre-efectele-negative-ale-anticonceptionalelor.html sau http://www.contraboli.ro/compozitia-hormonala-a-contraceptivelor-orale/ .
      Te rog să concluzionezi singură dacă îți încredințezi viața doctorilor și fricilor, sau preiei frâiele și iei singură hotărâri. Asta e recomandarea mea. Să auzim de bine!

      Ștergere
  76. Doamna doctor, acum cateva luni am fost diagnosticata cu endometrioza si am cautat detalii despre boala pe net. Primul si singurul articol citit a fost cel de pe blogul dumneavoastra si mi-a fost suficient, eu identificandu-ma cu majoritatea cauzelor ce provoaca dezechilibrul organismului ( nu ii voi spune ,,boala,,). Chiar daca dezechilibrul sa manifestat intr-o perioada de regasire si impacare a mea cu mine, trebuia tratat. Doi ginecilogi mi-au sugerat interventia chirurgicala, idee pe care nu o iau de buna chiar din prima. Asa ca am gasit tratamentul propus de dumneavoastra si de o luna il urmez. L-am inceput chiar in prima zi de menstruatie, efectele fiind vizibile aproape imediat ( nu a mai fost asa abundenta si a durat cu 2 zile mai putin, la mine durata fiind de pana la 7 zile ). Acum, dupa aproape o luna de tratament ,,nodulul,, din peretele abdominal nu mai este dureros si simt ca si-a redus dimensiunea. Nu imi sunt afectate de endometrioza ovarele, trompele sau mai stiu eu ce alte organe interne ar putea fi atinse ( eu nefiind de specialitate ). Singura problema ginecologica cu care ma mai confrunt, de vreo 7 - 8 ani, fiind vreo 2 fibroame de dimensiuni mici in peretele uterului, dar sunt curioasa cum vor reactiona si ele la tratamentul propus de dumneavoastra, eu dorind sa imi fie urmarita evolutia si de dr ginecolog, personal cel care mi-a facut si cezariana acum 5 ani, la care inca nu i-am spus de tratament. Cred ca va fi surprins de rezultat.
    In primul rand doream sa va multumesc pentru existenta blogului dumneavoastra si in al doilea rand va rog sa imi dati link catre un articol al dumneavoastra, daca exista, care sa propuna un tratament naturist pentru reglarea ciclului la o domnisoara de 19 ani. Ciclul este total neregulat o data la vreo 2 - 3 luni si cand vine este abundent si foarte dureros.
    Va raman profund recunoscatoare pentru ajutor.
    Cu stima si respect,
    L. VOICHESCU

    RăspundețiȘtergere
  77. Buna seara! Ma numesc Petronela si am 26 de ani. Am fost diagnosticata cu chist endometriozic acum vreo 7-8 luni. In tot acest timp nu am luat niciun tratament iar chistul s-a mentinut la aceeasi marime. Luna aceasta am fost la control iar langa acel chist a mai aparut altul iar domnul doctor a spus ca acesta are aspect de chist normal -cu mici alveole. Mi-a dat sa fac markerul tumoral CA 125 pentru a-mi stabili tratamentul. Valoarea markerului a iesit 63,4 iar valoarea maxima trebuia sa fie pana in 35. Domnul doctor a spus ca singura variant este operatia deoarece tumoarea mea poate fi maligna dar mi-a recomandat sa mai cer o parere si la alt medic. Din ce am citit pe internet o valoare crescuta a markerului poate fi si din cauza endometriozei. In cazul acesta as putea sa iau tratamentul prescris de dumneavoastra in cazul endometriozei? Va multumesc! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  78. BUNA ZIUA,
    VA ROG SA MA AJUTATI CU UN TRATAMENT PENTRU ATACURI DE PANICA SI ANXIETATE,PRECIZEZ CA SUFAR SI DE ENDOMETRIOAZA.
    MULTUMESC ANTICIPAT

    RăspundețiȘtergere
  79. buna ziua.de curand am fost diagnosticata cu endometrioza stadiul 2 pe ovarul stang.dupa parerea a 2 medici trebuie sa ma operez de urgenta,un al3-lea medic mi-a recomandat anticonceptionale 3 luni si intreruperea menstruatiei,ptrr a vedea cum evolueaza si apoi operatie .eu vreau sa cred ca ma pot vindeca si fara operatie,si de aceea am sa incep tratamentul scris de dumneavoastra.intrebarea mea este daca credeti ca este bine sa stopez menstruatia in timpul de 3 luni in care voi face tratamentul naturist.va multumesc! bianca 25 ani

    RăspundețiȘtergere
  80. Buna ziua! Am o intrebare legata de acest tratament. In cazul in care se urmareste obtinerea unei sarcini, se intrerupe acest tratament de la ovulatie si pana la urmatoarea menstruatie? Am inceput tratamentul de abia 4 zile, iar zilele urmatoare voi fi la ovulatie si nu stiu ce sa fac. Astept cu nerabdare un raspuns! Va multumesc! Catalina, 29 ani

    RăspundețiȘtergere
  81. buna ziua doamna doctor,ma numesc Elena am 28 ani am avut 2-operatii una la 19 ani una la 27 ani dintrecare mam ales cu o trupca legata ear cea care o mai pastrez dupa 3-luni de la operatie sa infundat earasi,am chista pe ambele ovare apare si dispare, in timp ce primeam tratamente durerile ce le suport zi de zi imi dispareau pe un timp neindelungat,am obosit sa deschid usele spitaluilui fara nici un rezultat,tare imi doresc sa devin mamica zi de zi traesc doar cu speranta, va rog mult datimi un sfat cum as putea sa ma vindec,va multumesc mult..

    RăspundețiȘtergere
  82. Buna ziua si Craciun fericit un an plin de impliniri . Uitandu-ma astazi pe blogul dvs. am citit despre endometrioza . Am fost operata acum 4 ani la un spital din UNGARIA prin laparoscop la ovarul stang . As dori sa stiu de ce apare aceasta boala la unele femei . Astept un raspuns . Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  83. Buna ziua as vrea sa stiu de la ce se formeaza endometrioza ?

    RăspundețiȘtergere
  84. Buna seara va rog sa-mi spuneti de la ce se face endometrioza ?

    RăspundețiȘtergere
  85. Numele meu este Pamela Durell, n-am crezut că voi zambi din nou, sotul meu mi-a lăsat cu doi copii pentru o altă femeie, toate eforturile să-l aducă înapoi nu m-am gândit că nu am de gând să nu-l văd din nou până când am întâlnit o doamnă numită Emilly care mi-a spus despre o rolă vraja numit Dr.OMOFUMA email omofumaspiritualtemple@gmail.com, Mi-a dat adresa de e-mail si numarul de telefon mobil și l-am contactat și el ma asigurat că în termen de 48 oră soțul meu va veni înapoi la mine, în mai puțin de 48 oră soțul meu sa întors și a început să implora iertare spunând că este diavolii de lucru, așa că eu sunt încă surprinde pana acum despre acest miracol, dacă aveți nevoie de asistență
    de la el il puteti contacta prin: e-mail omofumaspiritualtemple@gmail.com. Draga Dr. Dumnezeul meu te va binecuvânta pentru buna munca pe care ați făcut în viețile multor oameni, nu te voi uita.

    (1) În cazul în care doriți ex-vă înapoi.
    (2), dacă aveți mereu coșmaruri.
    (3) Vrei sa fie promovat în biroul tău.
    (4) Vrei femei / bărbați pentru a rula după tine.
    (5) În cazul în care doriți un copil.
    (6) Curtea CASE ȘI SECURITATEA MUNCII vrăji:
    (7) Vrei soțul / soția să fie
    a ta pentru totdeauna.
    (8) În cazul în care aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) Ați fost scammed si doriti sa recupereze ai pierdut banii înapoi.
    (10) ai nevoie de o vrajă pentru a opri divorț?
    (11) ai fost bolnav sau dis-capabil și ai nevoie de vindecare?
    Contactati email lui acum ....


    Email: omofumaspiritualtemple@gmail.com
    Acest om este Multumesc foarte bun pentru ceea ce ați făcut pentru me.I va continua să-și tundă această mărturie pentru public în INTERNET.

    RăspundețiȘtergere
  86. buna, ma numesc ana, am 30 de ani, 2 copii de 2 ani si 1 an nascuti prin cezariana, in urma cu 1 saptamana am fost diagnosticata cu suspiciune de tumoare trofoblastica de situs placentar, hcg 12, urmand sa fac biopsia, iar in caz de hemoragie in timpul acesteia-histeretomie. Nu am luat inca nici o decizie! ce imi recomandati? imi mai doresc foarte mult un copil!multumesc

    RăspundețiȘtergere
  87. buna, ma numesc ana, am 30 de ani, 2 copii de 2 ani si 1 an nascuti prin cezariana, in urma cu 1 saptamana am fost diagnosticata cu suspiciune de tumoare trofoblastica de situs placentar, hcg 12, urmand sa fac biopsia, iar in caz de hemoragie in timpul acesteia-histeretomie. Nu am luat inca nici o decizie! ce imi recomandati? imi mai doresc foarte mult un copil!multumesc

    RăspundețiȘtergere
  88. Buna ziua doamna edith.astazi am citit pe blogul dvs un articol despre endometrioza.acum aprozimativ 1 luna am fost diagnosticata cu ovare polichistice.eu si sotul vrem un bebe si anul trcut am renuntat la anticonceptionale 3 luni ne-am mai protejat ca stiam ca trebuie sa fac o pauza dupa ce intrerup pastilele.numai ca dupa aceea am observat a ceva nue in regua ma fost la medic si mi-a spus ca am ovare polichistice.mi-a dat niste pastile pt stimularea ovulatiei trebuiau luate in a 5a zi a ciclului 5 pastile timpde 5 zile.prima data am luat dar pe urma am simtit ca trebuie sa renunt ca metoda sintetica hormonala nu este ceea ce are nevoie corpul meu.am cautat pe net m-am informat sia m gasit tratamente cu gemoderivate dim mugurid e zmeur coacaz negru coenzima q 10 spirulina.inca nua m inceput tratamentul pt ac eu locuiesc in turcia.sapt viitoare ajung in tara si o sa mi comand de la dacia plant aceste gemoderivate si vitamine.partea asta am rezolvat-o.dvs in acel articol mai spuneati de niste blocaje emotionale.citind articolul dvs intr-adevar am realizat mai multe blocaje:copilaria traumatizanta din cauza tatalui pe care am incercat s ao uit cat mai mult,eram foarte atasata de ultimul meu catelus cand a murit m-a durut f mult si desi au trecut 4 ani inca ma doare si mi-e dor de el...acum un an eram deparere ca sotul nu va fi un atat bun pt ac este autoritor cateodata este perfectionist si poate copilul meu va avea de suferit din cauza acestui comportament....din cauza jobului m-ama neglijat.ma simteam urata si ca nu merit...acum nu mai lucrez dar parca tot simt ca nu-mi gasesc locul ....simt nevoia sa fac ecva dar nu stiu ce...ceva creativ..parca simt ca trebuie sa fac ecva...da nu st ce....ce va rog frumos pe partea spirituala cum as putea deblochez toate aceste blocaje pe care le-am format de-a lungul timpului?
    va multumesc frumos pt toata munca dvs si sunteti o persoana minunata prin ceea ce faceti
    Florina Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  89. Buna ziua doamna edith.astazi am citit pe blogul dvs un articol despre endometrioza.acum aprozimativ 1 luna am fost diagnosticata cu ovare polichistice.eu si sotul vrem un bebe si anul trcut am renuntat la anticonceptionale 3 luni ne-am mai protejat ca stiam ca trebuie sa fac o pauza dupa ce intrerup pastilele.numai ca dupa aceea am observat a ceva nue in regua ma fost la medic si mi-a spus ca am ovare polichistice.mi-a dat niste pastile pt stimularea ovulatiei trebuiau luate in a 5a zi a ciclului 5 pastile timpde 5 zile.prima data am luat dar pe urma am simtit ca trebuie sa renunt ca metoda sintetica hormonala nu este ceea ce are nevoie corpul meu.am cautat pe net m-am informat sia m gasit tratamente cu gemoderivate dim mugurid e zmeur coacaz negru coenzima q 10 spirulina.inca nua m inceput tratamentul pt ac eu locuiesc in turcia.sapt viitoare ajung in tara si o sa mi comand de la dacia plant aceste gemoderivate si vitamine.partea asta am rezolvat-o.dvs in acel articol mai spuneati de niste blocaje emotionale.citind articolul dvs intr-adevar am realizat mai multe blocaje:copilaria traumatizanta din cauza tatalui pe care am incercat s ao uit cat mai mult,eram foarte atasata de ultimul meu catelus cand a murit m-a durut f mult si desi au trecut 4 ani inca ma doare si mi-e dor de el...acum un an eram deparere ca sotul nu va fi un atat bun pt ac este autoritor cateodata este perfectionist si poate copilul meu va avea de suferit din cauza acestui comportament....din cauza jobului m-ama neglijat.ma simteam urata si ca nu merit...acum nu mai lucrez dar parca tot simt ca nu-mi gasesc locul ....simt nevoia sa fac ecva dar nu stiu ce...ceva creativ..parca simt ca trebuie sa fac ecva...da nu st ce....ce va rog frumos pe partea spirituala cum as putea deblochez toate aceste blocaje pe care le-am format de-a lungul timpului?
    va multumesc frumos pt toata munca dvs si sunteti o persoana minunata prin ceea ce faceti

    RăspundețiȘtergere
  90. Buna ziua .Stiu ca vorbesc despre altceva dar ,daca este posibil sa-mi raspunde-ti va multumesc .Sora mea care are 42ani are fibrom (mare,, cit capul unui copil gata de nastere '' ).A facut analize in urma carora s-a constatat ca ovarele si trompele sint sanatoase dar medicul i-a spus ca o sa-i ,,scoata '' totul ,Dumneavoastra ce sfat puteti sa-i dati?

    RăspundețiȘtergere
  91. Datorită marelui om de toți oamenii el este cel mai mare om pe care l-am văzut de când am venit în această lume am fost frustrat dar o zi buna am spus doar lasă-mă să merg la internet, așa că am dat peste buna opera acestui mare om marile Dr. Îngerii, așa că am să-l contactat pentru el să mă ajute să aduc înapoi fostul meu prieten si el a spus este această problemă și am spus da, atunci el mi-a spus să curețe lacrimile mele că va lua doar trei zile să-l să-l aducă înapoi după l-am dat a cere Am așteptat până a 3 zile au venit și acea zi credincios Am văzut niște bată la ușa mea, care au l-am găsit, fostul meu iubit a început cerșit iertare, care este cum am ajuns ex înapoi adevărat marile Dr. Îngerii , Vă recomand să-l contacteze în orice fel de problemă cum ar fi:

    1) în cazul în care doriți ex iubitul înapoi
    2) pe care doriți să fie bogat
    3) dacă nu aveți mereu coșmaruri
    4) pe care doriți să lega soțul / soția să fie a ta pentru totdeauna
    5) pe bază de plante de îngrijire
    6) Asistența financiară
    7) pe care doriți să fie promovate în biroul tău, etc ..

    Precum și orice altă problemă care vă confruntați în viața voastră.
    Contactați Dr Angels prin: theangelsofsolution@outlook.com

    RăspundețiȘtergere
  92. Bună ziua, numele meu este KNESS din SUA, va iubesc să împărtăşească mărturia mea cu tine toţi oamenii din lume m-am căsătorit la soţul meu despre 2 ani în urmă, vom începe având probleme la domiciliu ca ne oprim de dormit pe aceeaşi patul, luptă despre lucrurile mici El întotdeauna vine acasă noaptea târziu, bea prea mult şi dormit cu alte femei în parte nu am dragoste orice om in viata mea cu excepţia-l. El este tatăl meu copil şi nu Vrei să-l pierde pentru că am lucrat atât de greu împreună pentru a deveni ceea ce suntem si avem astăzi .few lună în urmă, el a decis acum să trăiască mine şi copil, fiind o mamă singură poate fi greu uneori, şi aşa am nimeni nu la rândul său, a fost inima broken.i numit mama mea si explica fiecare lucru la ea, mama mea mi-a spus despre mare MUTABA cum a ajutat-o rezolva problema dintre ei şi meu tata am fost surpriza despre Aceasta pentru că au fost fără reciproc de trei şi jumătate de ani şi a fost ca un miracol, cum s-au întors la fiecare alte. am fost regizat la mare MUTABA pe sale de e-mail: greatmutaba@yahoo.com şi
    explica totul la el, astfel încât el promite-mi să nu vă faceţi griji că el va arunca o vraja şi să facă lucruri reveni la cum ne în cazul în care atât de mult în dragoste din nou şi că a fost un alt spirit feminin, care a fost controlul meu sotul mi-a spus ca problema mea va fi rezolvată în termen de două zile, dacă cred că am spus OK, asa ca el a aruncat o vraja pentru mine şi după două zile dragostea mea într-adevăr a venit înapoi, cerându-mi să-l ierte sunt atât de fericit acum. aşa că de ce am decis să împărtăşesc experienţa mea cu fiecare organism care avea astfel problema de contact MUTABA mare rotiţă mare vraja lui greatmutaba@yahoo.com adrese de e-mail

    A STABILI URMĂTOARELE PROBLEME LA TOATE PE TOT GLOBUL:
    1. obtinerea tau iubitul sau sotul înapoi
    2. spirituale antiglont
    3. formare
    4. bani vraja
    5. lung viaţă vraja
    6. prosperitate vraja
    7. protecţia vraja
    8. ia o vraja de job
    9. a deveni un manager de vraja
    10. ia un împrumut imens fara a plati orice taxa de vraja
    11. obtinerea înşelătorie bani inapoi
    12. copilul vraja
    13. sarcina vraja
    14. libertatea vraja
    15. dragostea vraja
    16, fugă vraja
    17. invizibil vraja umane
    18. succesul sau trece vraja
    19. căsătoria vraja
    20. răzbunării vraja
    21. popularitatea vraja
    22. uciderea vraja
    23. Cancer vraja
    24. supranatural putere vraja
    25. nebunie vraja
    26. vraja de împrumut casa de liber
    27. producţia vraja de filme şi Film
    28. Hiv/SIDA vraja
    29. tuberculoza vraja
    30. pierde greutate şi corp vraja

    RăspundețiȘtergere
  93. Buna ziua!ma numesc Matilda,am 25 ani si am endometrioza de 3.5cm.am reusit sa raman insarcinata de 2 ori anul acesta insa le-am pierdut pe ambele la 5 sapt!nu mai stiu ce sa fac,nu vreau sa aud de operatii.....vreau pe cale naturista sa ma vindec!ce recomandari aveti pt mine?astept cu nerabdare raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  94. Viata mea este înapoi! După 8 ani de căsătorie, soţul meu m-a lăsat şi mi-a lăsat cu trei copiii noştri. Am simtit ca viata mea a fost cale de a termina, şi a fost în scădere în afară. Am contactat mare MUTABA iubi vraja şi după ce am explicat problema mea, în doar 24 oră sotul meu s-a întors la noi şi arată mine şi copiii mei mult iubesc şi -mi cer scuze pentru toate durerea el au aduce familia. Am rezolvat problemele noastre, iar noi suntem chiar mai fericit mai mult decât oricând înainte de mare MUTABA sunt mai bune vraja rolă. Apreciez vraja iubirii vă exprimate pentru mine de a intoarce omul la viata mea va păstra schimbul de mai multe mărturii oamenilor despre munca ta bună. Vă mulţumim din nou mare MUTABA. Puteţi contacta, de asemenea, mare MUTABA prin adresa de e-mail: alte greatmutaba@yahoo.com în cazul sunteţi în orice problemă puteţi contacta acest om pentru ajutor el este mereu acolo în Templul său pentru a vă ajuta să rezolva problema de Contact E-mail este: greatmutaba@yahoo.com contactaţi astăzi-l prin acest E-mail Adresa: AS său puterile sunt SO puternic şi foarte eficiente şi a nu rău efect în schimb l au A foarte bun rezultatul după turnare vraja de greatmutaba@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere
  95. Buna ziua,
    Va multumesc pentru munca frumoasa care o faceti pe acest blog, e minunat ca scrieti despre boli si din perspectiva spirituala.
    Am 29 de ani si azi am fost diagnistizata cu endometrioza (2 pe ovarul drept, una de 61/54 mm, cealalta de 35/30 mm). Acum un an si jumatate tot pe ovarul drept am avut un chist, si atunci exact cu tratamentul care ati descris intr-un raspuns m-am tratat (+ de atunci folosesc absorbante de zi cu anioni de la Winalite) si in 2 luni s-a absorbit in totalitate chistul. Acum doresc sa fac acest tratament din nou, insa ma framanta intrebarea: se poate vindeca endometrioza cu tratament naturist sau e necesar interventia chirurgicala? Intreb deoarece ginecologul m-a sfatuit sa ma operez... In plus mi-a prescris anticonceptionale, ceea ce niciodata nu am luat.
    De asemenea am observat ca aceste probleme apar cand in viata mea exista prea multe presiuni, grija altora, si uit sa imi aloc si mie atentie si iubire. O sa lucrez si de aceasta data cu mine, sa imi ofer odihna, sa reflectez asupra aspectelor care nu le-am rezolvat in mine, si sa fiu din nou prima pe lista mea.
    Va multumesc pentru timpul acordat, si va doresc numai bine,
    Aliz

    RăspundețiȘtergere
  96. Ma numesc Alexia si am 51 de ani. Acest articol contine cele mai adevarate informatii in legatura cu aceasta afectiune denumita emdometrioza. Spun asta deoarece mi-am regasit in acest articol si simptomele pe care le probez de pe la varsta de 25 de ani si cauzele nefericirii acunse adanc in interior. Mai precis am identificat momentele si persoanele care m-au "ajutat" sa ma inchistez si, de asemeni, conduita mea care permitea aceste abuzuri. Dupa multi ani de cautari, este prima data cand ating miezul problemei, cu acest articol m-am luminat la propriu, am constientizat muuuulte si, simt deblocarea subtila in plan fizic, mai mult o simt in relatiile cu anumite persoane cu care aveam un conflict permanent chiar daca nu era si declarat. Din acest punct, vindecarea va continua si cu aportul tratamentului naturist pe care-l recomandati si abia l-am inceput. Acel sentiment cand intelegi ce ai si ce te-a condus aici si cum functionezi de fapt, este eliberator si aduce multa impacare si recunostinta. Va multumesc enorm pentru explicatii si schema de tratament, dar mai ales pentru indrumarile precise pentru a descoperi motivele care au creat aceasta anomalie cu efect de boala. Este cea mai potrivita consultatie si tratament pe care l-am primit in decurs de 25 de ani, pe aceasta problema ce mi-a modificat intraga traiectorie a tineretii si vietii de pana acum. Fiti binecuvantata doamna DOCTOR!

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna ziua, imi puteti spine daca dimineata ceaiul si picaturile trebuie luate inainte sau dupa masa?

    RăspundețiȘtergere
  98. Buna ziua. Foarte interesat articolul si ma regasesc in multe...ati intalnit vreodata cazuri cu prolactina ridicata si endometrioza? eu am prolactina ridicata de 2 ani de zile (nu exista tumora hipofizara valori medii dar durerile de sani sunt aproape insuportabile uneori plang de durere pe strada) Recent mi s-a spus ca am probabil si endo avansata si mi s-a recomandat operatia. am inceput insa tratamentul pe care il recomandati mai sus si sper sa imbunatateasca lucrurile. este corect sa luam gemoderivatul de coacaz si de zmeur in aceeasi ceasca de ceai/acelasi timp? cu multumiri, Andreea

    RăspundețiȘtergere
  99. este cel mai eficace tratament, l-am urmat 3 luni (am avut incredere deplina in el ),si pot sa spun ca din prima luna am simtit efectele pozitive, iar dupa 3 luni de tratament ma simt minunat, nu mai am dureri , ciclul regulat, stare psihica buna .Va recomand din suflet pt cele care rezonati cu el .Doamna Edit , fiti binecuvantata, va multumesc din suflet.

    RăspundețiȘtergere
  100. Buna siua stimate doctor. Ma inchin in fata Dumitale citind doar cateva randuri din acest sait..a inchin deoarece umbland la mai multi ginecologi nu am gasit inca nici unul care sa se aprofunda in problema mea. AM auzit chear si asa "Dute femee acasa si nu cauta bolile". Desi citind despre endometroza pe net ma gandesc ca posibil ( dupa simptome ) sa fi avut cu vreo 10 ani in urma... Acum este coborat uterul se vede dinafara.medicii spun ca e de gradul 2 si asteapta pina va cadea mai tare ca sa plec la operatie. Ei vor doar sa taie..
    Intrebarea mea este: Poate oare netratata endometroza sa aduca la coborarea uterului. ? Daca da. ATunci pot eu folosi remediile dumneavoastra pentru a ma trata?
    Multumesc frumos.
    Masa

    RăspundețiȘtergere
  101. Numele meu este lilian N.This este o zi foarte plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorul Dr.saguru a făcut pentru mine, ajutându-mă să ex-soțul meu înapoi cu magia lui și dragoste vraja. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu a fost într-adevăr mă înșela și a fost în căutarea unui divorț, dar atunci când am dat peste e-mail Dr.saguru pe internet pe modul în care el a ajutat atât de mulți oameni pentru a obține ex-lor înapoi si ajuta la fixarea relationship.and face pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea să-l și apoi să caute ajutorul lui, dar spre surprinderea mea el mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată-mă acum sărbătoresc pentru că soțul meu a schimba total pentru totdeauna. El vrea mereu să fie de mine și nu pot face nimic fără a prezenta mea. Ma bucur cu adevărat căsnicia mea, ceea ce o mare sărbătoare. i se va continua pe internet, mărturisind pentru că Dr.saguru este într-adevăr o adevărată fugă vrajă. Ai nevoie de ajutor ATUNCI DE CONTACT MEDIC SAGURU ACUM prin e-mail: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema ta și să te simți fericit în relationship.and tău său, de asemenea, în perfectă
    1 IUBIRE SPELL
    2 WIN EX BACK
    3 rodul pântecelui
    4 PROMOVAREA SPELL
    5 PROTECȚIA SPELL
    SPELL 6 AFACERI
    7 SPELL JOB BUN
    SPELL 8 LOTTERY și SPELL CURTEA DE CAZ.

    RăspundețiȘtergere
  102. Bună seara d na doctor .As dori sa știu dacă tratamentul naturist pt endometriosa poate fi luat concomitent cu un tratament pt depresie și anxietate (cipralex și rivotril )Vă mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  103. Bună seara d na doctor .As dori sa știu dacă tratamentul naturist pt endometriosa poate fi luat concomitent cu un tratament pt depresie și anxietate (cipralex și rivotril )Vă mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  104. Buna ziua,va scriu despre fiica mea care are 28 de ani si a fost operata de endometrioza anul trecut(chisturi de ciocolata pe ovarul stang ).Am fost foarte fericita sa gasesc tratamentul dumneavoastra de aici si a inceput deja de o luna sa l urmeze.Mentionez ca fiica mea lucreaza in Dubai si doctorul care a operat-o ii face ecografie din 3 in 3 luni iar la eco de saptamana trecuta i-a gasit din nou un chist f mic endometriozic(cu sange) si i-a recomandat sa ia anticonceptionale .Este foarte speriata si nu stie ce sa faca daca poate sa ia anticonceptionalele in paralel cu tratamentul acesta naturist in care ne am pus mare incredere.Va rog din suflet sa ne raspundeti pentru ca i- a venit ciclul si ar trebui sa inceapa cu anticonceptionalele.Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  105. Bună ziua, numele meu este Adriana , mă confrunt și eu cu aceasta boale de ceva ani , sunt operată dar fara reușită, endometrioza mea se afla in peretele vezicii urinare.

    RăspundețiȘtergere
  106. Bună ziua, numele meu este Adriana.Endometrioza mea se afla in peretele vezicii urinare. Va rog sa.mi dați ceva sfaturi

    RăspundețiȘtergere
  107. Numele meu este jaci linda, nu pot explica asta, dar trebuie să împărtășesc bucuria și fericirea mea cu lumea, nu știu cum m-am ajutat baba EGBO să-mi aduc înapoi soțul. Am fost frustrat în ultimii 2 ani, împreună cu cei doi copii care locuiesc fără soțul meu care a ieșit surprinzător acasă cu o fată. O zi fidelă a venit o prietenă de-a mea și i-am spus despre situația în care am trecut în ultimii doi ani, ea mi-a povestit atunci despre Dr. Egbo că este un om foarte puternic, la început nu am vrut să o cred, pentru că am petrecut mult în diferite locuri, dar ma convins să încerc, așa că nu aveam de ales pentru că am nevoie soțul meu înapoi. Așa că am contactat-o ​​pe Dr. Egbo care mi-a spus tot ce trebuia să fac, ceea ce m-am îndoit. Dar cea mai mare bucurie din mine astăzi este că Dr. Egbo a reușit să-mi aducă soțul înapoi și acum trăim fericit ca niciodată. Mulțumesc tatălui meu minunat.
    Dacă aveți probleme de orice fel vă sfătuiesc să-l contactați pe e-mailul său privat, dregbosolutioncenter@gmail.com. multumesc foarte mult, domnule, aceasta este singura cale prin care te pot aprecia si voi spune intotdeauna lumii despre tine, multumesc foarte mult domnule.
    el menționează, de asemenea, despre alte probleme pe care el le poate rezolva, în general,
    (1) Dacă doriți ex-spate
    (2) dacă aveți întotdeauna vise rele.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine.
    (5) Dacă vreți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat pentru afacerea ta
    (7) Vrei să îți ceri soțul / soția să fie
    al tău pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) Îngrijire de plante
    (10) Dacă nu-ți poți satisface soția
    dorinta sexuala datorata sau
    acțiune de eroare scăzută.
    (11) dacă menstruația dumneavoastră refuză să vină
    în ziua în care se află
    să presupunem sau să depășim fluxurile.
    (12) dacă munca ta refuză să te plătească, oameni
    datorită dvs. ETC. contactați Baba pentru ajutor la dregbosolutioncenter@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  108. Buna ziua, mă numesc Mariana și mă lupt cu endometrioza de câțiva ani...am născut acum 6 luni și la revenirea menstruației au apărut și durerile crunte, la eco s-au văzut aderente...Pot lua tratamentul naturist daca alaptez ? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  109. Buna ziua, mă numesc Mariana și mă lupt cu endometrioza de câțiva ani...am născut acum 6 luni și la revenirea menstruației au apărut și durerile crunte, la eco s-au văzut aderente...Pot lua tratamentul naturist daca alaptez ? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  110. Cu fiecare articol pe care il citesc imi dau seama ca puteam evita foarte multe situatii din viata mea daca auzeam de d-voastra.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  111. Die Menschen in Rumänien sollten wissen, dass black Latte ein Kaffee ist, der sehr effektiv ist, um Körperfett innerhalb von 2 Monaten zu verbrennen. Lesen Sie diesen website Artikel

    RăspundețiȘtergere
  112. Bună, tratamentul naturist specificat de dumneavoastră este benefic și pentru polip endometrial? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  113. Buna seara, va rog frumos sa-mi transmiteti cum pot ajunge la dvs? Las adresa de email: edu.roxana@yahoo.com, va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...