marți, 27 septembrie 2022

CUM SCRII, AȘA EȘTI CU ADEVĂRAT

SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA 

 Nimeni nu va veni să te salveze sau să te schimbe. 
Viața ta este rezultatul deciziilor tale. 
Ești singurul răspunzător pentru ceea ce trăiești acum. 

 


În ultima perioadă oamenii nu mai acordă atenție scrisului. Și aici nu mă refer la scris ca proces, ci la calitatea celor scrise. 

Scrisul este una dintre modalitățile de comunicare, de scoatere la suprafață a ideilor, trăirilor, sentimentelor și emoțiilor. Nu vorbim sau scriem degeaba, ci vrem să transmitem ceva, să comunicăm.
Să ne imaginăm că vrem să comunicăm cu cineva care este departe, și că pentru asta trebuie să scriem un mesaj sau să vorbim la telefon. Același mesaj va fi transmis diferit în funcție de starea noastră din acel moment: într-un fel dacă suntem liniștiți, calmi, în pace, și cu totul altfel - incoerent, haotic - dacă suntem agitați, nervoși, etc. Dacă nu suntem coerenți, mesajul este distorsionat, este schimbat, iar ceea ce se înțelege va fi total diferit față de ceea ce s-a vrut a fi spus.

Mai demult, în vremuri trecute, se punea mare accent pe scris, caligrafia fiind o materie foarte importantă în școli. Cei care nu scriau frumos și corect erau considerați leneși, inculți, săraci cu duhul. În vremurile actuale, când tehnologia se dezvoltă puternic, scrisul de mână a ajuns să fie considerat învechit, depășit, doar e mai ușor să apeși pe taste, nu? 
Și ce e rău în asta, poți întreba. Păi, atât timp cât scriem de mână, cele două emisfere ale creierului trebuie să fie conectate: ceea ce simți, vizualizezi (emisfera dreaptă) trebuie exprimat practic prin cuvinte vorbite sau scrise (emisfera stângă).

Când nu se mai folosește scrisul de mână, cel care face conexiunea între cele două emisfere, ci se folosește tastatura, dispare conexiunea cu partea artistică, cu partea care procesează, cu simțămintele, și rămâne doar rațiunea rece care ne transformă în roboței. Și cum începem să scriem? Neglijent, fără trăire, fără nicio regulă, fără să ne pese de ceva sau de cineva; se dezvoltă excesiv partea stângă a creierului. Asta înseamnă că doar o mică parte a creierului este folosită; deci în loc să creștem, să evoluăm, noi involuăm, renunțăm la anumite abilități. Este ca și cum am spune creierului că nu ne folosește, și că ne ajunge doar partea care ne robotizează. 

Și invers, cei care sunt excesiv în imaginație, cei visători, artiști, cei care pun accentul doar pe abilitățile artistice, își dezvoltă partea dreaptă a creierului și pierd, astfel, legătura cu pragmatismul, cu rațiunea. Aceștia sunt cei considerați cu capul în nori, și care nu se pot exprima coerent pentru că gândurile sunt prea multe și nu pot fi exprimate cu aceeași viteză. Cei din această categorie se pot exprima clar prin poezie, pictură, muzică, dar au o problemă atunci când trebuie să scrie folosind tastatura impersonală. Aceștia au tendința de a neglija calitatea scrisului pentru că nu își pot exprima sentimentele prin taste, doar prin ceva făcut cu corpul: scris, pictură, cântat la instrumente, dans, cântat cu vocea, etc. 

În ambele situații vorbim despre slăbirea sau diminuarea conexiunii dintre cele două emisfere ale creierului. Deci o conexiune slabă între cele două părți ale creierului afectează calitatea exprimării noastre ca un tot unitar. Așadar, dezinteresul pentru calitatea scrisului arată un dezechilibru major.

Desigur, avem liberul arbitru să susținem sus și tare că scrierea incoerentă, fără semne de punctuație, fără vreo regulă, este noua modă și că gramatica e o tâmpenie, sau să alegem să fim de modă veche și să respectăm regulile gramaticale, pentru că asta înseamnă că avem echilibru și conexiune între cele două părți ale creierului.

Dar deja știm că ce este în noi este reflectat în afară, și invers. Cele două emisfere reprezintă - simbolic, desigur - dualitatea lumii, una din legile universale, iar conexiunea dintre ele reprezintă conectarea noastră la întreg, la tot, la Unul, la Dumnezeu.
Această informație poate părea ridicolă și lipsită de sens celor care s-au deconectat de emoții, de sens, de suflet.
Deci comunicarea corectă gramatical aparține celor conectați la suflet. GRAMATICA ARE SUFLET!

Acesta este și titlul cărții pe care a scris-o Violeta Ieremie, Omul pe care îl am ca invitat în emisiunea în direct de marți, 27 septembrie, seara de la ora 20.30, și care va fi transmisă pe pagina mea Facebook și pe canalul meu YouTube (https://youtu.be/MRvMJL0-_xw).

Vom vorbi despre ce spune scrisul despre noi și despre ceea ce suntem în acest moment, de ce folosim anumite semne de punctuație mai mult decât altele, ce putem înțelege despre noi atunci când scriem incorect și ce „spune” asta despre noi.

Emisiunea nu judecă, critică sau condamnă, ci se adresează celor care vor să se cunoască mai bine.  

Te așteptăm cu drag.

Binețe, Om însetat de cunoaștere!




Edith Elisabeta Kadar
Arad, 27.09.2022

 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

marți, 20 septembrie 2022

Despre CONTRACTELE ÎNTRE SUFLETE (PRECUM ÎN CER, AȘA ȘI PE PĂMÂNT)

SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA 

 Nimeni nu va veni să te salveze sau să te schimbe. 
Viața ta este rezultatul deciziilor tale. 
Ești singurul răspunzător pentru ceea ce trăiești acum. 



AVERTISMENT
Acest material se adresează celor care cred în suflet, lucrează la creșterea lor în spirit, și care știu că dincolo de lumea vizibilă există o lume care se dezvăluie doar celor care știu că nu există doar materia palpabilă, ci și altceva, ceva mult mai profund.
Mă adresez celor care cred și știu că nu există doar o singură viață, că sufletul călătorește în timp întâlnind alte suflete sub diferite forme.
Nu trebuie să fii de acord cu mine, și te rog să fii înțelept, nu-ți pierde vremea să (mă) critici, află-ți adevărul cu care rezonezi.

* * * * * * *

Toți oamenii pe care îi întâlnim în această viață au un rol foarte clar, și nu apar întâmplător.
A crede că totul este o coincidență, că ceilalți sunt faini dacă ne fac pe plac, sau sunt proști, tâmpiți, idioți doar pentru că fac sau spun ceva ce nu ne place, arată că nu avem nicio educație sau antrenament să vedem dincolo de ceea ce vrem să vedem.

Nu ne-am născut întâmplător în familia pe care o avem, nu avem întâmplător frații pe care îi avem, nu avem colegii doar așa, la întâmplare, și nici partenerul de viață nu apare accidental. Cu toți aceștia avem semnate contracte la nivel de suflete.

Dar pentru a înțelege acest subiect, e nevoie să accepți că în afară de această existență mai sunt multe alte existențe pe unde a călătorit sufletul nostru. Dacă nu crezi și ești convins că asta e singura existență, nu-ți pierde vremea cu mine.

Înainte să venim aici, în această viață, sufletul știe clar ce lecții are de învățat. În primă fază, semnează contract cu Sursa, cu Creatorul. De ce? Pentru că fiecare suflet este, de fapt, parte divină care vine aici să experimenteze pentru a învăța lecțiile. De aceea sufletul nu vine doar o dată, ci de mai multe ori pentru că și lecțiile sunt multe și la multe niveluri.

Un suflet trebuie să învețe și lecția fricii, a terorii, a responsabilizării, a războiului, a păcii, a iubirii dar și a neiertării, are nevoie să fie trist dar și vesel, etc. Cum altfel ar învăța?

Sufletul încheie un contract cu Sursa să vină, să experimenteze, și să mărească, astfel, baza de date a Universului - Akasha.
Apoi își alege lecția sau lecțiile pe care le are de învățat, și cheamă sufletele-colege care, la rândul lor, au ceva de învățat.

Să spunem că altădată am experimentat căsătoria, iar acum sufletul vrea să încerce celibatul. Cheamă suflete cu care face înțelegere ca ele să vină și să îl abandoneze și să îl lase singur. Sau poate am experimentat cum e să avem copii, iar acum vrem să vedem cum este fără. Și vom întâlni suflete care ne vor ajuta jucând diferite roluri.

Este ca și cum batem palma cu sufletele care vin cu noi în diferite momente ale vieții. Încheiem contracte cu clauze foarte clare.
Cum ne dăm seama ce contracte am încheiat și cum ne poate ajuta un alt suflet să ne învățăm lecțiile? Fiind atenți la înțelegerile și contractele (promisiunile) pe care le facem aici, în real. Precum în cer, așa și pe pământ.
Se pot schimba contractele pe parcurs?
Ce se întâmplă dacă nu onorăm înțelegerile făcute?
Sunt contractele bilaterale?
Ce rol are liberul arbitru în derularea contractelor?
Pot exista și înțelegeri temporare?
Cum ne recunoaștem între noi și cum înțelegem lecțiile pe care le avem de învățat?
Poate avea un suflet mai multe contracte într-o viață?
Poate un suflet să schimbe clauzele sau/și să ia și alte lecții pe parcurs dacă vrea?
De ce nu acceptăm familia, partenerii și colegii, și ce înseamnă asta?
Care sunt semnele că am învățat o lecție și cum recunoaștem semnele că nu am învățat nimic sau nu ne-am făcut tema completă?

Despre toate acestea voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct transmisă luni, 19.09.2022, de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube (https://youtu.be/ob5JPNzOFUM) și pe pagina mea Facebook (https://www.facebook.com/edith.kadar/posts/pfbid02zY3Hbd6uk2M5QuuuRs5NadAsnSSFXtfzPKEyvgP7qyeXHdctG8jdyoZfn7QSQAUzl).
Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept!

Edith Elisabeta Kadar
Arad, 19 septembrie 2022



 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

vineri, 9 septembrie 2022

DACĂ NU ACORZI ATENȚIE TRĂIRILOR TALE, VEI ACORDA ATENȚIE BOLILOR TALE (Nimic nu este ce pare a fi!)

SCHIMBĂ-TE PE TINE IAR LUMEA TA SE VA SCHIMBA 

 Nimeni nu va veni să te salveze sau să te schimbe. 
Viața ta este rezultatul deciziilor tale. 
Ești singurul răspunzător pentru ceea ce trăiești acum. 

 

DACĂ NU ACORZI ATENȚIE TRĂIRILOR TALE, VEI ACORDA ATENȚIE BOLILOR TALE (Nimic nu este ce pare a fi!)
Luna Plină în Pești
Mercur retrograd în Balanță

Există, așa, o părere generală cum că viața normală ar trebui să fie plină doar de pozitiv, de lumină, de fluturași, zânuțe și unicorni. Majoritatea sunt învățați de mici să respingă tot ce nu iese din prima, tot ce creează nemulțumire și frustrare, iar criteriul după care se face aprecierea este comparația: „ăla a făcut mai bine, deci eu nu sunt bun”; „celălalt a luat o notă mai mare, deci eu sunt prost”; „cineva a obținut un post mai bun, deci eu nu sunt atât de valoros”; „sunt nefericit în relație pentru că mi s-a spus că nu merit mai mult, iar eu am crezut”, etc.
Pe când se ajunge la o vârstă adultă, mulți sunt deja convinși că iubirea, pacea, armonia, abundența și reușita în viață sunt doar cuvinte și expresii pompoase împrumutate din filme, mai ales dacă în familie s-a văzut altceva. 
Unii au ajuns să creadă că iubirea înseamnă să stai cu cineva, indiferent dacă scandalurile sunt la ordinea zilei: „păi sigur că îl/o iubesc, doar rămân în căsnicie, nu?!”. Nu! A rămâne undeva unde simți că mori încet, unde vezi cum îți dispare viața din tine, nu este normal; doar pentru că ai văzut asta acasă și pentru că așa ți s-a spus de către cei care îți vor binele (adică ți-l vor și, deci, ți-l iau) nu înseamnă ca și tu să faci același lucru. 

Măi, omule, dacă tu ai văzut acasă un stil de viață, de comportament, care a dus la nefericire și la boli, de ce insiști să faci același lucru? Crezi că vei obține rezultate diferite?
Dacă vezi că în viață ai parte de necazuri, insuccese, nereușite, lipsuri, de ce insiști să continui să faci aceleași lucruri? Ca să le faci pe plac celor care ți-au spus „filozofic” că așa e viața și că omul este sortit a-și duce crucea nefericirii? Asta e tot ce știi despre viață? Sigur? Păi și dacă doar atât știi, de ce nu vrei să afli mai mult? Nu te-ai cam limitat la partea negativă și neplăcută? Chiar nu vezi că ai ales suferința și lipsurile pentru că ai fost convins că tu nu meriți, nu ți se cuvine, și că această convingere e ca un lanț la care te întorci cuminte ori de câte ori ai șansa să vezi și o altă variantă, mai frumoasă, a vieții?

Convingerea că totul e efemer, că ce e frumos nu poate dura, că după bucurie e musai să vină necaz, e ca o perdea groasă în fața ochilor menită să te convingă că altă realitate nu există, că oricine vorbește despre partea cealaltă, luminoasă și optimistă, a vieții e doar un naiv, sau un spălat pe creier, sau din vreo sectă, și îți vinde minciuni.

E greu să ieși din întunericul ignoranței, nu-i așa? Este atât de comod și de călduț acolo, doar ai muncit mult să îți creezi confortul, nu? Cine ai fi tu dacă nu ai mai inventa scuze la comandă, ci ai avea curajul să faci ceva diferit decât până acum? 
Cine ai fi tu dacă nu ai mai repeta ca o moară stricată „ce știi tu?!”, „ție ți-e ușor să vorbești”, „la mine nu se poate”, „e prea greu”, „e prea târziu” sau consacratul „asta mi-e crucea!”, ci ai găsi soluții să faci ceva diferit, să găsești soluții să schimbi răul în bine? Crezi că nu se poate? De ce? Te-au convins cei care-ți vor binele? Măcar ai încercat? 
A spune că ceva nu se poate fără să încerci măcar arată lipsă de curaj și dorința ta de a rămâne acolo, unde nu ți-e bine, pentru a continua să te plângi și să fii victimă. Păi nu e mai bine așa? Te plângi tot timpul, îți găsești oameni care fac același lucru, iar dacă apare cineva care vrea să-ți arate o altă variantă, inventezi instant scuze și motive pentru care tu nu poți. 

Doar că toate aceste trăiri pesimiste își vor lăsa o amprentă adâncă în viața și sănătatea la toate nivelurile. 
A continua un stil de gândire care te face pesimist și degrabă comentator duce cu siguranță la boală, mai devreme sau mai târziu. La început sunt crize, apoi ele se permanentizează, iar tu vei fi convins că asta e calea, asta e viața. Da, a celor cu gândirea pesimistă. Vindecarea apare atunci când îți schimbi modul în care vezi și trăiești viața. 

Nimic nu este ce pare a fi! 
Întunericul nu este singura variantă, suferința nu este singura opțiune, nefericirea și lipsurile sunt alergeri proprii atunci când refuzi să cauți și alte variante. 
Perioada actuală va aduce curățări masive în toate planurile vieții: concepții, idei, credințe, și ne va obliga să dăm cu nasul și în alte variante. Acesta este mesajul Lunii Pline în Pești din 10.09. 

Să fim atenți la ce spunem, dar mai ales la ce ne spunem în gând, este avertismentul planetei comunicării, Mercur; care intră în mișcare retrogradă tot în 10.09.

Mai multe despre toate acestea voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct vineri, 09.09.2022, seara de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube (https://youtu.be/P4rMvfhs_eA) și pe pagina mea Facebook (https://www.facebook.com/edith.kadar/posts/pfbid0RFrciqW1FiQmpfMJ3D2hCBkGaJrRRnzjtrSFxGHSVMn1dRBKofvZyDJMTXLj76Fol).
Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept!



Edith Kadar 
Arad, 09.09.2022

 *     *    *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...