marți, 31 mai 2016

VINDECAREA CELOR ȘAPTE CHAKRE CU AJUTORUL PLANTELOR

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 


 *     *     *     *     *     *     *



Binețe, dragă cititorule!
Astăzi te invit să facem o mică abatere de la obișnuință. De această dată îți prezint un text care nu este creația mea, ci doar l-am tradus și adaptat.

În munca mea zilnică de medic și terapeut obișnuiesc să recomand pacienților produse din plante. Fie că sunt sub formă de ceaiuri, tincturi, creme, unguente, capsule, comprimate sau drajeuri, leacurile din plante își fac treaba extraordinar, ajutând la recăpătarea stării de bine pe care omul a pierdut-o sau rătăcit-o puțin.

În căutările mele de a afla răspunsuri legate de boală și de sănătate, am ajuns să studiez tot ceea ce mi se părea că mă putea ajuta să înțeleg această creație uluitoare, corpul uman. Mi-am dat seama rapid că tratând doar fizicul nu se ajunge la niciun rezultat durabil. Trebuia să mai fie ceva, dar ce?

Așa am descoperit chakrele, meridianele energetice, câmpurile, aura, astrologia, biorezonanța și Noua Medicină Germanică, și mi-am dat seama că esența este aceeași: omul este un tot unitar și nu putem trata doar un singur aspect - fizic, psihic, mental, energetic, spiritual - și să le ignorăm pe celelalte.

În căutările mele am descoperit două texte care mi se par importante, pe care le-am tradus și le-am unificat în unul singur pentru a-l aduce în fața voastră și a-l prezenta întru informare.

Nu uita să pornești muzica, pentru a-ți ține companie pe drumul croit de cuvinte. Iar dacă îți place sau nu, dă-mi de veste, rogu-te.

Lectură plăcută!



*    *    *    *    *    *    *
Plantele au fost folosite de mii de ani pentru a trata diferite boli, a câștiga înțelepciune și pentru a ne ajuta să ne conectăm la natură. Există manuscrise datate din 2500 Î.C. în care sunt descrise diferite plante și proprietățile lor vindecătoare. În India există câteva manuscrise  vedice (Vedas) în care sunt menționate tratamente ale bolilor cu ajutorul ierburilor și a plantelor.

Plantele au o frecvență de vibrație acordată la corpul și psihicul uman. Aceste calități vibraționale ale plantelor pot ajuta la echilibrarea, vindecarea și energizarea celor șapte chakre principale ale omului. Componentele plantelor interacționează cu sistemul nostru energetic, îndepărtând toxinele din sânge, îmbunătățind circulația sanguină și reglând nivelul de oxigen din țesuturi.

Dacă am ști să folosim în mod corect ierburile, ne-am putea menține echilibrul mintal, fizic și sufletesc.




Chakrele sau centrii energetici acționează ca niște mici filtre ce fac legătura între corpul fizic și lumea înconjurătoare, permițând intrarea energiei universale și ieșirea ei din câmpul energetic subtil. Părinții și grupurile sociale de care aparținem ne inoculează credințe ce ajung să fie depozitate în acești centri energetici. Gândurile altor oameni, emoțiile și proiecțiile pot sta în calea propriului nostru adevăr. Informațiile stocate la nivelul chakrelor ne ajută să învățăm și să ne dezvoltăm.

Lucrul cu aura și cu centrii energetici poate fi considerat o formă de medicină preventivă. Conectarea conștientă la câmpul nostru energetic ne permite să amplificăm gândurile și emoțiile pozitive, dar și să le curățim pe cele negative înainte ca ele să ne afecteze sănătatea.

Fiecare chakră ne ajută să trăim diferite experiențe.

Iată câteva plante folosite în echilibrarea celor șapte centri energetici ai corpului.

Prima chakră, chakra rădăcină - MULADHARA

Este localizată la baza coloanei vertebrale. 
Ne conectează la Pământ, de unde primim nutrienții esențiali pentru supraviețuire și unde se deversează toxinele eliminate din corp.


Una din cele mai importante lecții pe care le avem de învățat cât ne aflăm în corpul fizic este cum să rămânem conectați, în mod conștient, la sufletul și sinele noastru spiritual, în timp ce avem grijă de aspectul fizic. Pentru mulți dintre noi este foarte greu să rămânem ancorați sau împământați.

O parte importantă a planului divin de viață armonioasă pe această planetă este acela ca majoritatea medicamentelor de care avem nevoie să poată fi cultivate natural, să crească ușor și să poată fi găsite în orice grădină.  

Chakra bază – MULADHARA – nu numai că ne asigură împământarea fizică, dar ne asigură și ancorarea temporală, menținându-ne în momentul prezent.

O chakră a bazei dezechilibrată poate duce la apariția de probleme la nivelul picioarelor, tălpilor, rectului, zonei sacro-coccigiene a coloanei vertebrale, a sistemului imunitar, la depresii și deficiențe autoimune.


Rădăcina de PĂPĂDIE – ne ajută să rămânem conectați, în mod conștient, la corpurile noastre, și să realizăm alinierea, sincronizarea și manifestarea scopului sufletesc. Foarte utilă în special în această perioadă de schimbări economice care ne pot atrage în haosul lumii exterioare, rădăcina de păpădie ajută la eliminarea frustrărilor și menținerea concentrării pe drumul pe care îl avem de urmat. 

Are proprietăți extraordinare în tratamentul depresiei, a problemelor de colecist (fiere) sau a hipertensiunii arteriale. Combinată cu alte rădăcinoase: morcovi, cartofi, păstârnac, ridichi, ceapă și usturoi, rădăcina de păpădie poate avea un efect de liniștire al chakrei întâia, Muladhara.

A doua chakră, sacrală – SWADHISTHANA

Este localizată sub ombilic, între cele două ovare la femei și aproape de prostată la bărbați.

Conferă empatie, creativitatea pură, atenție, expresia senzualității neumbrită de ego.


Când chakra este echilibrată, există o comunicare și o intimitate excelentă cu partenerul(a). De asemenea, se trasează limite sănătoase în relații, împiedicându-se empatizarea excesivă cu alții până la nivelul de a fi răniți sau a ajunge confuzi în legătură cu noi și cu alegerile noastre. Să ne relaxăm și să ne amintim că jocul vieții poate fi foarte amuzant!

Când acest centru este blocat, pot apărea dezechilibre alimentare, probleme ale căilor urinare și organelor genitale, dureri de cap ocazionale, febră și dezechilibre emoționale.

Gălbenelele (Calendula) – este o plantă ușor de cultivat, iar consumul ceaiului din această plantă ajută la creșterea creativității în toate domeniile vieții.

Gardenia – este o altă plantă extrem de utilă pentru chakra sacrală. Se poate utiliza rădăcina și uleiul obținut prin presare, precum și floarea, aceasta având efect de liniștire a simțurilor, ceea ce îi conferă statutul de plantă a fericirii.


Lemnul de santal – ajută la vindecarea multor forme de infecție și stimulează regenerarea celulelor. Se poate aplica uleiul de santal direct pe corp înainte de a face duș, sau se poate folosi ca aromoterapie în casă.

Coriandrul, feniculul, lemnul dulce, scorțișoara, vanilia, roșcovele, ardeiul, semințele de susan, semințele de chimen – sunt alte plante benefice pentru chakra a doua, sacrală.

A treia chakră, a plexului solar – MANIPURA

Este centrul puterii emoțiilor și al controlului de sine pozitiv. 

Atunci când apare o  situație în care ne simțim neputincioși, putem simți o tensiune sau un „nod” în stomac. Oamenii care trăiesc lăsându-i pe alții sau altceva din exterior să le hotărască viața, pot ajunge la ulcere digestive în plan fizic. Majoritatea bolilor își au originea în probleme emoționale nerezolvate care încetinesc sau opresc curgerea energiei vitale și influențează regenerarea celulară.

Dacă chakra este blocată, avem tendința de a ne simți nedemni, că nu merităm nimic, și cu o stimă de sine foarte scăzută. Starea emoțională tinde spre depresie și anxietate. 

Apare tendința de a ne îndoi de orice și de a nu avea încredere în ceilalți, ceea ce atrage după sine o sumă de probleme la nivel fizic: digestie deficitară, ulcer, diabet, boli ale ficatului și rinichilor, anorexia (lipsa poftei de mâncare), bulimia (mâncatul în exces) și chiar tumori intestinale.

Pentru a debloca energia se poate utiliza  lavanda, nalba mare, bergamotul sau/și  uleiul de rozmarin.

Bergamotul este un fruct benefic pentru tractul digestiv, având rol de accelerare a digestiei și scăderea tensiunii în pereții intestinali.

Locuitorii din zona mediteraneană consideră rozmarinul o plantă esențială pentru funcționarea optimă a stomacului și intestinelor. Se poate utiliza fie ca frunze adăugate în mâncare fie ca ulei adăugat la gătit.

Nalba mare – relaxează, de asemenea, chakra a treia și scade eforturile noastre de a controla viața. Relaxează mușchiul diafragm și ajută la normalizarea respirației, iar acest lucru aliniază acțiunile noastre la planul divin prevăzut pentru fiecare. Atunci când simțim că vrem să grăbim finalizarea unei situații sau a unui plan, sau că suntem prea implicați în rezolvarea acestora și nu mai vedem rezultatul, un ceai sau câteva picături de tinctură de rădăcină de Nalbă mare ne ajută să renunțăm la dorința de a controla prezentul, și de a-l accepta așa cum este.




Alte plante cu efect benefic asupra centrului puterii sunt: anasonul, țelina, scorțișoara, lăcrămioara, menta, ghimbirul, melisa (roinița), turmericul, chimenul, fenicul.

Chakra a patra, a inimii – ANAHATA

Este centrul iubirii, al compasiunii și al iertării, locul în care se întâlnesc și se integrează energiile joase de la primele trei chakre cu energiile înalte ale centrilor superiori.
Pe măsură ce ne deschidem centrul inimii, energiile cosmice superioare și energiile telurice inferioare se întâlnesc în inimă, ies prin brațe și ajută la manifestarea sentimentelor de iubire. Echilibrul între energia primită și cea dată arată o chakră a inimii deschisă.

Când ANAHATA este blocată, ne simțim deconectați de la ceea ce ne înconjoară și întâmpinăm greutăți în a ne iubi pe noi și pe ceilalți. 

La nivel fizic apar probleme de circulație periferică, lipsă de empatie (înțelegere) la nivel emoțional și lipsă de devotament la nivel spiritual.

Multe probleme legate de iubire, suferință, ură, furie, gelozie, frică de trădare și de singurătate, dar și de abilitatea de a ne vindeca pe noi și pe ceilalți sunt legate de chakra inimii.

Măceșul, sub formă de ceai sau tinctură, poate crește încrederea în viață și ne încurajează să avem încredere în a ne asculta inima. Ajută și la întărirea, în plan fizic, a inimii și a vaselor de sânge. Se poate purta un săculeț cu fructe de măceșe în zona inimii, iar asta ajută la conectarea persoanei la aspectele sufletești ale relațiilor și nu pe diferențele de personalitate, ceea ce crește forța iubirii.


Piperul Cayenne, iasomia, trandafirul, lavanda, maioranul, busuiocul, salvia, cimbrul, coriandrul, pătrunjelul sunt, de asemenea, benefice pentru sănătatea inimii.

Chakra a cincea, a gâtului – VISHUDDHA

Este responsabilă pentru exprimarea de sine și comunicare.

Când funcționează corect, vorbirea devine plină de înțelepciune, de o vibrație înaltă, ajutându-ne să ne comunicăm clar intențiile.


Cu toții ne-am simțit, uneori, oprimați atunci când nu ne-am putut spune părerea sau expune adevărul nostru. Acesta este semnalul de blocaj al centrului comunicării.

O chakră a gâtului dezechilibrată duce la probleme de tiroidă și laringite la nivel fizic, la dependență emoțională în plan emoțional, la o gândire neclară în plan mental și la nesiguranță la nivel spiritual. 

În această situație putem vorbi fără a gândi ce spunem și avem probleme în a ne exprima în mod natural. Tot aici apar și stările de nervozitate, fricile și anxietățile.

Trifoiul roșu (floarea) ușurează comunicarea și exprimarea de sine. O cană din acest ceai poate debloca emoțiile și gândurile care așteaptă să fie exprimate.


Când vrei să-ți îmbunătățești comunicarea cu partenerul(a), copiii sau cu colegii de muncă, consumă împreună cu ei ceaiul din această floare. Astfel, emoțiile îngropate adânc în așteptarea cuvintelor care să le elibereze sunt puse în mișcare. Florile de trifoi roșu cresc peste tot, în iarbă, în zonele de câmpie, putând fi la îndemâna oricui să le culeagă. Pot fi consumate fie ca atare, în salate, fie sub formă de ceaiuri sau tincturi.


Studii efectuate de Centrul Medical al Universității din Maryland au arătat că lămâița (roinița sau melisa sau iarba stupilor) poate vindeca multe afecțiuni, inclusiv cele de tiroidă.

Eucaliptul,sub formă de ulei, are rolul de a decongestiona zona prin simpla ingerare a câtorva picături.

Podbalul (iarba morților), menta (izma), salvia, sarea și citronela (iarba lămâioasă sau lemongrass) sunt, de asemenea, benefice pentru centru gâtului.

Chakra a șasea, ochiul al treilea – AJNA

Este asociată intuiției, clarviziunii și glandei pineale (epifiza).

Când este blocată, ne lipsește imaginația și intuiția, iar aceasta duce la incapacitatea de a lua hotărâri și la auto-dezamăgire. 

În plan fizic, blocajele la acest nivel pot duce la probleme de ochi sau/și de urechi, dureri de cap, migrene, insomnie și chiar ca coșmaruri.

Menta, iasomia și silurul (Euphrasia stricta sau floarea ochiului) sunt plante care ajută la deschiderea celui de-al treilea ochi.

Silurul ne ajută să onorăm lecțiile pe care le primim din toate domeniile vieții, să vedem atât partea luminoasă cât și pe cea întunecată a întregului, fiind benefică în tratamentul problemelor oculare.


Când ochiul al treilea se deschide, apare tendința de a vedea totul, ceea ce poate duce la stări de confuzie și depresie.

Reînvierea emoțiilor ascunse și învățarea să avem încredere în amintirile noastre, sunt căile de recunoaștere ale darurilor intuitive cu care ne-am născut cu toții. Transformarea întunericului sufletesc și a tăcerii într-un loc al luminii și păcii, duce la rafinarea percepțiilor subtile.


Menta și-a dovedit utilitatea în tratamentul depresiilor, migrenelor și a problemelor de memorie. De asemenea, asigură conexiunea dintre minte și corp.

Ienupărul, pelinul, macul, rozmarinul, lavanda și semințele de mac ajută la energizarea și vindecarea dezechilibrelor apărute la nivelul centrului celui de-al treilea ochi.

A șaptea chakră, a coroanei – SAHASRARA

Este localizată în creștetul capului.
Ne conectează la energia divină universală. 
Este asociată înțelepciunii, iluminării și transcendenței.

Când este curată și se deschide, vom simți uniunea cu divinitatea și cu iubirea cosmică, iar frecvența noastră unică se acordează orchestrei Universului.

Când centrul este blocat sau închis, suntem deconectați spiritual, trăind fără un scop sau țel în viață. 

În plan fizic pot apare depresiile, dezechilibre ale sistemului nervos, migrene, amnezii (pierderi de memorie), deficit de atenție (ADD), dislexie (incapacitatea de a citi corect), iar în cazuri extreme, paranoia sau alte afecțiuni mentale.

Florile de lavandă și lotus ajută la deschiderea centrului coroanei.

Lavanda ne conectează zilnic la energia și înțelepciunea divină, fiind un real ajutor în exercițiile de meditație. 


Lavanda ajută la deschiderea acestei chakre, aliniindu-ne astfel la energia divină în fiecare zi a vieții noastre. De asemenea, ne ajută să avem încredere că ghidarea pe care o primim este de la cea mai înaltă sursă. Inhalând ulei esențial de lavandă înainte de exercițiile de relaxare, meditație sau yoga, sau adăugând câteva picături în apa din cadă, se poate ajunge la rafinarea abilităților revelatorii și de clarvedere.

În plus, lavanda este extraordinară pentru curățirea și sănătatea tuturor chakrelor.


Frunzele și tulpina de lotus sunt folosite mai mult în Japonia și China.

                                        *    *    *    *    *     *    *

Putem utiliza plantele fie administrate intern sub formă de prafuri sau ceaiuri, sau extern sub formă de băi sau aromoterapie. Indiferent de forma de utilizare, le putem mări beneficiile conectându-ne conștient la vibrațiile lor.


Acordă-ți câteva minute pentru relaxare, aprinde o lumânare și concentrează-te pe respirație. Creează în mintea ta imaginea rădăcinii plantei, reamintește-ți mirosul ei și ascultă-i înțelepciunea. Mulțumește pentru toate darurile care ți se vor revela în următoarele zile și onorează energiile plantelor care lucrează pentru ca tu să duci o viață echilibrată și în armonie cu toate creațiile.

Eu îți mulțumesc ție pentru zăbavă și lectură.
Binețe, cititorule!




dr. Edith Kadar
(traducere și adaptare)
Arad, 27 septembrie, 2014

Sursa:





*    *    *    *    *    *    *

Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.  (http://vibratiavindecarii.blogspot.com/2016/05/vindecarea-celor-sapte-chakre-cu.html)

Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

vineri, 27 mai 2016

MEDICII ȘI TERAPEUȚII NU SUNT DUMNEZEI...sau poate nu știai...

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *     *     *     *     *     *     *

Binețe, cititorule!

Înainte de a vorbi, pornește muzica postată la sfârșitul materialului.


Poate nu știai că...





...Medicii nu sunt dumnezei!
Ei nu au drept de veto asupra sănătății, deciziilor și vieții tale!

Terapeuții, indiferent de natura lor, nu sunt dumnezei!
Nu pot și nu au voie să ia hotărâri pentru tine și în locul tău!

Boala nu este o scuză pentru lipsa judecății și nici o justificare pentru absența rațiunii din acel moment al vieții tale.

Nu poți avea pretenția ca altcineva să hotărască ce să faci, cum să faci, când, unde și cât să faci pentru a te însănătoși. Nimeni nu poate ști care este calea ta proprie spre vindecare. Tratamentele sunt doar propuneri care vin din partea unor oameni. Nu există obligaţii decât în mintea ta obişnuită să i se spună tot timpul încotro să gândească. Tu decizi dacă urmezi acel tratament sau încerci altceva, mai potrivit sufletului tău.


Un remediu poate fi bun pentru toți vecinii din scara blocului, dar ție să-ți facă rău sau să nu aibă vreun efect. 
Un medic poate fi bun pentru rudele tale, dar tu să nu rezonezi cu el. 
O metodă de investigație să fie potrivită pentru întreg cartierul, dar ție să nu-ți fie bună. 
Și atunci, dacă rezultatele nu sunt cele promise de vecini, rude sau cartier, cine e de vină pentru neînsănătoșirea ta? Ei, care nu-ți cunosc viața și dedesubturile ei, sau tu pentru că ai lăsat ca străinii să hotărască ce e bun pentru tine?

Nici măcar Universul sau Dumnezeu nu se amestecă în liberul tău arbitru.
Dacă vrei să te simți mizerabil, să-ți plângi de milă și să nu faci nimic pentru a-ți schimba în bine viața, El nu intervine, nu îți contestă hotărârile, ci ți le respectă. 
De ce lași, atunci, ca un om să hotărască dacă, când și cum să-ți fie bine?
Din lipsa curajului asumării responsabilității? Din lașitatea confortabilă? Din absența participării la viața proprie? Sau din lejeritatea de a avea la dispoziție țapi ispășitori dacă lucrurile nu vor decurge cum îți imaginezi?

Singurul în stare să-ți hotărască viața, să-ți conteste fericirea și bunăstarea și să-ți încalce liberul arbitru ești TU!...Doar TU și nimeni altcineva! 

Dacă hotărârile greșite te-au îmbolnăvit, poate a venit timpul să preiei frâiele și să-ți recapeți controlul.

Membrii familiei tale nu au voie și nici nu pot să ia hotărârea optimă pentru tine.

Nici măcar prietenii, colegii, vecinii, iubiții nu au această permisiune. Tu le-o înmânezi.
La fel faci și cu sănătatea. Îi întrebi pe toți ce să faci, îi asculți pe toți, dar ai uitat să întrebi singura entitate care știe cel mai bine : TU!

Așa încât nu fi supărat că la sfârșit vei muri, doar alții au știut ce e mai bine pentru zilele vieții tale!





Medicii și terapeuții pot să te trateze, însă doar o persoană te poate vindeca: TU!


Trezește-te!


Dreptul de veto asupra vieții proprii stă NUMAI în mâinile tale!


Binețe, cititorule!


dr. Edith Kadar
Arad, 24 aprilie 2013


*    *    *    *    *    *    *

Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.  (http://vibratiavindecarii.blogspot.com/2016/05/medicii-si-terapeutii-nu-sunt.html)

Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.




luni, 23 mai 2016

AJUTORUL (MEDICAL ȘI NU NUMAI) ESTE DOAR ACELA PE CARE ÎL VREAU!




În materialul intitulat TRATARE versus VINDECARE IV (medic vs. pacient) (http://vibratiavindecarii.blogspot.ro/2016/05/tratare-versus-vindecare-iv-medic-vs.html) am vorbit despre faptul că medicul tratează, dar omul se vindecă, dacă vrea și dacă crede în el însuși.
Însă, din păcate, nu întotdeauna suntem dispuși să și auzim ceea ce ni se spune, mai ales dacă nu îndeplinește anumite criterii de așteptare. Iar atunci, orice ajutor dat se lovește de un zid al condiționărilor și așteptărilor false, de multe ori imposibil de realizat

*    *    *    *    *    *    *

Fiecare om are probleme, la un moment dat, în viață.
Unii caută soluții și le rezolvă, indiferent despre ce ar fi vorba. Alții apelează la ajutor.
Dar, cum ar trebui să fie acel ajutor pentru a fi util?

Cât de mult ai încercat să rezolvi până ce ai apelat la ajutor?
Știi, măcar, care ți-e adevărata problemă și cum ar trebui să arate acel ajutor de care ai nevoie?
Sau dai fuga, ca o adevărată victimă, și ceri sprijin fără ca măcar să încerci să înțelegi sau să rezolvi ceva?
Cât de mare este discrepanța între ce aștepți și ce primești?
Și câte condiții pui pentru ca ceilalți să-ți ofere ajutorul așa cum îl vrei?

Binețe, dragă cititorule!

Te invit să povestim puțin despre un subiect foarte des întâlnit în viață.
Nu uita să pornești, mai întâi, muzica, pentru a-ți fi alături.


De câte ori nu ai cerut ajutorul într-o situație de viață?
E normal ca omul să nu facă totul singur, și că mai trebuie să mai ceară puțin ajutor.

Dar, gândește-te la situațiile în care ajutorul cerut nu are vreo legătură cu munca fizică, ci cu o problemă de sănătate fizică sau sufletească. Ceva ce nu știi cum să rezolvi, sau care ar fi soluția cea mai bună.

Ce faci atunci? Apelezi la cei în care ai încredere sau/și la care consideri tu că știu mai bine decât tine ce ai de făcut: terapeuți, medici, învățători, preoți, prieteni, etc.
Și cum se rezolvă problemele? Bine, rău? Ți-e mai bine sau mai rău după primirea ajutorului? E bine pentru cel ce te-a ajutat, dar nu e în regulă pentru tine?

Toate răspunsurile depind de ce anume înțelegi tu prin acest concept, și ce înțelege cel căruia îl ceri prin ajutor.

Să presupunem că ai o problemă de viață la care nu vezi soluția, sau că mergi la medic, psiholog, psihiatru pentru că nu te simți bine nici fizic, nici psihic, și ai nevoie de ajutor.
Doar că problemele încep în momentul în care nici tu nu știi clar ce ai nevoie.
Tot ce știi este că vrei să scapi de perioada asta rea și de starea de slăbiciune și de neputință ce te-au cuprins, și te duci la un specialist.
Ce vrei de la el? Ce așteptări ai? Cum vezi tu ajutorul de care ai nevoie?

Nu știu ce vrei (și văd asta în fiecare zi), dar dă-mi voie măcar să-ți spun ce NU e ajutorul:

- Atunci când mergi la cineva (medic, terapeut) și ai pretenția și așteptarea să îți ia cu mâna o boală sau un simptom vechi, pe care le-ai neglijat, nu e ajutor;

- Când ai pretenția să fii tratat doar într-u anumit fel, să ți se vorbească doar pe un anumit ton pe motiv că ești suferind(ă), nu este ajutor.
Suferința nu este o scuză ca toți ceilalți să-ți caute în cornițe și să umble cu tine cu mănuși.

- Când vorbești arogant doar pentru că îți imaginezi că dacă plătești ai dreptul, nu e ajutor.
Nicio sumă de bani nu justifică aroganța și nesimțirea.


- Când vrei să te răzbuni pe un medic sau terapeut pentru că alții nu au reușit ce ai vrut tu, nu este ajutor.
Nimeni nu e de vină pentru că tu ai făcut alegeri proaste în trecut.

- Când începi să vorbești urât și să urli pe motiv că ești bolnav(ă), nu e ajutor.
Nu suferința te face să te comporți astfel; ea doar scoate la suprafață adevăratul tău caracter.

- Când ai doar pretenții și nimic nu e bine deoarece cauți doar greșeli și nu asculți ce ți se spune, nu este ajutor.
Nimeni nu-ți este subordonat, iar suferința nu te face vreun șef.

-Când crezi că doar tu ești singura persoană suferindă și că doar problema ta e cea mai importantă și mai mare, și toți ar trebui să te ajute pentru că ți se cuvine, nu e ajutor.
Victimizarea asurzește și amplifică egoismul.

Dacă mai ai puterea de a face toate cele de mai sus, înseamnă că nu ești suficient de bolnav(ă); ai venit doar să te răzbuni pe cineva pentru viața de rahat pe care o trăiești acasă sau la serviciu, și faci cu medicul sau terapeutul ceea ce nu ai curajul să faci cu cei care te fac cu adevărat să te simți mizerabil(ă).

Boala și starea de slăbiciune nu sunt motive să devii neam prost, nesimțit(ă) sau afurisit(ă).

Boala și suferința actuală nu sunt motive să ai doar pretenții: să ți se vorbească doar într-un anumit fel, să primești respectul care (crezi că) ți s-ar cuveni; ca medicul sau terapeutul sau restul familiei să-ți stea la dispoziție 24 ore din 24 și, dacă se poate, totul să fie pe bani foarte puțini, dacă nu - gratis.

Acesta nu este ajutor. Sunt doar o sumă de condiționări provenite din frustrările acumulate de la cei din jurul tău (părinți, parteneri, prieteni), care se comportă sau s-au comportat cu tine identic, la un moment dat.

Dar, nu este ajutor nici să mergi la cineva - medic, terapeut, etc. - și să-i pui pe tavă toată viața și banii tăi, pe motiv că știe el mai bine decât tine ce are de făcut, doar e specialist în...persoana ta. Iar tu devii, din acel moment, păpușa din plastilină care nu se mai opune, care nu mai are nici un cuvânt de spus.

Nu este ajutor să crezi că altcineva, străin de viața ta, știe mai bine decât tine ce ți se potrivește.


Singurul mare ajutor este să stai puțin, să îți asculți corpul, să îți dai seama de când au început problemele și ce s-a întâmplat exact înainte de a se declanșa simptomul sau boala ta.
Și, te rog, nu-mi spune invariabil „nu știu” fără să încerci măcar să faci un efort de reamintire. Nu ai cum să nu îți aduci aminte, doar ție ți s-au întâmplat, nu? Sau ți-e lene?

Un mare ajutor este să nu dai fuga la medic la primul strănut sau la primul pârț care nu s-a putut elibera din intestinele tale; dar nici să neglijezi semnalele corpului.

Un ajutor este atunci când știi ce să ceri specialistului pe care îl cauți.
În fond, când vrei să-ți cumperi ceva, știi deja cum vrei să arate, ceri opinia celor din domeniu, dar hotărârea finală îți aparține.
De ce crezi că ar fi altfel în sănătate?

Dacă nu știi ce ajutor vrei și cum să-l ceri, de ce crezi că alții vor ști ce să-ți dea?
Dacă tu nu știi ce ai nevoie, de ce să fii nemulțumit(ă) că ai primit altceva decât te-ai așteptat, decât ai sperat?

Gândește-te bine unde ești și unde ai vrea să ajungi cu sănătatea ta, și care sunt pașii.

Vrei să slăbești?
Foarte bine; dar nu avea pretenție să primești pastila minune care să te slăbească 20 de kile într-o săptămână, în timp ce tu înfuleci dublu ca până acum..
Acesta nu e ajutor, e justificare a lipsei tale de voință și de credință în tine.
Iar voința, ambiția, perseverența și tăria nu vin sub formă de pastile, siropuri sau ceaiuri. Ele sunt sau nu activate în tine. Dacă nu sunt, nici un terapeut sau medic nu ți le implantează sau transplantează.

Vrei să te lași de fumat sau de băut?
Perfect! Ce ești tu dispus(ă) să faci pentru asta? Aaa, nimic, că doar de aia vii la medic? Nu ai vrea să facă totul în locul tău?
Și ce așteptări ai de la tine și care sunt pretențiile tale față de terapeut și față de tratament? Niciuna? Nu știi? Și atunci cum vei putea evalua rezultatul?


A nu face nimic în ceea ce te privește pe tine și a aștepta ca alții să o facă, nu este ajutor.
În fond, deciziile tale te-au adus aici; de ce te-ar rezolva deciziile altora?

Nimeni nu poate face lucrurile pe care le eviți în viața ta, doar tu.
Nimeni altcineva, străin de tine, nu poate drege efectul hotărârilor eronate decât tu, că doar ale tale au fost.
Nimeni nu este de vină că tu ai ales să persiști în greșeală și în neglijarea nevoilor reale ale corpului tău.

Dacă asta ți-e gândirea, spune-mi, rogu-te, cum vezi tu ajutorul de care ai nevoie? Uimește-mă!
Când ai demolat „casa” sănătății tale nu ai avut nevoie de ajutor; te-ai descurcat și singur(ă). Acum ce aștepți să se întâmple? Să vină altcineva să o reconstruiască în locul tău?

Indiferent despre ce sector al vieții ar fi vorba, ajutorul corect este cel care știi cum arată și cum să-l ceri.
E bine să asculți, să citești să te informezi, dar hotărârea finală e a ta, doar despre tine și viața ta este vorba în propoziție.
Dacă mai condiționezi ajutorul, înseamnă că nu ești suficient de bolnav, sau că problema ta nu este chiar atât de mare.
Nu cere ajutorul doar pentru că ți-e lene să faci tu ceva sau pentru că tu crezi că altcineva ar fi mai expert în persoana ta decât tine.
Ascultă mesajele corpului tău și fă-ți o strategie de revenire a ta în propria viață.
Fă alegeri conștiente, realiste, și ai în vedere consecințele pe termen îndelungat.

Acestea creionează cel mai mare ajutor pe care îl poți primi de la singurul expert în viața ta: TU!

Binețe, dragă cititorule, și îți mulțumesc de însoțire printre rânduri!


dr. Edith Kadar 
Arad, 18 ianuarie 2016

 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
(http://vibratiavindecarii.blogspot.com/2016/05/ajutorul-medical-si-nu-numai-este-doar.html)

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

duminică, 15 mai 2016

LIMITE sau LIMITĂRI?

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *     *     *     *     *     *     * 



Dacă tot suntem la capitolul gânduri, gândește-te...

... doar pentru că ție nu-ți place un lucru, o persoană, o idee sau un concept de viață, nu înseamnă că ceilalți trebuie să gândească la fel, altfel le pui etichete: prost, tâmpit, incult, semidoct, ignorant, etc.
Poate că la fel gândesc și ei despre tine, ideile și concepțiile tale. 
Nu putem fi toți la fel!

... doar pentru că tu tragi o concluzie iar ceilalți nu au ajuns la una sau o au diferită de a ta, nu înseamnă că sunt incapabili sau prea lenți. Și tu, cu înfumurarea ta cu tot, poți fi considerat deranjant pentru arealul în care îți desfășori viața. 
Abilitățile noastre sunt mult diferite!

... doar pentru că ție ți-e teamă să iubești, să te manifești, nu înseamnă că ceilalți nu au voie să își arate iubirea față de tine. Și tu poți fi considerat(ă) insensibil(ă), rece, lipsit(ă) de sentimente. 
Curajul asumării nu este același!

Nu respinge gesturile, ideile, concluziile și sentimentele reale ale altora, doar pentru că ele nu sunt după calapodul așteptărilor tale sau pentru că ești incapabil(ă) să accepți diversitatea.

Îi îndepărtezi încet, dar sigur, pe oamenii din jurul tău și te izolezi ajungând să te plângi, paradoxal, de faptul că nimeni nu te mai înțelege, nimeni nu te mai iubește și ai rămas singur(ă), bietul/biata de tine!

Respingi și te arăți indignat(ă) că-ți sunt încălcate granițele? 
Asta spune multe despre tine, nu despre cel/ cea care își asumă trăirile, ideile, concepțiile, viața. 

Acelea nu sunt granițe, nici limite, ci sunt limitările la care te-ai condamnat singur(ă).

Înțelegi nuanța?

Mă gândeam eu.

Binețe, dragă cititorule!



 dr. Edith Kadar
Arad, 05 decembrie 2015

 *     *     *     *     *     *     * 

 Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...