luni, 27 iulie 2015

Gândul zilei - 27 iulie 2015 - VIAȚA TA, REGULILE ALTORA

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi.
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi.

                                            *    *    *    *    *    *    *Ai observat în ultimul timp că faci din ce în ce mai puține lucruri care îți plac ție, și din ce în ce mai multe pe placul altora?

Te comporți într-un fel pentru a nu deranja; vorbești într-un mod pentru a nu ofensa, te îmbraci într-un stil pentru a nu revolta, trăiești o viață pentru a nu dezamăgi, etc.

Ți se pare cunoscut?
Când ai făcut ultima dată ceva ce ai vrut tu, nu copilul, nu partenerul(ă), nu părinții, nu colegii, nu vecinii?
Când te-ai îmbrăcat cum au vrut mușchii tăi (la propriu, pentru a se simți bine) fără să fii îngrijorat(ă) de părerea celorlalți?
Când ai plecat cum ai vrut tu și nu în condițiile stabilite de alții, cu care tu te identifici?
Când ai încălcat ultima dată vreo cutumă religioasă sau noțiune abstractă de educație pentru că ai făcut ceva ce rezonează cu adevăratul TU?
Când ai făcut ultima dată ceva nebunesc, ceva spontan, ceva ieșit din comunul vieții tale, ceva ce a revoltat societatea conservatoare ce nu acceptă originalul, ci doar copii blege ale oilor?

Nu spun să fii rebel(ă) tot timpul, dar susțin că puțină adrenalină rezultată din încălcarea unor mici bariere îți va menține viața integră, împiedicându-ți sufletul să moară câte puțin în fiecare zi.

Gândește-te, ești fericit(ă) că respecți tot ce spun ceilalți, că nu te abați de la reguli, că ajungi să te rușinezi de propriile tale dorințe?
Ești? Perfect, continuă, înseamnă că nu ai nicio boală.
Nu ești? Perfect, schimbă ceva pentru că altfel apare boala. Orice boală.

Nu mă crezi? Încearcă!

Binețe, dragă cititorule!

 dr. Edith Kadar
Arad, 27 iulie 2015

Un comentariu:

  1. Amarul evenimentelor continua. Regulile impuse si acceptate ca fiind firesti la varsta adulta le predam generatiei urmatoare, cu mult zel. Eventual mai adaugam cateva. Si consideram ca este de datoria noastra sa facem acest lucru, sa dam societatii un vlastar mai =bun, mai ascultator, mai competitiv=..Nu e de mirare ca anxietatea si deprimarea au luat proportii ingrijoratoare. Pe cat incercam sa cosmetizam brutal noua fiinta cu atat sinele ei real se va zbate sa iasa la lumina. Rebel? Nu. Nu cunoastem acest cuvant. Il transformam in revolutionar si razboiul e permanent.Cu noi si cu ceilalti.

    RăspundețiȘtergere

1.- Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

2.- Comentariile anonime NU SE IAU ÎN CONSIDERARE începând din 09 decembrie 2013!!!
Nu te ascunde cu lașitate în spatele rândurilor anonime, ci asumă-ți responsabilitatea răspunsului pe care îl dai.
Tu ştii deja cu cine vorbeşti. Altfel eu aleg să nu îl iau în considerare.
Alege să nu fii un ANONIM în viaţă.

3.- Nu îmi trimite același mesaj de mai multe ori doar pentru că nu-l vezi publicat. Ele îmi vin pe mail și le public sau le răspund când pot. Dacă nu primești răspuns înseamnă că mi-ai pus o întrebare al cărei răspuns fie există deja, deci caută-l, fie este cuprins în material, deci caută-l. Nu sunt răspunzătoare că nu ai răbdare să citești.

Mulţumesc.