sâmbătă, 17 octombrie 2020

DE LA IAD LA RAI - despre KARMĂ și MÂNTUIRE



The Shawshank Redemption (sursa - internet)

Am fost întrebată de ce trebuie să venim de atâtea ori, în atâtea vieți, pentru a plăti „datoriile” pe care le-am acumulat de-a lungul existențelor.

Am răspuns că oamenii nu trebuie să sufere; e o înțelegere greșită a noțiunii de soartă, de KARMĂ. Suferința este o alegere personală; este opțională. De ce? Pentru că omul refuză să-și învețe lecția.

Venim aici, în această existență, pentru a crește, a ne dezvolta personal, a evolua; nu pentru a stagna sau a adăuga alte poveri pe lângă cele existente.



Și totuși, dacă aruncăm o privire la situația actuală, vom vedea multă suferință, îndârjire, încrâncenare, frică, dezamăgire, capitulare, tânguire, pesimism, depresie, boli și moarte.

Oare pentru asta ne naștem?

Când ne vom opri din a ne victimiza ca și cum viața noastră e dictată de altcineva, de parcă noi n-am avea liber-arbitru?
Când ne vom sătura să dăm vina pe altcineva - vecini, familie, șefi, guvernanți, Dumnezeu - și vom accepta că nimeni nu ne poate lua cel mai de preț dar pe care l-am primit, SUFLETUL?

SUFLETUL, știi tu, acea parte din Dumnezeu, acel Duh sfânt pe care l-am primit în dar pentru a ști că nu suntem mai prejos decât El. 
SUFLETUL, acea matrice divină pe care se construiește corpul fizic și energetic al omului, acea „amprentă” divină care însemnează omul cu dumnezeire.
SUFLETUL. Îți amintești?

Și totuși, deși ești impregnat cu energie dumnezeiască, uiți repede de ea. De ce? Pentru că Dumnezeu nu este vizibil cu ochiul liber, dar fascinația și strălucirea materială, da.

În căutarea dumnezeirii din el, a scânteii divine, omul a găsit înlocuitori falși, și s-a mulțumit cu zorzoanele găsite. S-a mulțumit cu mult și ieftin pentru că iluzia de a-și crea el strălucirea, de a-și modela lumea, dă omului senzația că e la fel ca Dumnezeu. Mă rog, unul mai mic. Da, iluzie!

Pentru că Dumnezeu e unic, e nemărginit și e originea la tot și la toți. Restul sunt cópii, imitații, calpuri.
Iar în căutarea esenței sale, a dumnezeirii din el, a divinității ce-l animă, omul găsește cópii ieftine, departe de adevăr, lipsite de valoare, dar cărora le va înmâna puterea absolută.
Și astfel, omul devine sclavul cópiilor ieftine, al imitațiilor, al iluziilor. Iar așa, încet-încet renunță la esență, la lumină, la Dumnezeu, pentru a se umple de întuneric, de fals, de iluzie.

Și cine poate crea atât de bine copia lui Dumnezeu?
MINTEA, care creează scenarii și o lume în care omul devine sclavul său pentru a-și putea întreține iluzia de măreție.

Și cum mai poate fi numită lumea falsă pe care omul o întreține pentru a nu dispărea?
IAD, de exemplu.
Și atunci cum mai poate fi numită mintea, creatoarea de iluzii, de iad? Satan, Antichristul, sau cum vrei tu să-i spui.



Oricât de frică ți-ar fi de iadul promis de biserică dacă nu ești cuminte, infernul e în tine, și nu este un loc anume situat sub pământ, pe care să-l vizitezi drept pedeapsă..
Dragă om-purtător-de-iad-la-posesor, nu ai vrea să renunți puțin la iluzie și să vezi unde te situezi?
Pentru că, așa cum am spus la început, tu ai venit aici pentru a învăța lecții și a închide capitole din existențele trecute, nu pentru a adăuga alte bagaje karmei tale.

Atât timp cât nu te trezești din minciuna, din iluzia pe care tu o întreții, te îndepărtezi de lumină, de esența care îți dă viață, de Dumnezeu. Și, în loc să oprești karma, tu o îmbogățești.

Cum poți ieși din acest carusel?
Simplu. Acceptându-l din tot sufletul pe Dumnezeu în tine, în viața ta. Iubindu-ți defectele, „impuritățile”, acceptând cine și ce ești, și renunțând la toate atașamentele de valorile materiale cu care te-ai împăunat. Iar asta se mai numește POCĂINȚĂ și duce la eliberarea de lanțurile karmice, adică la MÂNTUIRE.

Din păcate, pocăința și mântuirea au devenit cuvinte greșit înțelese, demonetizate, folosite cu fală de către falșii mântuitori pe care tot oamenii i-a înscăunat din lipsa de percepție a adevăratului MÂNTUITOR.

Nu trebuie să fii religios, nici bisericos; nu e nevoie să fii sclavul vreunui cult pentru a vorbi despre karmă, pocăință și mântuire. Ba chiar ar fi mai bine să nu fii habotnic în nimic, deoarece abia atunci poți înțelege cu adevărat cuvintele de mai sus.

Iar când renunți la fanatism, la idei preconcepute, la clișee servite de străinii vieții tale, vei înțelege că DUMNEZEU care ți s-a dăruit este singurul ADEVĂR, ce te poate duce pe CALEA VIEȚII tale.

„Eu sunt CALEA, ADEVĂRUL, VIAȚA!”

Iar când înțelegi acest lucru, karma ta se disipează, cade ca un zid dărâmat și ieși din cercul plăților, al sorții repetitive; ieși din iadul minții, și ajungi în locul plin de liniște, de pace, de armonie, de iubire, de Dumnezeu.
Unii îl numesc RAI, și se află nicăieri altundeva decât în tine. Adică acolo unde locuiește Dumnezeu.

Știi asta, nu, OMULE?

Namaste!



dr. Edith Kadar 
Arad, 16 octombrie 2017

 *     *     *     *     *     *     * 

Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
(https://vibratiavindecarii.blogspot.com/2017/10/de-la-iad-la-rai-despre-karma-si.html)

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

28 de comentarii:

  1. Multumesc mult un articol minunat eu am inteles cine suntva multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc! Mulțumesc! Mulțumesc! Ce minunat este sa fii OM! Am inceput sa fiu fericita ca exist☺️❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc frumos! Mare adevăr spuneți, draga mea doamnă 🤗😘🌹

    RăspundețiȘtergere
  4. Atât de frumos îmbrăcați cuvintele care merg la suflet!Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumesc,este foarte adevărat,ceea ce spui, până nu ne învățăm lecțiile vom reveni în această , " Roată a Samsarei ",mai avem multe de învățat, mult respect ești o persoană minunată!❤️

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulțumesc,mulțumesc sunteți un om minunat.😘

    RăspundețiȘtergere
  7. Defapt mantuirea e o stare de vindecare la care multi oameni ajung constientizand lectiile pe care le.au avut ? Dupa vindecarea acestor stari de neliniste de ego de frustrari continu incepem sa ne punem intrebari , de ce , cine sunt , care e menirea mea in aceasta viata si etc, ajung in final la contientizarea fiecarei intamplari din viata , si mai apoi la iertare , compasiune , iubire pentru ca celalalt a fost doar oglinda interiorului , multumit ca ai inteles toate lectiile ajungi la starea de armonie si pace cu tine si semenii tai , si mai apoi ajungi la timpul mantuirii ca un diamant slefuit si stralucitor , multumit pentru tot si toate starea in care constientizezi tot ce se intampla si te multumesti ca Esti aici si acum in prezent cu tot ce este minunat si luminat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc ca existi i aceeasi existenta cu mine, confirmand tot ceea ce simt si experimentez si eu doar ca nu stiu sa exprim aceste clipe ,lectii atat de importante !♥️💐🌞🥰🌠

    RăspundețiȘtergere
  9. Adevăr care ajunge la suflet bucurându-l ,cuvinte care liniștesc mintea și o așează pe drumul cel bun ! Mulțumesc Edith ,Om minunat care-l manifești atât de frumos pe Dumnezeu prin tot ceea ce împărtășesti cu noi 💜

    RăspundețiȘtergere
  10. Namaste! Mulțumesc cu recunoștință!

    RăspundețiȘtergere
  11. Daniela Mihaela Dunca18 octombrie 2022 la 09:51

    Iti multumesc ca exiști, ca ne înveți atâta de multe lucruri despre noi, și ne ajuți sa ne cunoaștem.
    Te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mulțumim pentru reamintire!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunteți minunată , va admir mult!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce om fain sunteți!Mulțumesc pentru înțelepciune și tot ce oferiți!

    RăspundețiȘtergere

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...