miercuri, 6 decembrie 2017

DUMNEZEU, DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA OMULUI




Se spune că oamenii sunt experți în fotbal, politică și femei. Și în Dumnezeu, aș mai adăuga eu.
Oamenii știu prea bine ce vrea Dumnezeu, ce îi place și ce nu, ce îl supără și ce îi apasă butonul de „bătaie de dumnezeu”.
Chiar și acest material va determina atotcunoscătorii în domeniu să ia atitudine, fără să aibă curiozitatea să citească textul în întregime.

Dumnezeu este IUBIRE, ARMONIE și SĂNĂTATE pe toate planurile. 
Adică, un om care se află în ARMONIE cu IUBIREA, îl manifestă pe Dumnezeu și este, deci, plin de SĂNĂTATE. Cum stai la acest capitol?

Binețe, dragă OM!

Te invit să povestim cu sinceritate despre un subiect sensibil pentru ego-ul uman: divinitatea creată de noi, pentru noi. Te rog doar să ai răbdare să citești textul, și să nu te erijezi în purtătorul de cuvinte al lui Dumnezeu. Cei care vor au deja legătură directă cu El.



Atunci când vorbim despre Dumnezeu, când spunem că El vrea așa, sau nu îi place ceva la noi, ne spunem, de fapt, părerea noastră despre cum credem că ar face sau ce credem că ar spune El.
În fond, toate învățămintele Lui  sunt transmise prin intermediari - oamenii - care, la rândul lor, transmit propria lor versiune despre ce au înțeles.

Gândește-te: tu când spui „Dumnezeu se va supăra pe mine dacă..., sau mă va pedepsi...”, de unde știi acest lucru? Ți-a zis-o însuși Dumnezeu? Nu. Ai aflat din scripturi sau ai auzit de la alții. Tot oameni.

Iar când spunem mai departe învățăturile auzite, menite să impună mai degrabă frică și supunere decât un respect plin de smerenie, cum îl „zugrăvim” pe Dumnezeu? Exact așa cum ne dictează mintea noastră: o divinitate iute de mânie și grabnic răzbunătoare pe păcatele și naivitatea umană.

Dar, cine ne-a spus ce anume este un „păcat”, și ce face ca un anumit gest sau gând sau comportament să fie un „păcat”? Tot oamenii care s-au substituit lui Dumnezeu.

Practic, nouă, oamenilor ne este teamă de un dumnezeu teoretic, ipotetic, deși cu toții știm că Dumnezeu e IUBIRE.
(Da, știu, îmi vei lăsa comentarii siropoase despre iubirea dumnezeiască, deși viața ta personală e orice altceva decât armonie divină.)

Deci, cu alte cuvinte, credem și proslăvim un dumnezeu creat de noi după chipul și asemănarea oamenilor!
De ce? Deoarece îi împrumutăm trăsături umane: mânie, supărare, pedeapsă; lucruri ce contravin IUBIRII.

Atât timp cât suntem dispuși să credem că Dumnezeu ne acceptă doar cu batic, sau în fustă, sau într-o altă formă, am „creat” o divinitate plină de condiționări și de limitări. Adică așa cum suntem noi.

DUMNEZEU e IUBIREA pură, fără de condiții!

Cum poți să crezi că El iubește mai mult oamenii cu o anumită religie, cu un anumit stil de viață, sau o anumită culoare a pielii? Simplu. Pentru că așa ai fost învățat să faci și tu, ascultând niște reguli și percepte transmise de alți oameni care au folosit cuvântul magic: DUMNEZEU. Iar atunci când îl auzi, e suficient pentru tine.

Crede și nu cerceta, se spune.
Dar cine spune asta? Dumnezeu? Nu. Oamenii spun că El a zis!

Și astfel, oamenii creează din ignoranță, frici, frustrări, orgoliu, o divinitate animată de aceleași emoții. După chipul și asemănarea oamenilor.

Dar, toate trăirile și emoțiile negative cu care este înzestrat dumnezeul oamenilor nu pot proveni din iubire.
Pacea, armonia, toleranța, smerenia, bucuria, necondiționarea, sunt câteva dintre atributele iubirii adevărate, adică a IUBIRII.

Emoțiile negative enumerate mai sus provin din frică și ignoranță, iar acestea pavează cel mai bine drumul către iad.

Și atunci, ce legătură are Dumnezeu cu emoțiile negative, grosiere? Niciuna. Acela e Satan, e iadul, pe care îl alimentăm cu frica noastră permanentă de un păcat imaginar.

Dumnezeul în care cred oamenii este Satan înzestrat cu atribute divine, și ridicat la rang de divinitate.

DUMNEZEU ESTE IUBIREA NECONDIȚIONATĂ CARE SE REVARSĂ ÎN PERMANENȚĂ ȘI DESPRE CARE NU E NEVOIE SĂ SE SCRIE BIBLIOTECI ÎNTREGI DE TEORII.

El te animă. Nu te condiționează. Te menține sănătos la toate nivelurile.

Știai asta? Toți știu asta?
Și cât de sănătos ești?

Teoria e fantastică, dar practica ne omoară. La propriu. Prin ignoranța pe care o acceptăm și îi dăm denumire de divinitate.

Trezește-te, OM!

Namaste!



dr. Edith Kadar 
Arad, 06 decembrie 2017

 *     *     *     *     *     *     * 

Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației. 

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...