joi, 17 august 2017

A CREDE ÎN ȘI CU CREDINȚĂ

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 
Lumea nu este ceea ce este, ci ceea ce vrei tu să vezi că este. 

 Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 

 *     *     *     *     *     *     *


ATENȚIONARE: În acest material voi folosi de multe ori „caps lock” nu pentru a țipa, ci pentru a sublinia ceva. 

Ai sau nu ai CREDINȚĂ? 
CREZI cu adevărat în ea, sau doar ți-o urli și ți-o fluturi cu anumite ocazii?
CREDINȚA are ca rădăcină verbul A CREDE. 
Ceea ce CREZI cu adevărat îți creează CREDINȚA. 
Ai grijă în ceea ce CREZI, aceea devine CREDINȚA ta adevărată!

Binețe, dragă cititorule!

Te invit să-mi fii alături pe calea gândurilor și a crezurilor mele, pentru a discuta un subiect sensibil pentru ego-uri. 
Ca de obicei, apelez la înțelepciunea ta, și te rog să nu scoți din context paragrafe care îți coafează orgoliul și vanitatea. 
Dacă nu rezonezi, îți mulțumesc cu ai trecut pe aici. Dacă rezonezi, bine ai venit! 



Orice poți atinge, ajunge, rezolva, apuca și vindeca dacă ai CREDINȚĂ.

Da, știu, vei sări să-ți bați pieptu-ți înfoiat de ego cu pumnu-ți plin de orgoliu, vei spune că ești plin de credință, și vei explica oricui e dispus să te asculte (nu obligatoriu să te și audă!) ce mare credincios ești în Dumnezeu.

Doar că, vezi tu, CREDINȚA e un cuvânt, o stare, ce vine de la verbul A CREDE.

Poți crede în Dumnezeu, iar asta înseamnă că ai CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU.

Poți crede în Dumnezeul prezentat într-un anumit fel, cu anumite caracteristici, dar să-l respingi pe Allah, Isten, God, sau orice altă denumire străină ție, iar asta înseamnă că ai CREDINȚĂ ÎN RELIGIE.

Poți crede în vindecare, iar asta înseamnă că ai CREDINȚA ÎN VINDECARE, iar aceasta va duce la vindecarea tuturor bolilor, indiferent de gravitate și de prognosticul emis.

Poți spune cât vrei că tu crezi în Dumnezeu, dacă nu crezi în vindecarea ta proprie, iar asta înseamnă că ai CREDINȚĂ ÎN SUFERINȚA TA.

Poți crede în tine, în forța ta, în capacitățile și abilitățile tale, poți crede că vei reuși orice, iar asta înseamnă că ai CREDINȚĂ ÎN TINE.

Poți crede că doar tu ai dreptate, că toți ceilalți greșesc, iar asta înseamnă că ai CREDINȚĂ ÎN ORGOLIUL TĂU.

Poți crede că tu nu ai nicio vină pentru nimic din viața ta, și că tot ce ți se întâmplă în viața ta e vina altcuiva, iar asta înseamnă că ai CREDINȚĂ ÎN PARANOIA TA.

Poți crede că totul ți se cuvine numai ție, și că ceilalți sunt niște hoți de oportunități, iar asta înseamnă că ai CREDINȚĂ ÎN MEGALOMANIA TA.

Poți crede că ești singurul om deștept și că ceilalți sunt fraieri și cam proști, iar asta înseamnă că ai CREDINȚĂ ÎN VANITATEA TA.

Poți crede în cei care îți spun ce să faci și cum să îți trăiești viața, iar asta înseamnă că ai CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEII UMANI PE CARE ȚI I-AI CREAT.

Poți crede în fricile care te animă, în furiile, ura și ranchiuna care te devorează pe dinăuntru; poți crede în invidia care schimonosește sufletul și în încrâncenarea care îți distorsionează realitatea ta zilnică. Iar toate astea înseamnă că ai CREDINȚĂ ÎN IADUL DIN INTERIORUL TĂU. 


Poți CREDE în ORICE sau ORICINE cu tărie, cu încrâncenare, cu disperare, cu hotărâre, cu determinare.
Poți CREDE din vârful buzelor sau din profunzimea sufletului.
Poți urla cât de credincios ești sau îți poți trăi CREDINȚA în pacea dinlăuntrul tău.

Nu contează ceea ce spui, dacă nu CREZI în vorbele tale.
Nu contează ce faci, dacă faptele tale sunt goale de verbul A CREDE.

Faptul că susții cu orice ocazie că AI CREDINȚĂ, nu înseamnă că tu și CREZI ceea ce spui. Doar nu te dor vorbele.
Faptul că judeci CREDINȚA altora, indiferent în ce o au, nu te face pe tine întâiul CREDINCIOS al Terrei.

Degeaba urli sus și tare că tu CREZI într-unul Dumnezeu, dacă la primul semn de boală îți abandonezi CREDINȚA, și te repezi la cel mai accesibil dumnezeu - medicamentele luate cu pumnul.

Nu are importanță cine și ce ești, ce religie ești, ce orientare politică, socială sau sexuală ai, atât timp cât CREZI cu adevărat în tine, ai CREDINȚĂ în esența ta divină.

Când verbul A CREDE este plin de miez, de conținut, și vine din adâncul sufletului, se naște CREDINȚA, acea stare care creează viața, armonia și pacea interioară. 
Dar când e golit de conținut, de esență, de miez, A CREDE e o mască, o minciună, o lozincă scandată și urlată cu atât mai tare, cu cât ea lipsește, de fapt.

Poți spune că CREZI în frumusețe, pace, armonie, însă ele devin realitate doar atunci când vorbele primesc binecuvântarea și suflul divin al sufletului. 
Dacă în interiorul tău e furtună și înnorat, această stare va răzbate dincolo de cuvintele tale de suprafață, spuse doar pentru impresionarea auditoriului.

Nu trebuie să CREZI în teorii, reguli, cutume și paradigme care nu rezonează cu esența ta divină. În fond, divinitatea, spiritul, a hotărât să vină aici, în această viață pe Pământ, pentru a-și putea extinde miezul, esența și asupra materiei, gândurilor, emoțiilor și minții. Nu invers.

Doar atunci când CREDINȚA vine din interiorul tău, vei CREDE în tine, în valoarea ta, în vindecarea ta, în renașterea ta. 
Până atunci, o vei căuta în exterior cu surle și trâmbițe, CREZÂND în orice pietricică strălucitoare, și dându-i valoare de CREDINȚĂ absolută.

Ceea ce CREZI cu adevărat îți creează CREDINȚA. În Dumnezeu, în tine, în religie, în vindecare, în orgoliu, în iad, etc.

Ai grijă în ceea ce CREZI, aceea devine CREDINȚA ta adevărată!

Crezul meu:
CRED ÎN DUMNEZEU!
CRED ÎN LUMINĂ!
CRED ÎN IUBIRE!
CRED ÎN MINE!

Binețe, dragă OM, și mare mulțumire de însoțire pe rândurile gândurilor mele!


dr. Edith Kadar 
Arad, 17 august 2017

 *     *     *     *     *     *     * 

Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar. 

 Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
(https://vibratiavindecarii.blogspot.com/2017/08/a-crede-in-si-cu-credinta.html)

 Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

2 comentarii:

  1. Frumos articol și de folos. Te iubesc mult și de aceea îmi permit să te rog să nu mai folosești cuvântul trebuie. Acest cuvât artă că nu ți-ai rezolvat o problemă/ tipar din copilărie probabil de impunere. Nu trebuie nimic. Iubirea ne spune singură cum ar fi bine sau util să facem pentru evoluția noastră. Cu dragoste. Adriana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțum
    M-ati uns pe suflet din nou.O mică constatarepersonala: adevarata credință nu se afișează. La baza ei Este Smerenia.


    RăspundețiȘtergere

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...