miercuri, 26 august 2015

Gândul zilei - 26 august 2015 - REALITATEA TA SAU A ALTORA?

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi.
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi.

  *     *     *     *     *     *     * Realitatea ta e diferită de realitatea mea.

Tot ce mie mi se pare bun, extraordinar, frumos, puternic, s-ar putea ca pentru tine să fie, în cel mai bun caz, mediocru, banal, insignifiant, pierdere de vreme. Sau invers.

Dacă ții neapărat ca realitatea ta să fie respectată, aplicată și valabilă pentru toți ceilalți, te vei trezi într-o luptă inutilă cu morile de vânt. În fond, de ce nu accepți și tu adevărurile și lumea fiecărei persoane cu care vii în contact?

Nu-ți pierde timpul încercând să-i convingi pe ceilalți cât de bună e realitatea ta. Nu numai că ei nu sunt interesați, dar arăți că nici măcar tu nu ești convins(ă) că e bună pentru tine.

Trăiește, bucurându-te că sunt atât de multe lucruri bune și utile pentru tine, pentru devenirea ta, și nu întristându-te că străinii vieții tale nu-ți apreciază lumea proprie. 
E o irosire inutilă de timp și energie.

Realitatea ta sau a altora?

Binețe, dragă cititorule! dr. Edith Kadar
Arad, 26 august 2015

Un comentariu:

  1. REALITATEA MEA E IMPORTANTA SI STIU INTR ADEVAR SA MA BUCUR DE LUCRURI PE CARE ALTII AU UITAT DE MULT SA LE MAI VADA,SA LE SIMTA.FRUMUSETEA CERULUI DE EXEMPLU....ADOR NORII...ADOR ALBASTRUL CERULUI,LUMINA LUI........SI .....AM MOMENTE CAND MA VAD CU ARIPI SI FAC UN SALT PANA SUS SI STRAPUNG NORII PUFOSI ......WOW SIMT DE ADEVARATELEA CA SI CUM AS TRAI MOMENTUL..............APOI IMI PLECE SA MERG MULT PE BICICLETA....SA ADMIR NATURA,CAMPURILE ARATE,PASARILE CARE CANTA,MIROSUL DE IARBA PROASPAT COSITA.....SI MULTE ALTELE CARE SANT MINUNATII ATAT DE MARI SI TOTUSI ATAT DE PREZENTE IN VIATA NOASTRA DE SECUNDA CU SECUNDA ,INCAT MULTI NU LE MAI ADMIRA....SI SE PIERD...........IN FUNDUL FUNDULUI DE STRES.............UITAND CA RAIUL SE AFLA IN SUFLETUL FIECARUIA.

    RăspundețiȘtergere

1.- Toate drepturile de autor ale materialelor postate pe acest blog aparţin dr. Edith Kadar.
Orice articol poate fi distribuit cu condiția să se păstreze aspectul integral și un link vizibil spre pagina publicației.
Nici o schimbare în aspectul sau conținutul materialelor nu se poate face fără aprobarea autoarei.

2.- Comentariile anonime NU SE IAU ÎN CONSIDERARE începând din 09 decembrie 2013!!!
Nu te ascunde cu lașitate în spatele rândurilor anonime, ci asumă-ți responsabilitatea răspunsului pe care îl dai.
Tu ştii deja cu cine vorbeşti. Altfel eu aleg să nu îl iau în considerare.
Alege să nu fii un ANONIM în viaţă.

3.- Nu îmi trimite același mesaj de mai multe ori doar pentru că nu-l vezi publicat. Ele îmi vin pe mail și le public sau le răspund când pot. Dacă nu primești răspuns înseamnă că mi-ai pus o întrebare al cărei răspuns fie există deja, deci caută-l, fie este cuprins în material, deci caută-l. Nu sunt răspunzătoare că nu ai răbdare să citești.

Mulţumesc.