miercuri, 26 august 2015

Gândul zilei - 26 august 2015 - REALITATEA TA SAU A ALTORA?

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi.
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi.

  *     *     *     *     *     *     * 



Realitatea ta e diferită de realitatea mea.

Tot ce mie mi se pare bun, extraordinar, frumos, puternic, s-ar putea ca pentru tine să fie, în cel mai bun caz, mediocru, banal, insignifiant, pierdere de vreme. Sau invers.

Dacă ții neapărat ca realitatea ta să fie respectată, aplicată și valabilă pentru toți ceilalți, te vei trezi într-o luptă inutilă cu morile de vânt. În fond, de ce nu accepți și tu adevărurile și lumea fiecărei persoane cu care vii în contact?

Nu-ți pierde timpul încercând să-i convingi pe ceilalți cât de bună e realitatea ta. Nu numai că ei nu sunt interesați, dar arăți că nici măcar tu nu ești convins(ă) că e bună pentru tine.

Trăiește, bucurându-te că sunt atât de multe lucruri bune și utile pentru tine, pentru devenirea ta, și nu întristându-te că străinii vieții tale nu-ți apreciază lumea proprie. 
E o irosire inutilă de timp și energie.

Realitatea ta sau a altora?

Binețe, dragă cititorule!



 dr. Edith Kadar
Arad, 26 august 2015

Un comentariu:

  1. REALITATEA MEA E IMPORTANTA SI STIU INTR ADEVAR SA MA BUCUR DE LUCRURI PE CARE ALTII AU UITAT DE MULT SA LE MAI VADA,SA LE SIMTA.FRUMUSETEA CERULUI DE EXEMPLU....ADOR NORII...ADOR ALBASTRUL CERULUI,LUMINA LUI........SI .....AM MOMENTE CAND MA VAD CU ARIPI SI FAC UN SALT PANA SUS SI STRAPUNG NORII PUFOSI ......WOW SIMT DE ADEVARATELEA CA SI CUM AS TRAI MOMENTUL..............APOI IMI PLECE SA MERG MULT PE BICICLETA....SA ADMIR NATURA,CAMPURILE ARATE,PASARILE CARE CANTA,MIROSUL DE IARBA PROASPAT COSITA.....SI MULTE ALTELE CARE SANT MINUNATII ATAT DE MARI SI TOTUSI ATAT DE PREZENTE IN VIATA NOASTRA DE SECUNDA CU SECUNDA ,INCAT MULTI NU LE MAI ADMIRA....SI SE PIERD...........IN FUNDUL FUNDULUI DE STRES.............UITAND CA RAIUL SE AFLA IN SUFLETUL FIECARUIA.

    RăspundețiȘtergere

Te invit să dai clic pe poză pentru a citi materialul. Mulțumesc.

RUTINA și SCHIMBAREA DE SINE

Pe măsură ce te trezești și lași schimbarea să-și facă treaba în viața ta iar tu nu te mai opui Universului, vei observa că fiecare z...